Αφράτα κολοκυθοτυροπιτάκια με σουσάμι για κολατσιό

Είναι ότι πιο νόστιμο και ιδανικό για το σχολείο ή την δουλειά ακόμα και για σνακ όλες τις ώρες. Κολοκυθοτυροπιτάκια αφράτα και πολύ νόστιμα! Ένας εξαιρετικός συνδυασμός με φέτα κολοκυθάκια, δυοσμο, μυρώνια και γκούντα. Η ζύμη είναι εύκολη και κάνει αυτά τα πιτάκια να γίνονται ανάρπαστα! Πάμε να δούμε πως φτιάχνονται;

Εκτέλεση

Φτιάχνω τη ζύμη και την αφήνω μίση ωρίτσα στην άκρη. Τρίβω το κολοκύθι, του ρίχνω λίγο χοντρό αλάτι και το αφήνω στο σουρωτήρι για λίγο. Μέτα το στύβω καλά και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανοίγω μακρόστενα φύλλα, τρία μου βγήκαν, όχι πολύ λεπτά. Βάζω γέμιση κατά μήκος, χαράζω μόνο το πάνω μέρος της ζύμης, αλείφω με αυγό και λίγο βουτυράκι, ρίχνω σουσάμι, ραντίζω με λίγο νεράκι,και τα βάζω στο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις περίπου τρία τέταρτα ,μέχρι να πάρουν χρώμα. Έγιναν πεντανόστιμα.
Έβαλα σιμιγδάλι γιατί όσο κι αν το έστυβα ,πάλι έβγαζε υγρά το κολοκυθάκι. Αν περίμενα και τα έκοβα κρύα, θα ήταν πιο κομψά !!!,
Από γεύση ,τέλειααααααα.

Αφράτα κολοκυθοτυροπιτάκια με σουσάμι για κολατσιό

Αφράτα κολοκυθοτυροπιτάκια με σουσάμι για κολατσιό

Αφράτα κολοκυθοτυροπιτάκια με σουσάμι για κολατσιό

Αφράτα κολοκυθοτυροπιτάκια με σουσάμι για κολατσιό

Αφράτα κολοκυθοτυροπιτάκια με σουσάμι για κολατσιό

Αφράτα κολοκυθοτυροπιτάκια με σουσάμι για κολατσιό

Αφράτα κολοκυθοτυροπιτάκια με σουσάμι για κολατσιό

Η συνταγή είναι από την σελίδα στο fasebook F for Food

Close