Συγκλονιστική ιστορία μικρού παιδιού: Γιαγιά ο Άγιος Βασίλης δεν έχει χρήματα για δώρα

Πολλά παιδιά δε γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη.Θεωρούν ότι δεν έχει χρήματα.
Γιαγιά φέτος δεν γράφω γράμμα στον Άγιο ασίλη. Δεν εχει λεφτά για να μου φέρει παιχνίδι.
Και τα μάτια της γιαγιάς βουρκώνουν. Γιατί ούτε κι εκείνη έχει χρήματα να υποκαταστήσει τον Άγιο Βασίλη. Το μόνο δώρο της για τις γιορτές, μία φιγούρα με λαμπάκια, από μια συνάδελφο που γνωρίζει την κατάσταση της.

Είναι το μόνο δώρο που πήρα για φέτος και δεν θα πάρω κανένα άλλο, μονολογεί στη συνάδελφο.
Η ιστορία του Νικολάκι και της γιαγιάς, πέρα για πέρα αληθινή. Τα προσωπικά τους στοιχεία υπάρχουν, όμως δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα. Οι άνθρωποι το μόνο που ζητούν είναι εχεμύθεια, γιατί δεν επιθυμούν τον οίκτο κανενός.
Σ’ ένα χωριό, όχι πολύ έξω από το Ηράκλειο  ο Νικολάκης ζει με τα δύο ακόμα αδέρφια και τους γονείς του. Η μητέρα του άνεργη, κι ο πατέρας του εργάτης καθαριότητας για 400 ευρώ, όποτε τον πληρώσουν. Μ’ αυτά τα χρήματα πορεύονται και με τον κήπο που καλλιεργούν στο χωριό, αφού η κρίση τα έχει καταστρέψει όλα. Κι όμως… έχουν αξιοπρέπεια. Και δεν απλώνουν το χέρι, ούτε ζητούν. Δεν μπορούν όμως να δώσουν.

Αυτή η πραγματικότητα, στην εποχή της κρίσης δεν είναι περίεργη. Συμβαίνει. Κι είναι πολύ περισσότερα τα παιδιά απ’ αυτά που νομίζουμε ότι υπάρχουν. Εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες συλλέγουν παιχνίδια καθημερινά γι’ αυτά τα παιδιά. Επειδή ακριβώς υπάρχει ανάγκη. Όμως το τραγικό είναι ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά, πιστεύουν όχι μόνο στη δική τους κρίση, αλλά και στην κρίση του Άγιου Βασίλη, που κάποια κακή κυβέρνηση και μια Τρόικα δεν του έχει αφήσει χρήματα, να φτιάξει παιχνίδια στα παιδιά.

photo credits: morethanblond.ch

Close