Υπέροχη πάστα ταψιού στρατσιατέλα που θα σας συναρπάσει!
- ζαχαρη 300 γρ κρυσταλλική
- Γάλα φρέσκο 245 γρ
- ηλιέλαιο 200 γρ
- αυγα 2
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- κακαο 30 γρ Σκόνη
- σοδα 10 γρ μαγειρικής
- αλατι Λίγο
- τρούφα 10 γρ
Υλικά
- τυρί κρέμα 300 γρ
- κρεμα γαλακτος 300 γρ 35 %λιπαρά
- Γιαούρτι στραγγιστό 300 γρ
- ζάχαρη άχνη 180 γρ
- κουβερτουρα 100 γρ 55 %
- Κουβερτούρα γάλακτος 100 γρ
- βανίλια 1
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κ.γ.
Για την Κρέμα Στρατσιατέλα
- κρεμα γαλακτος 200 γρ
- κουβερτουρα 160 γρ
- κονιάκ 10 γρ
- μελι 1 κουτ σούπας
Για το Γλάσο Σοκολάτας
Θέλετε ένα γλυκό νόστιμο και εύκολο; Έχετε αδυναμία στις πάστες ταψιού μετά την Πάστα ταψιού με καβουρδισμένα αμύγδαλα; Κανένα πρόβλημα! Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα πάστα ταψιού στρατσιατέλα σαν αυτές που τρώμε από το ζαχαροπλαστείο.
Είναι μία εκπληκτική συνταγή και για να την φτιάξουμε δε θα χρησιμοποιήσουμε καθόλου ζαχαρούχο γάλα. Πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσετε γιατί η κρέμα στρατσιατέλα λιώνει στο στόμα, το παντεσπάνι είναι αφράτο και φυσικά το γλάσο σοκολάτας απογειώνει την γεύση. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα, το ηλιέλαιο, τις βανίλιες και τα αυγά και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την σόδα μαγειρικής και το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Συνταγή για πάστα ταψιού Lila Pause
Στην συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί 45×35 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά. Αφού γίνει το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Εκτέλεση για την κρέμα Στρατσιατέλα
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Επίσης προσθέτουμε την βανίλια και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί το τυρί κρέμα με ένα σύρμα και στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε το μείγμα μας με το μίξερ για λίγο ίσα ίσα να σφίξει.
Μόλις ξεκινάει να σφίγγει η κρέμα προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία παχύρρευστη και σφιχτή κρέμα. Στην συνέχεια τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη τις δύο κουβερτούρες και προσθέτουμε τις κουβερτούρες στην κρέμα. Ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και το κονιάκ. Βράζουμε για1 λεπτό ύστερα από το σημείο βρασμού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποσύρουμε από την φωτιά
Εκτέλεση για την πάστα ταψιού
Παίρνουμε το κρύο παντεσπάνι και με οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού. Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με ένα πινέλο ενώ το παντεσπάνι και το σιρόπι είναι και τα δύο κρύα.
Στρώνουμε από πάνω την κρέμα στρατσιατέλα και την απλώνουμε καλά. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 30 λεπτά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας.
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα μαζί στα μικροκύματα για να λιώσει η κουβερτούρα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το γλάσο και το στρώνουμε πάνω από το γλυκό μας. Διακοσμούμε το γλυκό όπως θέλουμε, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε.
Tips για την πάστα ταψιού στρατσιατέλα
Οι τρούφα στο παντεσπάνι και το κονιάκ στο γλάσο σοκολάτας είναι προαιρετικά. Αν έχετε πιο μικρό ταψί για το παντεσπάνι φτιάξτε παντεσπάνι με την μισή δόση των υλικών. Στην κρέμα στρατσιατέλα εκτός από βανίλιες μπορούμε να βάλουμε όποιο αρωματικό υλικό θέλουμε.
Αν το παντεσπάνι βγει πολύ μεγάλο μπορείτε να το κόψετε στην μέση και να κάνετε δύο στρώσεις κρέμας.