Πρώτη περίοδος _Δείτε τα σημάδια _

Πρώτη περίοδος : Δείτε τα σημάδια και τα συμπτώματα πως πλησιάζει η πρώτη περίοδος στο παιδί !

Η πρώτη περίοδος στη ζωή ενός κòριτσιού είναι πολύ σημαντική. Δείχνει ότι περνάει από την παιδική ηλικία στην εφηβεία. Η πρώτη περίοδος δηλώνει ότι το κòριτσάκι μας μεγαλώνει και μάλιστα, μεγαλώνει φυσιολογικά.

Όμως η κάθε περίοδος, διαφέρει από κòρίτσι σε κòρίτσι. Υπάρχει ένας ηλικιακός μέσος όρος, όμως δεν είναι δεδομένο. Γι’ αυτό και οι γονείς που έχουν κòρίτσια από ένα σημείο και μετά, ξεκινούν να σκέφτονται, αν πλησιάζει η πρώτη περίοδος της κòρης τους και ποια είναι τα σημάδια.

Δείτε ακόμα Φιλιά στην εφηβεία : Γιατί οι έφηβοι βάζουν πάνω από όλα τους φίλους τους;

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δούμε ποια είναι αυτά τα σημάδια, που δείχνουν ότι η πρώτη περίοδος της κòρης σας πλησιάζει. (Καλό κουράγιο) Επίσης θα δούμε μερικές επιπλέον πληροφορίες για την πρώτη περίοδο του παιδιού σας αλλά και πότε πρέπει να ανησυχήσουμε και να επισκεφθούμε μαζί με την κòρη σας, τον γυναικολόγο. Διαβάστε παρακάτω: 

Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα που δείχνουν ότι η πρώτη περίοδος πλησιάζει;

Μεγαλώνει το στήθος της 

Συνήθως στην πρώτη περίοδος το στήθος του παιδιού μας μεγαλώνει. Συγκεκριμένη η πρώτη περίοδος έρχεται περίπου μετά από δύο χρόνια, αφού το στήθος του παιδιού ξεκινήσει σιγά σιγά να μεγαλώνει. Όταν λοιπόν το παιδί χρειαστεί το πρώτο του σουτιέν τότε η περίοδος πλησιάζει.

Το παιδί αναπτύσσει τριχοφυΐα στο αιδοίο και στις μασχάλη 

Η παιδίατρός μου, είχε πει χαρακτηριστικά στη μητέρα μου, ότι αν το αιδοίο μου γεμίσει τρίχες, τότε η περίοδος κοντοζυγώνει. Είναι λοιπόν ένα δείγμα ότι πλησιάζει η πρώτη περίοδος, όταν η τριχοφυΐα αυξηθεί στην περιοχή του αιδοίου και στις μασχάλες.

Αυτή η τριχοφυΐα αρχίζει συνήθως γύρω στα 8-9 έτη του παιδιού, ξεκινώντας με ένα απλό χνούδι. Με τα χρόνια το χνούδι αυτό γίνεται τρίχα. Η περίοδος μπορεί να ξεκινήσει 1μιση χρόνο μετά από την στιγμή που η τριχοφυΐα αυξηθεί στις συγκεκριμένες περιοχές. Συνήθως έρχεται τέσσερα χρόνια μετά.

Το παιδί έχει κολπικές εκκρίσεις 

Περίπου 6 μήνες πριν την εμφάνιση της πρώτης περιόδου το παιδί μπορεί να έχει κολπικές εκκρίσεις, υπογαλακτώδους χρώματος. Αυτές οι κολπικές εκκρίσεις, εμφανίζονται εξαιτίας των ορμονολογικών αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα. Σε αυτές τις ορμονολογικές αλλαγές η μήτρα παίρνει την τελική της μορφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στατιστικά δείχνουν ότι τα κòρίτσια του δυτικού πολιτισμού έχουν την πρώτη τους περίοδο συνήθως στα 12-13 έτη. Η ηλικία αυτή βέβαια έχει μειωθεί συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες. Αυτό οφείλεται στο αυξημένο βάρος του παιδιού.

Ανάλογα με την ηλικία που αδιαθετήσατε εσείς, μπορεί να πλησιάζει η πρώτη περίοδος

Φυσικά και έχει σχέση η ηλικία που αδιαθετήσατε με το πότε θα αδιαθετήσει πρώτη φορά το παιδί.

