Υλικά (για 6 μεγάλες μερίδες)
2 πακέτα τορτελίνια
4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
10 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. ντομάτα τριμμένη
15 φέτες γκούντα ή κασέρι που να λιώνει
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και προσθέτουμε από πάνω μερικά κομματάκια βούτυρο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και μόλις αυτό μαραθεί προσθέτουμε όλα τα αλλαντικά, κομμένα σε μικρά κομματάκια. Αφήνουμε να σωταριστούν αρκετά και προσθέτουμε τη ντομάτα μας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Κατόπιν απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα τορτελίνια, σκεπάζουμε με διπλές φέτες κασέρι όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου, μέχρι να λιώσει και να πάρει ξανθό χρώμα το κασέρι
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα