Γαμοπίλαφο με μοναδική γεύση...❣❣❣

1,5 κιλό ζυγούρι κομμένο σε μερίδες ( ή αρνάκι )
1 κιλό κοτοπουλο κομμένο σε μερίδες
Ρυζι Καρολίνα
1-2 κουταλιές σούπας στακοβούτυρο
1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι

Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βράζουμε μαζί, σε σιγανή φωτιά, για 2 ώρες περίπου, ρίχνοντας μέσα στο νερό αλάτι και πιπέρι. Ξαφριζουμε ανά διαστηματα.

Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κρέατα, σουρώνουμε το ζωμό τους, τα βαζουμε σε μια πιατέλα και τα αλατοπιπερώνουμε.

 

Μετράμε τον ζωμό, σε κάθε 3 νεροπότηρα ζωμό αντιστοιχεί 1 ρύζι. Σε μία κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, σε μέτρια φωτιά, το οποίο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο σχεδόν το ζωμό (15-20 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού στο ρύζι λίγο πριν ετοιμαστεί.

 

Καίμε το στακοβούτυρο σ’ ένα μπρίκι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας, ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά. Το σερβίρουμε παντα ζεστό….

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Γεύσεις της Ελένης

Close