Μπέργκερ με μπριζολάκια, μουστάρδα και αγγουράκι τουρσί

Ποιος είπε πως για να απολαύσουμε ένα ζουμερό μπέργκερ πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξουμε μπιφτέκι; Ιδανικό φαγητό για παιδια!!

Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
2 ψωμάκια (κατά προτίμηση τσιαπάτα – βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ)
1 κουταλιά μουστάρδα
2-4 λεπτές φέτες τυρί της αρεσκείας μας
5 – 6 αγγουράκια τουρσί, σε λεπτές ροδέλες

Δείτε επίσης: Κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ντομάτα, χυλοπίτες και φέτα

Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τις χοιρινές μπριζόλες σε δύο κομμάτια την καθεμιά και να τις χτυπήσει να λεπτύνουν. Βάζουμε σε ένα ταψί τα μπριζολάκια, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και αλείφουμε το κάτω μέρος με τη μουστάρδα. Από πάνω βάζουμε τα μπριζολάκια, και μοιράζουμε το τυρί και τα αγγουράκια τουρσί. Ψήνουμε τα μπέργκερ για 1 – 2 λεπτά σε τοστιέρα ή στο φούρνο, ίσα να λιώσει το τυρί.

Πηγή: gastronomos.gr
Close