Γεμιστά πιτάκια πατάτας με τυριά και αλλαντικά

Γεμιστά πιτάκια πατάτας με τυριά και αλλαντικά

    Για την γέμιση

  • τυρί τριμμένο ή σε μικρά κυβάκια που λιώνει
  • αλλαντικά της αρεσκείας σας ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

• Ζυγίζουμε τον πουρέ πατάτας κι υπολογίζουμε περίπου τη μισή ποσότητα σε βάρος για το αλεύρι.

• Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την πατάτα, αφού προηγουμένως την έχουμε περάσει από το μύλο λαχανικών ή το ειδικό εξάρτημα.

• Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο λίγο, το αλάτι και το τυρί . Ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.

• Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, κι ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο.

• Με κουπατ ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε στρογγυλούς δίσκους στο μέγεθος που θέλουμε, φροντίζοντας να έχουμε ζυγό αριθμό.

• Στους μισούς δίσκους βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και καλύπτουμε με τους υπόλοιπους.

• Πατάμε γύρω γύρω να κλείσουν καλά.

• Τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο, ώσπου να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.

· Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, για να φύγει η περίσσεια λαδιού και σερβίρουμε.

• Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε σε στατικό φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα. Η ώρα εξαρτάται από το μέγεθος. Γι’ αυτά της φωτογραφίας υπολογίστε 15 λεπτά.

Μπορείτε να βαλετε οποιαδήποτε άλλη γέμιση με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα, πιπεριών, κρεμμυδιού κ.λ.π.

Γεμιστά πιτάκια πατάτας με τυριά και αλλαντικά

Η συνταγή είναι τηςΆννα Γιαννούλη

 

Close