
Συνταγή για εύκολες σοκολατένιες πάστες με μους φράουλας από τον Στράτο Πέτρου και το κανάλι του στο youtube Βake it. Ενα ελαφρύ Γλυκό ψυγείου με μους φράουλας και σαβαγιάρ .
- σαβουαγιάρ 320 γραμμάρια
- χυμός 500 γραμμάρια φράουλα του εμπορίου
- κονιάκ 1 σφηνάκι (Προαιρετικά)
Υλικά
- φραουλες 300 γραμμάρια πολτοποιημένες
- κουβερτουρα 500 γραμμάρια Σοκολάτα 55%
- κρεμα γαλακτος 500 γραμμάρια 35 %
Για την Μους Φράουλα - Σοκολάτα
- φραουλες Μερικές φρέσκες
Για την διακόσμηση
Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με μους φράουλας για την Άνοιξη, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και οποιαδήποτε άλλη περίσταση θέλετε ένα νόστιμο και ελαφρύ γλυκό .
Η βάση θα είναι από σαβαγιάρ βουτηγμένα στον χυμό φράουλας. Είναι ένα δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μους φράουλας που φτιάχνεται πανεύκολα και με τα πιο οικονομικά υλικά. Αξίζει να το δοκιμάσετε ή να το προσφέρετε στους καλεσμένους σας σε κάποιο γιορτινό τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου με μους φράουλας :
Εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου με μους φράουλας
Αρχικά παίρνουμε τις φρέσκες φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι. Έπειτα μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και τον ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση. Στην συνέχεια αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια.
Προσθέτουμε τον πολτό φράουλας στην σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Όσο λιώνει η σοκολάτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ τον χυμό φράουλας με το κονιάκ αν μας αρέσει και το βάζουμε στην άκρη. Αφού η κρέμα γάλακτος είναι απαλή σαν γιαούρτι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Σοκολατένια παστάκια με 3 υλικά χωρίς ζάχαρη
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί. Βουτάμε μία στρώση σαβαγιάρ στο μείγμα με τον χυμό φράουλας και στρώνουμε το ένα σαβαγιάρ δίπλα στο άλλο χωρίς κενά. Από πάνω στρώνουμε μία στρώση κρέμας σοκολάτας. Από πάνω στρώνουμε μία δεύτερη στρώση σαβαγιάρ βουτηγμένα στον χυμό φράουλας χωρίς κενά και τελειώνουμε με την κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η μους. Μόλις η μους είναι έτοιμη ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες ή αν θέλουμε γλάσο σοκολάτας, σαντιγί και ό,τι μας αρέσει.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για το Γλυκό ψυγείου με μους φράουλας στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr