Ρολό γλυκάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά (συν 24 ώρες)

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Μερίδες: 4

Συστατικά ice box cake:

Μπισκότα 10 ή 12 (ή γκοφρέτες )

Για τη σαντιγί
1/2 φλιτζάνι γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος (1 φλιτζάνι),παγωμένο
2 κουταλιές ζάχαρης

Γκανάζ σοκολάτας:

125 ml κρέμα γάλακτος (1/2 φλιτζάνι)
125 g μαύρη σοκολάτα , ψιλοκομμένη
ψιλοκομμένα αμύγδαλα για διακόσμηση (προαιρετικά)

Οδηγίες

Για τη σαντιγί

Βάλτε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ, προσθέστε τη ζάχαρη και καλύψτε τον κάδο με το ειδικό καπάκι γιατί η κρέμα πετάγεται όσο είναι ακόμα υγρή.

Αρχίστε να χτυπάτε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά αυξήστε την ταχύτητα. Η σαντιγί είναι έτοιμη όταν εμφανίζονται απαλές κορυφές που στέκονται. Αυτό το στάδιο θέλει πολύ προσοχή γιατί το παρατεταμένο χτύπημα της κρέμας οδηγεί σε αποχωρισμό βουτύρου από τα υγρά με αποτέλεσμα να κόψει. Δηλαδή να χωρίσει.

Βουτήξτε κάθε μπισκότο σε λίγο γάλα (όχι ένα πλήρες μούσκεμα, μια ωραία βουτιά). Απλώστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας σαντιγύ στη μία πλευρά κάθε μπισκότου και στοίβαξτε  τα κάθετα σε ένα μακρύ σχήμα κορμού. Όταν τελειώσετε, τοποθετήστε το σε μια λαδόκολλα.

Καλύψτε ολόκληρο το κορμό με σαντιγί. Τοποθετήστε στον καταψύκτη μέχρι να παγώσει, το αφήνω συνήθως 24 ώρες, αλλά μετά από 2 ώρες είναι πραγματικά έτοιμο.

Στη συνέχεια ετοιμάστε τη γκαναζ σοκολάτας.

Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε μια μεσαία κατσαρόλα, βράστε, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήστε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

Τοποθετήστε το γλυκό  σε ένα συρμάτινο ράφι και ρίξτε τη σοκολάτα από πάνω του, προσέχοντας να καλύψετε πλήρως το κέικ. Ρίξτε λίγο ψιλοκομμένο αμύγδαλο πάνω του και παγώστε ξανά μέχρι να το σερβίρετε.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Εάν η σοκολάτα είναι πολύ ζεστή, αφήστε το να κρυώσει λίγο προτού το ρίξετε πάνω στο κέικ.
Για να βυθίσετε τα μπισκότα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ, ή να προσθέσετε μερικά από τα αγαπημένα σας λικέρ

Close