Κουλουράκια Πασχαλινά μυρωδάτα, με αρώματα απο τσουρέκι· μαστίχα, κάρδαμο, μαχλέπι και πορτοκάλι.

ΥΛΙΚΑ για περίπου 40-50 κομμάτια

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαχλέπι κοπανισμένο
1 κ.γ. κόκους κάρδαμο κοπανισμένο
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη,
Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια

1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό για επάλειψh

Κουλουράκια Πασχαλινά μυρωδάτα, με αρώματα απο τσουρέκι· μαστίχα, κάρδαμο, μαχλέπι και πορτοκάλι.

Εκτέλεση:

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη για ζύμωμα στο χέρι. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.

Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με το νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Christina Sturrock-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


Close