Κατασκευή Χλαπάτσας!



Θελετε το παιδι σας να πάθει πανικό απο την χαρά του;

Αυτό το αηδιαστικό παιχνιδάκι το λατρευουν ολα τα παιδια, και ειναι κατι παραπανω απο εύκολο να το φτιαξετε!!!!!
Θα χρειαστείς αλεύρι καλαμποκιού (κορν φλαουρ),
 νερό 
και χρωστική μαγειρικής (θα το βρείτε σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής).   

  1. Γέμισε ως τη μέση ένα ποτήρι με κορν-φλαουρ και άδειασε το σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε ένα τέταρτο του ποτηριού κρύο νερό και λίγες σταγόνες χρωστικής μαγειρικής. 
νερο και αλεύρι

 2. Ξεκίνα να ανακατεύεις τα υλικά με ένα μεταλλικό κουτάλι. Μετά ανακάτεψε το μίγμα με τα χέρια σου, ώσπου να αναμιχθούν τα υλικά πολύ καλά.
νερο και αλεύρι
  
 3. Χτύπησε με τη γροθιά σου τη χλαπάτσα για να δείς την υφή της. Ύστερα κόψε ένα κομμάτι και φτιάξε μια μικρή μπάλα. Κράτα την στο χέρι σου και δες τι συμβαίνει.  
νερο και αλεύρι

   Στερεό ή υγρό; 

Όπως θα έχεις ανακαλύψει, η χλαπάτσα μοιάζει στερεή όταν την χτυπάς, αλλά ρευστή όταν την κρατάς. Η χλαπάτσα αποτελείται απο κάτι μικροσκοπικά πραγματάκια που ονομάζονται μόρια. Όταν έχουν υγρή μορφή, εξαπλώνονται και η χλαπάτσα είναι ρευστή. Όταν την χτυπάς έρχονται τα μόρια το ένα με το άλλο ποιό κοντα και μοιάζει στερεή.


Πηγή : Paidorama.com [ http://www.paidorama.com/xlapatsa.html ]


Close