Η πιο Σοκοτέλεια τούρτα που έχεις ποτέ φάει – Nutella Brownie Mousse Cake

Ένα μοναδικό γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας! Τούρτα μπράουνι με νουτέλα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Ένας γευστικός παράδεισος σε ένα κεικ!

ΥΛΙΚΑ
Για το Brownie:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κούπα (200g) ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι (70g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι (35g) σκόνη κακάο
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
1/4 φλιτζάνι Nutella

Για το Nutella Mousse:
2 φύλλα ζελατίνης
1+1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος χτυπημένη, χωρισμένη στα 2
170g σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι (85g) Nutella
λίγο αλάτι

Για το Mirror Glaze:
6 φύλλα ζελατίνης
1 κούπα (200g) ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού (200g) σιρόπι γλυκόζης
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι (150g) ζαχαρούχο γάλα
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Για τον Brownie:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψάκι 20 εκατοστών, βάζουμε αντικολλητικό και το βουτυρώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το φυτικό έλαιο σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια φωτιά. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν πάστα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας. Ρίχνουμε την βανίλια.

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί σχεδόν πλήρως. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. Τοποθετούμε το ταψί στην άκρη και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

(Όταν το brownie κρυώσει πολύ καλά, ανασηκώστε το από το ταψί χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό ως λαβή. Κόψτε έναν κύκλο 15 εκατοστών περίπου. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα Nutella στην κορυφή και στη συνέχεια, τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά ή για όλο το βράδυ.

Για τη μους:
Βυθίστε τα φύλλα ζελατίνης σε δροσερό νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά για να τα μαλακώσετε. Λιώστε τη σοκολάτα και τη Nutella στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα με μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει γύρω από τις άκρες. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και προσθέστε τη ζελατίνη και χτυπήστε μέχρι να λιώσει τελείως. Ρίξτε τη σοκολάτα και τη Nutella. Ανακατέψτε και ρίξτε λίγο αλάτι.

Σε ένα καθαρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα. Προσθέστε το 1/3 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας και αναδιπλώστε και στη συνέχεια προσθέστε όλο το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με την κρέμα και διπλώστε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Για να συναρμολογήσετε το γλυκό, τοποθετήστε το κατεψυγμένο brownie σας γύρω από τον πυθμένα ενός σκεύους με σιλικόνη, με την πλευρά της Nutella επάνω. Ρίξτε το μους από πάνω.

Τοποθετήστε το σκεύος σιλικόνης σε μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια και χτυπήστε σταθερά μερικές φορές πάνω στον πάγκο για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα. Τοποθετήστε ολόκληρο το κέικ στον καταψύκτη και αφήστε το να καταψυχθεί μέχρι να είναι τελείως σταθερό, τουλάχιστον 6 ώρες. έπειτα αφαιρέστε από τη σιλικόνη.

Τοποθετήστε το κάπου με την πλευρά του brownie να ακουμπάει κάτω και κρατήστε το στη κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε το γλάσο.

Για το Mirror Glaze:
Βυθίστε τη ζελατίνη σε δροσερό νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά για να μαλακώσει. Βάλτε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα, στη συνέχεια προσθέστε τη ζελατίνη και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα.

Έπειτα ρίξτε το ζεστό μείγμα πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και αφήστε το να καθίσει για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήστε το να κρυώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά. Βγάλτε το brownie από την κατάψυξη και τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι υπερυψωμένο για να ρίξετε το γλάσο.

Εάν θέλετε μπορείτε να ”πιτσιλίσετε” την επιφάνεια με βρώσιμη χρυσή λάμψη. Μεταφέρετε προσεκτικά το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close