το-βάρος-των-παιδιών-που-μεγαλώνουν-με-τα-όνειρα-των-γονιών-τους-

Πολλοί γονείς ακόμη και ασυναίσθητα φορτώνουν τα δικά τους όνειρα στα παιδιά τους. Πόσο λάθος είναι αυτό…

Κάθε άνθρωπος, όταν φτάνει στην ενήλικη ζωή του συμβιβάζεται σε μερικά ζητήματα ενώ σε άλλα, προσπαθεί να ζήσει μία ζωή με όσα λιγότερα απωθημένα. Παρόλα αυτά, τα απωθημένα πάντα υπάρχουν σε διάφορους τομείς.

Οι γονείς κάνουν ένα σημαντικό λάθος. Από την πρώτη κιόλας μέρα του παιδιού, κάνουν όνειρα για το παιδί. Έχουν αποφασίσει το σχολείο που θα πάει, τα ρούχα που θα φοράει, τα μουσικά του ερεθίσματα, ακόμη και την καριέρα του.

Δείτε ακόμα Sittervising: Γιατί οι νέοι γονείς αφήνουν τα παιδιά να παίζουν τελείως μόνα τους;

Φυσικά το παιδί θα επηρεαστεί από τα ερεθίσματα των γονιών και σίγουρα εφόσον μένετε στο ίδιο σπίτι είτε το θέλετε, είτε όχι θα το επηρεάσετε, είτε στη μουσική, είτε στον κινηματογράφο που προτιμά και άλλα.

Παρόλα αυτά, οι γονείς γίνονται ακόμη πιο παρεμβατικοί σε μερικές περιπτώσεις. Αποφασίζουν τι δουλειά θα κάνουν τα παιδιά, τι είναι το καλύτερο γι’ αυτά.

Μπορεί να θεωρούμε ότι το κάνουμε για το καλό του παιδιού όμως στην πραγματικότητα, το παιδί ξέρει το καλό του κι αν δεν το ξέρει τώρα με βάση την εμπειρία του θα το μάθει αύριο μεθαύριο. Η σελίδα Ανορεκτικά Όνειρα – Κίκκα Ουζουνίδου μας έβαλε σε σκέψεις. Διαβάστε παρακάτω: 

” Το μεγαλύτερο βάρος για ένα παιδί είναι να ζήσει τη ζωή των γονιών του… ”

Πόση μεγάλη σοφία υπάρχει μέσα σε αυτό το ρητό! Πόσα παιδιά μεγαλώνουν καταπιεσμένα, να ζήσουν τα όνειρα που έκαναν για εκείνα οι γονείς τους! Καταδικασμένα να εκπληρώσουν τις προσδοκίες που τους φόρτωσαν, χωρίς να είναι δικά τους θέλω!

Να σπουδάσουν κάτι που δεν τους ταιριάζει… Να κάνουν πράγματα που δεν τους αρέσουν… Να επιλέξουν συντρόφους που δεν είναι κατάλληλοι για εκείνους… Υποφέρουν αυτά τα παιδιά!

Γιατί δεν τολμούν να διεκδικήσουν τα δικά τους όνειρα. Γιατί από μικρά έμαθαν πως πρέπει να κάνουν περήφανους τους γονείς τους. Πόσο λάθος να νιώθει περήφανος ένας γονιός, μόνο όταν το παιδί του ζει τη ζωή που εκείνος ήθελε…

Δείτε ακόμα Η κατανόηση της πραγματικότητας θα βοηθήσει τους εφήβους να διαχειριστούν τις άσχημες σκέψεις

το-βάρος-των-παιδιών-που-μεγαλώνουν-με-τα-όνειρα-των-γονιών-τους-

Photo via: infokids.gr

Οι γονείς πρέπει να νιώθουν περηφάνια, όταν τα παιδιά τους κάνουν τις επιλογές εκείνες που τα κάνουν ευτυχισμένα! Τις επιλογές εκείνες που τα κάνει να βρουν τον εαυτό τους και όχι να τον χάσουν! Γιατί το παιδί του θρησκευτικού να μην μπορεί να γίνει ένας ροκάς μουσικός;

Γιατί το παιδί του γιατρού να μην μπορεί να γίνει ένα απλός και χαρούμενος πωλητής; Γιατί το παιδί του δικηγόρου να μην μπορεί να γίνει κομμωτής; Γιατί ο γιος του μηχανικού να μην μπορεί να γίνει χορευτής;

το-βάρος-των-παιδιών-που-μεγαλώνουν-με-τα-όνειρα-των-γονιών-τους-

Photo via: enallaktikidrasi.com

Γιατί η κόρη μιας πλούσιας οικογένειας να μην μπορεί να παντρευτεί ένα φτωχό παλικάρι; Γιατί να πνίγουμε τα παιδιά μας με τις δικές μας προσδοκίες; Ελεύθερα πρέπει να ζουν! Ελεύθερα πρέπει να επιλέγουν αυτά που τους αρέσουν!

Δείτε ακόμα Ως παιδί πλήρωσα για όλα τα παιδικά μου λάθη σαν να ήμουν ενήλικος

το-βάρος-των-παιδιών-που-μεγαλώνουν-με-τα-όνειρα-των-γονιών-τους-

Photo via: Pinterest

Χωρίς την κριτική μας αλλά με την στήριξή μας. Γιατί μόνο έτσι, θα γίνουν ευτυχισμένοι ενήλικες! Όταν κυνηγήσουν τα δικά του όνειρα κι εμείς στεκόμαστε περήφανα δίπλα τους.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close