Τα πιο νόστιμα πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια

Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με μπισκότο, καρύδια και ολόκληρα φουντούκια. Αυτά τα πολύχρωμα τρουφάκια είναι εύκολα και πολύ νόστιμα! Στολίστε τα στον μπουφέ σας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει ούτε ένα. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε με τα παιδιά σας φέτος τα Χριστούγεννα!

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε την σοκολάτα με λίγο εβαπορέ.
Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα. Έπειτα προσθέτουμε το καρύδι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φουντούκια Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια μάζα.
Αφήνουμε για 2 -3 ώρες το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Βάζουμε και τις δύο τρούφες σε ένα μπολ. Τα πλάθουμε σε ένα επιθυμητό μέγεθος βάζουμε εσωτερικά από ένα φουντούκι και στην συνέχει τα κυλάμε στην τρούφα.
Αν στο πλάσιμο δούμε ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια μας τότε έχουμε ρίξει σε ένα πιάτο λίγο κονιάκ και βρέχουμε τα χέρια λίγο – λίγο ώστε να μην κολλάνε . Παράλληλα εάν διαπιστώσουμε ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή ρίχνουμε λίγο χλιαρό γάλα ή κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να είναι η ζύμη εύπλαστη.

Τα πιο νόστιμα πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια

Τα πιο νόστιμα πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια

Τα πιο νόστιμα πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια

Η συνταγή είναι της Euridiki Kanatseli

Close