Συνταγή για παιδιά :Χορτοπιτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης & σπόρους chia

Συνταγή για παιδιά :Χορτοπιτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης & σπόρους chia

Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
4 κούπες & επιπλέον για το πασπάλισμα των φύλλων αλεύρι ολικής άλεσης
1 & ½ κούπα νερό σε θερμοκρασία δωματίου
½ κ.γλ. Αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο & επιπλέον για το πασπάλισμα
2 κ.σ. ξύδι
Σουσάμι για πασπάλισμα
1 κ.σ. Σπόροι chia

Οδηγίες

• Βάζουμε τους σπόρους chia στο νερό για περίπου 1 ώρα μέχρι να αποκτήσουν την υφή «ζελέ».

Για το φύλλο
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα ή λίγο αλεύρι.
• Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου.

Δειτε ακομηΤυροπιτακια ευκολα και γρηγορα!!!!

Για τη γέμιση
• Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα χόρτα σε πολύ μικρά κομμάτια μεγέθους περίπου 2 εκ.
• Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και τον δυόσμο.
• Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε λίγα λίγα τα χόρτα, ρίχνουμε το χοντρό αλάτι και τα στύβουμε με τα χέρια μας. Ο όγκος σχεδόν θα υποδιπλασιαστεί.
• Μόλις τελειώσουμε με όλα τα χόρτα τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίσουν.
• Μόλις έχουν στραγγίσει προσθέτουμε το πιπέρι, το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο και μια κ.σ. σπόρους chia με τη μορφή «ζελέ».

Δειτε ακομη Αφράτα ζαμπονοκασεροπιτάκια !
• Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη. Λογικά δε θα χρειαστεί άλλο αλάτι.
• Τα ανακατεύουμε όσο πιο καλά μπορούμε ώστε να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
• Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε μακρόστενα φύλλα διάστασης 50×10 εκ. περίπου.
• Το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε γέμιση κατά μήκος και στη μέση.
• Το κλείνουμε κατά μήκος με τα χέρια μας δημιουργώντας ένα γεμιστό «μακαρόνι».
• Το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα δημιουργώντας έναν κοχλία.

Δειτε ακομα :Τραβηχτές: Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις παραδοσιακές πίτες της Μάνης
• Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τα πιτάκια με το «ζελέ» από τους σπόρους chia.
• Τοποθετούμε τα πιτάκια στο φούρνο όσο πιο ψηλά γίνεται (για να την ξεροψήσει ο αέρας από κάτω) και τα ψήνουμε στους 180º C στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ώρα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Πηγή: ola-nistisima.gr

Close