Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β: Mε σηψαιμικό σοκ στο «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται παιδάκι από τη Λέσβο

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας τύπου Β εντοπίστηκε σε νήπιο στη Μυτιλήνη. Το παιδί υπέστη σηψαιμικό σοκ και μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθώς την παραμονή των Χριστουγέννων ένα κοριτσάκι 10 μηνών διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα τύπου Β στον Πειραιά. Και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ακόμα να αποφανθούν για την αποζημίωση του υπάρχοντος εμβολίου…

Πρόκειται για ένα αγοράκι 4,5 ετών που ζει στην περιοχή Γέρα της Μυτιλήνης και ασθένησε την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, το αγοράκι ανέβασε υψηλό πυρετό κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ βρισκόταν στον παιδικό σταθμό. Το ίδιο απόγευμα επισκέφθηκε την παιδίατρο, η οποία και του χορήγησε άμεσα αντιπυρετικό.

Χωρίς να παρουσιάζει κάποιο άλλο σύμπτωμα μηνιγγίτιδας, λίγες ώρες αργότερα ο πυρετός συνέχισε να ανεβαίνει ιδιαίτερα γρήγορα, ενώ παράλληλα το νήπιο παρουσίασε εξανθήματα στο σώμα του, με αποτέλεσμα η παιδίατρος να το παραπέμψει επειγόντως στο «Βοστάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύτηκε επειγόντως με ιδιαίτερα υψηλό πυρετό. Κατά την διάρκεια της νύχτας το παιδί υπέστη σηψαιμικό σοκ και νωρίς το πρωί κρίθηκε απαραίτητη η επείγουσα αεροδιακομιδή του στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close