Η οφθαλμαπάτη της περιστρεφόμενης χορεύτριας και πώς αποκαλύπτει αν είστε ιδιοφυΐα

Αν δεν έχετε δει ακόμη την οφθαλμαπάτη με την περιστρεφόμενη χορεύτρια ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε! Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη ανά τον κόσμο και αποκαλύπτει αν είστε ιδιοφυΐα ανάλογα με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεστε! Εσείς τι βλέπετε;

Η συνήθης εξήγηση μάλιστα που κυκλοφορεί υποδεικνύει ότι αν τη βλέπετε να περιστρέφεται κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, τότε σημαίνει ότι λειτουργείτε με το δεξιό ημισφαίριο και είστε άνθρωποι δημιουργικοί, σύμφωνα με το newmoney.gr.

Δείτε επίσης Τεστ: Μπορείτε να δείτε την γυναίκα που κοιμάται;

 

Αν πάλι τη βλέπετε να περιστρέφεται αντίστροφα, τότε χρησιμοποιείτε το αριστερό ημισφαίριο και είστε λάτρεις της λογικής. Αν και η δημοφιλής ερμηνεία δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, καθώς η περιστρεφόμενη χορεύτρια δεν είναι κατά κανένα τρόπο νευρολογικό τεστ!

Δείτε επίσης Τεστ: Δείτε αν έχετε IQ πάνω από 151 απαντώντας σε 10 ερωτήσεις

Αντιθέτως, είναι μια απλή οπτική πλάνη που έχει σχέση με το φαινόμενο της διφορούμενης εικόνας. Ο λόγος που τη βλέπουμε να περιστρέφεται αριστερόστροφα ή δεξιόστροφα είναι η έλλειψη άλλων οπτικών στοιχείων και κυρίως χωρικών δεδομένων για το βάθος της εικόνας, κι έτσι ο εγκέφαλός μας είναι υποχρεωμένος να μεταφράζει αυθαίρετα τη δισδιάστατη εικόνα στην τρισδιάστατη οπτική αντίληψη.

Με πληροφορίες από newmoney.gr

Close