Ρυζομπιφτέκια με δυόσμο και φέτα

Τα “μπιφτέκια” του χορτοφάγου είναι πολλών ειδών και γεύσεων!Είχαμε φτιάξει από όσπρια(δες εδώ),τώρα θα φτιάξουμε από ρύζι.Είναι εντελώς διαφορετικά σε υφή,πιο “ανάλαφρα”,πολύ θρεπτικά και επειδή έχουν πολύ μαϊντανό και δυόσμο θα σας θυμίσουν κάπως τους καλοκαιρινούς κεφτέδες).Πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε σε σάντουιτς!Με κρεμμυδάκι,μαγιονέζα και καπνιστό τυρί,κανείς δε θα καταλάβει τη διαφορά από τα κανονικά μπιφτέκια!Τα ψήνουμε στο φούρνο για τα μικρά μας,για πιο υγιεινό αποτέλεσμα,αν και στο τηγάνι η γεύση απογειώνεται!

υλικά(για 14 κομμάτια)

170γρ καστανό ρύζι
1 μικρό ματσάκι δυόσμο(μόνο τα φύλλα,ψιλοκομμένα)
1 μεγάλο ματσάκι μαιντανό(κυρίως τα φύλλα,ψιλοκομμένα)
1 φρέσκα σκόρδο ή 2 σκελίδες ξερό ψιλοκομμένα
3 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
190γρ φέτα πολύ καλά θρυμματισμένη
100γρ νιφάδες βρώμης
1/2κγ αλάτι
1 αβγό

εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Η ζύμη μας κολλάει,αλλά άνετα πλάθουμε μπιφτεκάκια,τα κάνουμε μεσαίου μεγέθους και πλατιά.Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς,στον αέρα,σε προθερμασμένο φούρνο,ως να αρχίσουν να ροδίζουν,περίπου 40 λεπτά(μην τα αφήσετε να ξεραθούν εντελώς,να είναι μαλακά,αλλά ψημένα).

Λίγα λόγια για τα υλικά: Αν θέλουμε να τα κάνουμε τηγανιτά,πρέπει να τα πλάσουμε μικρά όπως τα κεφτεδάκια και να καλύπτονται ολόκληρα από λάδι.Για το σαντουιτσάκι,λαδώστε πίτα για σουβλάκι ελαφριά με το πινέλο και ζεστάνετε την στο φούρνο ή σε αλάδωτο τηγάνι και από τις δύο μεριές.Βάζετε μέσα ένα μπιφτεκάκι κομμένο κομματάκια,ξερό κρεμμύδι,μαγιονέζα,λίγο άνηθο ή μαιντανό,μια φέτα καπνιστο τυρί(βερμίου ή μετσοβόνε)και απολαμβάνετε αμέσως!!!

Ελπίζω να σας αρέσουν!!!

Πηγή: mammyscookingbook
Close