Ατομικες σαλάτες του  Καίσαρα σε μπολακια απο ζυμη!Η τελεια ιδεα για το παρτυ η το μπουφε
  
Μπολάκια σοκολάτας εχετε δει,μπολάκια σφολιάτας όμως; Μια υπεροχη ιδέα για μια γιορτή για να σερβίρετε τη  caesars σαλάτα,για να τους εντυπωσιασετε όλους!



Υλικά για την σαλάτα του Καίσαρα:
 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
   1 μαρούλι ελληνικό, iceberg ή γαλλική σαλάτα, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
   100 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
   μερικά κρουτόν
   3-4 φέτες μπέικον σοταρισμένες και ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
   200 ml μαγιονέζα
   λίγη κρέμα γάλακτος για το αραίωμα
   1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο
   1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
   αλάτι
   πιπέρι
 Εκτέλεση:
 

Λαδώνουμε και να αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

Μετά το ψήνουμε στο φούρνο για 20 – 30 λεπτά στους 180οC και, μέχρι να ψηθεί, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά  για τη σως σε ένα βαθύ μπόλ.
Όταν η σως αποκτήσει ομοιόμορφη υφή, προσθέτουμε το μαρούλι και τις φλοίδες παρμεζάνας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τέλος, προσθέτουμε και το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες, το κρουτόν και το μπέικον.

Υλικά για τα κύπελα και πως τα φτιάχνουμε
Παίρνουμε τα φορμάκια για μαφιν  τα λαδώνουμε και τοποθετούμε στο καθενα   φύλλο ζύμης χοντρό. Υπολογίζω ότι η διάμετρος του φύλλου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη διάµετρο της φόρµας, ώστε να καλύψει άνετα τόσο τον πυθµένα όσο και τα τοιχώµατα. Το σκεπάζω µε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και αδειάζω από πάνω όσπρια ή ρύζι . Ετσι, δεν θα φουσκώσει το φύλλο κατά το ψήσιµο. Το ψήνω για 15 – 20 λεπτά, κατόπιν αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί µε τα όσπρια (ή το ρύζι ) και συνεχίζω το ψήσιµο για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρώς.Πριν βάλω τη γέµιση, αφηνω τη φόρµα µε τη ζύµη για τουλάχιστον 15 – 20 λεπτά.
,ξεφορμάρω και τα αφήνω να κρυώσουν περίπου 10 λεπτά,κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα για να«αναπνεύσει» καλύτερα η ζύµη και να µην πανιάσει από τους υδρατµούς.

Γεμίζω τα κυπελάκια με την σαλάτα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

 

Close