Μωρομάντηλα:Tελικα ειναι  απαραίτητα για την προσωπική υγιεινή;Τι θα πρέπει να προσέχουμε

μωρομάντηλα χρησιμοποιούνται για την καθαριότητα του μωρού. Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται η δημοτικότητα παρόμοιων προϊόντων για ενήλικες να αυξάνεται, σύμφωνα με μια έκθεση. Τα έχετε δει στα ράφια του φαρμακείου, και ίσως και εσείς έχετε στην τσάντα σας. Γεννήθηκε μία απορία με τις εξελίξεις αυτές: Άραγε, είναι προτιμότερα για την υγιεινή μας από το χαρτί υγείας;

Βασικά, όχι. Δεν υπάρχει κανένα πρόσθετο ιατρικό πλεονέκτημα για τον καθαρισμό με μωρομάντηλα σε σχέση με το χαρτί τουαλέτας, σημειώνουν οι ειδικοί. Απλά έχουν την ιδιότητα να σας κάνουν να νιώθετε καθαροί και δροσεροί. Συνήθως, έχετε κατά νου ότι ορισμένα μαντηλάκια ενδέχεται να είναι προ-εμποτισμένα με αλόη, βιταμίνη Ε, αλκοόλ και άλλα επικίνδυνα ή ακίνδυνα συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το πραγματικά ευαίσθητο δέρμα και να προκαλέσουν τσούξιμο και φλεγμονή.

Επιλέξτε άοσμα χωρίς χημικά μωρομάντηλα για να σκουπιστείτε.
Μωρομάντηλα:Tελικα ειναι απαραίτητα για την προσωπική υγιεινή;Τι θα πρέπει να προσέχουμε
Πιο σημαντικό από το προϊόν είναι το πώς θα σκουπιστείτε.

Θυμηθείτε, ότι το χαρτί τουαλέτας εφευρέθηκε τον 19ο αιώνα, και οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν εφημερίδα, λάσπη, φύλλα. Έχετε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές ότι η σωστή τεχνική είναι από μπροστά προς τα πίσω για να αποτρέψει τα μικρόβια που υπάρχουν στα περιττώματα να μεταβούν στην ουρήθρα και να προκαλέσουν ουρολοίμωξη. Αυτή η συμβουλή είναι σωστή.

Επίσης, δεν πρέπει να πιέζετε ή να τρίβετε με σκληρότητα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μικρές εκδορές στις ευαίσθητες περιοχές.

Τέλος, αν επιμένετε να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια, οφείλετε να μην τα πετάτε στην τουαλέτα καθώς φράζουν τους σωλήνες και τις αποχετεύσεις προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Δειτε εδω πως να φτιαξετε τα δικα σας μωρομαντηλα

flowmagazine.gr

Close