Κέικ_Snickers_χωρίς αυγά_

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα απολαυστικό και αφράτο κέικ snickers χωρίς αυγά και χωρίς μίξερ.

Τα snickers αρέσουν σε όλους. Αυτές οι υπέροχες σοκολάτες γεμιστές με καραμέλα και χοντροκομμένα φιστίκια. Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τα snickers περισσότερο από άλλες σοκολάτες. Αυτή η υπέροχη σοκολάτα έρχεται να γίνει ένα συγκλονιστικό κέικ.

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλας με φιστίκια σαν snickers. Η γεύση είναι συγκλονιστική. Είναι αφράτο και ξεχειλίζει γλύκα. Μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν. Είναι μία αρκετά εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Δείτε ακόμα Εύκολο κέικ με επικάλυψη σοκολάτας

Ένα εκπληκτικό κέικ , χωρίς αυγά, χωρίς μίξερ, και με υπέροχο γλάσο σνίκερς που το απογειώνει. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Εκτέλεση για το κέικ

Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα, το ηλιέλαιο και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες. Ανακατεύουμε και πάλι.

Προσθέτουμε το μείγμα το κακάο σκόνη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ και την σόδα κοσκινισμένα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Θα πάρουμε ένα πολύ παχύ μείγμα και καθόλου ρευστό. Στην συνέχεια ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα ρευστό σοκολατένιο μείγμα.

Παίρνουμε ένα ταψί 22×30 και το λαδώνουμε καλά με ηλιέλαιο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 45 με 50 λεπτά.

Εκτέλεση για την καραμέλα με φιστίκια

Φτιάχνουμε την καραμέλα ρίχνοντας την ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει η  ζάχαρη καραμέλα. Την αφήνουμε να λιώσει χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Αφού λιώσει προσθέτουμε με προσοχή το γάλα, ανακατεύοντας.

Όταν ξεκινήσει το μείγμα μας να γίνεται πιο παχύρρευστο διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο ζεστό νερό και προσθέτουμε το μείγμα στην καραμέλα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Αφήνουμε στην άκρη την καραμέλα μέχρι να γίνει το κέικ.

Αφού βγει το κέικ από τον φούρνο κάνουμε με μία οδοντογλυφίδα τρύπες σε όλη την επιφάνεια, για να πάει η καραμέλα μέχρι μέσα. Στο ζεστό κέικ ρίχνουμε το χλιαρό γλάσο καραμέλας και απλώνουμε την καραμέλα σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

Tips για το

Όταν προσθέσουμε το γάλα στην λιωμένη ζάχαρη, λόγω της εναλλαγής της θερμοκρασίας μπορεί η λιωμένη ζάχαρη να κρυσταλλώσει. Μην φοβηθείτε. Την αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας  και το μείγμα μας θα ομογενοποιηθεί.  Στην καραμέλα αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη βανίλια.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Κέικ_Snickers_χωρίς αυγά_ Κέικ_Snickers_χωρίς αυγά_ Κέικ_Snickers_χωρίς αυγά_

Η συνταγή είναι του φίλου μας Stratos Petrou

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close