Πριν τη πρώτη περίοδο το παιδί ιδρώνει πολύ

Ή ιδρώνει χωρίς λόγο ,ειδικά στους όμους

Πριν τη πρώτη περίοδο το παιδί θαχει νεύρα… πολλά νευρά

Ω ναι! Θα χει πολλά νευρά, μπορεί να είναι θλιμμένο, μπορεί να κλαψουρίζει χωρίς λόγο… Ατίμες ορμόνες κάνετε το θαυμά σας στα παιδιά μαααααας!!!

Πριν τη πρώτη περίοδο μπορεί να παρουσιάσει ακμή

Το σώμα των παιδιών θα περάσει από πολλές αλλάγες. Μία από αυτές , κυρίως αν υπάρχει κληρονομικότητα είναι και η ακμή

Και μετά τη πρώτη περίοδο τί πρέπει να προσέξουμε;

Η περίοδος του παιδιού είναι σταθερή από την πρώτη κιόλας φορά;

Δεν είναι λίγα τα κòρίτσια που έχουν περίοδο για πρώτη φορά και η επόμενη περίοδος έρχεται μετά από 4 με 5 μήνες. Αυτό είναι φυσιολογικό. Οι πρώτες περίοδοι είναι λογικό να μην έρχονται σε σταθερή συχνότητα. Πρέπει όμως ο κύκλος να έχει σταθεροποιηθεί μετά από 2-3 χρόνια και η περίοδος του παιδιού να έρχεται κάθε 4 με 5 εβδομάδες.

Το παιδί μπορεί να μείνει έγκυος αμέσως μετά την πρώτη περίοδο;

Ναι μπορεί να συμβεί γιατί οι ορμόνες της έχουν εξελιχθεί αμέσως μετά την πρώτη περίοδο. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μιλήσει από νωρίς στο παιδί, για τις προφυλάξεις στο σ3ξ.

Πρέπει να επισκεφθούμε γυναικολόγο μετά τη πρώτη περίοδο;

Δεν είναι αναγκαστικό αν και δεν είναι κακό και να το κάνετε. Δεν είναι μόνο οι συμβουλές που μπορεί να της δώσει, αλλά το παιδί, προσαρμόζεται στην ιδέα ενός καινούργιου γιατρού στη ζωή της, που θα την συντροφεύει μάλιστα μέχρι τα γεράματα.

Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να μας ανησυχήσουν;

Πολλοί γονείς φοβούνται ότι το παιδί τους μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα. Δεν ξέρουν όμως ακριβώς πότε πρέπει να ανησυχήσουν. Αποφασίσαμε λοιπόν να συγκεντρώσουμε μερικά στοιχεία που θα πρέπει να σας κάνουν να κλείσετε ραντεβού με την γυναικολόγο.

Στον γυναικολόγο πρέπει να κλείσουμε ραντεβού αν το παιδί έχει φτάσει 15 χρονών κι ακόμη δεν είχε την πρώτη της περίοδο. Επίσης αν της ήρθε περίοδος 2 χρόνια πριν αλλά ακόμη δεν έχει σταθεροποιηθεί ο κύκλος της, σημαίνει ότι μπορεί να έχει κάποια ορμονολογικά προβλήματα.

Τον γιατρό πρέπει να τον επισκεφθείτε επίσης αν το παιδί έχει αιμορραγία μεταξύ δύο περιόδων. Επίσης, αν στην περίοδο πονάει πολύ και δεν ανακουφίζεται με ένα απλό παυσίπονο ή αν έχει υπερβολική αιμορραγία. Δηλαδή το αίμα διαπερνά την σερβιέτα ή τον ταμπόν μέσα σε μία ώρα χρήσης.

Αν η περίοδος κρατάει παραπάνω από μία βδομάδα ή αν έχει σοβαρό προεμμηνορροϊκό σύνδρομο που εμποδίζει τις καθημερινές της δραστηριότητες.

Για το τέλος σας κράτησα, όλα αυτά που πρέπει να κάνετε όταν έρθει η περίοδος και πρίν στο παιδί. διαβάστε με ένα κλικ εδώ τι έκανα εγώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close