Παρφέ_Φράουλας_με 4 υλικά_

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό παρφέ με γεύση φράουλα και μόνο 4 υλικά.

Το παρφέ είναι από τα αγαπημένα μας παγωτά. Αυτό συμβαίνει διότι σε αντίθεση με τα κοινά παγωτά, το παρφέ έχει μία βελούδινη υφή που θυμίζει παγωμένη σαντιγί. Λιώνει στο στόμα και δεν είναι ποτέ τόσο παγωμένο στην αίσθηση όσο τα υπόλοιπα παγωτά, που σου παγώνουν δόντια, εγκέφαλο και λοιπά.

Συνήθως απολαμβάνουμε το παρφέ σε βανίλια ή σοκολάτα με ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένα φρούτα. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό παρφέ με φρέσκες φράουλες. Θα χρειαστούμε μόνο 4 υλικά και πολύ μεράκι για να φτιάξουμε και να δοκιμάσουμε το πιο δροσιστικό και απολαυστικό παγωτό παρφέ. Δείτε την εκτέλεση: 

Δείτε ακόμα Παγωτό παρφέ τύπου Πολίτικο με άρωμα μαστίχας

Πανεύκολο, γίνεται χωρίς αυγά, και είναι πεντανόστιμο για εσάς αλλά και για τα παιδιά μας και είναι με πραγματική Φράουλα και χωρίς περιττά υλικά. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το λατρέψετε.

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε τις φρέσκες φράουλες, τις πλένουμε καλά και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους. Ξεκινάμε να τις πολτοποιούμε πολύ καλά στο μούλτι. Αφού τις πολτοποιήσουμε, μεταφέρουμε τις πολτοποιημένες φράουλες σε ένα μπολ.

Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το στραγγιστό γιαούρτι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, αν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα μας στην παγωτομηχανή.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη χτυπώντας το ανά 50 λεπτά για 4 φορές με το μίξερ, έτσι ώστε να αφρατέψει.

Δείτε ακόμα Παγωτό παρφέ κρέμα με διάφορα γλυκά του κουταλιού (φρουϊ γλασέ)

Αφού τελειώσουμε με αυτήν την διαδικασία το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη και αφού παγώσει απολαμβάνουμε. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και μαρμελάδα φράουλας.

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Παρφέ_Φράουλας_με 4 υλικά_

Η συνταγή είναι του φίλου μας Stratos Petrou

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close