Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Την πέμπτη 20 Φλεβάρη έχουμε Τσικνοπέμπτη. Όσες φορές βγήκαμε έξω να την γιορτάσουμε δεν το χάρηκα όσο το χαίρομαι σπίτι με τους αγαπημένους μας!!! Έτσι και φέτος θα έρθουν τα παιδιά μας και λίγα καλά φιλαράκια. Σας έφτιαξα τις δικές μου προτάσεις για εκείνη την ημέρα, κάθε φωτογραφία είναι και μια δική μου πρόταση από προηγούμενες δημιουργίες μου!!! Ελπίζω να σας αρέσουν.

Εξοχικό στο πήλινο by Mairh

Υλικά
1500 σπάλα χοιρινό σε μικρές μερίδες
6 ντομάτες σε ροδέλες
4 μέτριες πατάτες σε ροδέλες
4 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
2 πιπεριές σε μικρά κυβάκια
αλατοπίπερο
ρίγανη
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια πήλινη γάστρα ρίχνουμε λίγο λαδάκι.
Στρώνουμε τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Επόμενες στρώσεις είναι τα κρεμμύδια, οι πιπεριές και οι ντομάτες και από πάνω μπόλικο αλατοπίπερο και ρίγανη.
Σ’ αυτό το σημείο όποιος θέλει μπορεί να βάλει κεφαλοτύρι σε κυβάκια.
Στρώνουμε το κρεατάκι μας, ξανά πιπερίτσες και τέλος ντομάτες.
ρίχνουμε αλατοπίπερο ρίγανη και ελαιόλαδο.
Κλείνουμε την γάστρα μας και την βάζουμε στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο και την ξεχνάμε για 3 ώρες.
καλή επιτυχία

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Τζατζίκι της Φανής

500 γραμ γιαούρτι
4 μεγάλες κουταλιές μαγιονέζα
1 μετριο αγγούρι τριμμένο ή δυο μικρά
1 καροτάκι τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο
4 κλωναράκια άνηθο
λίγο αλατάκι
και ένα σφηνάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη το καρότο
Καθαρίζουμε τις φύτρες από το σκόρδο και το ψιλοτρίβουμε.
καθαρίζουμε το αγγούρι και το χοντροτρίβουμε
Στύβουμε σφιχτά το καρότο και το αγγούρι να μην έχουν υγρά.
Τα προσθέτουμε στο γιαούρτι μαζί με το σκόρδο το ελαιόλαδο και το αλατάκι.
ψιλοκόβουμε λιγάκι άνηθο και τον προσθέτουμε και αυτόν μαζί με την μαγιονέζα στα υπόλοιπα υλικά.
ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μας να ενωθούν και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν να το σερβίρουμε.

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Γκιούλμπασι στη λαδόκολλα

Υλικά

Aγριογούρουνο η’ ότι κρέας έχετε
πιπεριές
σκόρδο
κεφαλοτύρι
αλάτι πιπέρι θυμάρι
μουστάρδα
και λευκό μπαλσάμικο
3-4 κσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αφού έχετε πλύνει και στραγγίσει καλά το κρέας
Το αλατοπιπερώνετε και βάζετε μπόλικο θυμάρι.
Ρίχνετε την μουστάρδα και το μπαλσάμικο το ελαιόλαδο και τα βάζετε στην λαδόκολλα.
Προσθέτετε τις πιπεριές τα σκόρδα το τυρί και κλείνετε το πακέτο με την λαδόκολλα
Μετά βάζετε αλουμινόχαρτο και το πακετάρετε και με αυτό.
Βάζετε σε ένα ταψάκι να μην έχει πολλά κενά το δεματάκι σας και το ψήνετε στους 200 για 2 ώρες από την μια μεριά και μετά το γυρίζετε και το ψήνετε άλλη μια ώρα
έτσι γίνετε λουκούμι!!!!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Μπιφτέκια μόνο για τα κάρβουνα
συνταγή της φιλεναδίτσας μου της Αλικης

Yλικά

1 1/2 κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κιμάς χοιρινός
1 γάλα εβαπορέ
3 αυγά
1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά 180 γραμ
2 κγ γευστικό
1/2 κγ κύμινο
1 φακελάκι μπεικιν
1 κύβο κνορ λιωμένο σε μισή κούπα βραστό νερό
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το πλάσιμο των μπιφτεκιών

Εκτέλεση

βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε στο τέλος ρίχνουμε και τον κύβο με το βραστό νερό και αφού ζυμώσουμε καλά τ’ αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο!!! στην συνέχεια βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βουτάμε την παλάμη μας και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας << ΠΡΟΣΟΧΗ τα πατάμε να γίνουν πολύ λεπτά γιατί αλλιώς θα μείνουν άψητα >> καλή σας επιτυχία

Το γευστικό είναι ένα μπαχαρικό σαν αλάτι και το βρίσκετε εκεί που πουλάνε μπαχαρικά!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Εξοχικό χ3

Υλικά

1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
1 κιλό σπάλα χοιρινή σε μερίδες
1 κιλό μοσχάρι χτένι σε μερίδες
3 πολύχρωμες πιπεριές χοντροκομμένες
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 μικρές ντομάτες χοντροκομμένες χωρίς τα σπόρια
3 καρότα περασμένα από το μουλτι
μπόλικο αλατοπίπερο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Αν θέλετε βάζετε και 2-3 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κρεατικά μας.
Τα βάζουμε σε μια γάστρα και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το τριμμένο καρότο, και το ελαιόλαδο.
Τους κάνουμε λίγο μασαζάκι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 160 – 170 για 3 ώρες χωρίς να το ανοίξουμε καθόλου.
Μέτα τις 3 ώρες και αφού τα κρεατικά μας έχουν γίνει λουκουμάκι ξεσκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε για μισή ωρίτσα περίπου αν έχουν μείνει υγρά στο φαγάκι μας.

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Μπουγιουρντί με δυο τρόπους

Υλικά

φέτα
ντομάτα
πιπεριά
ρίγανη
πιπέρι
θυμάρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

βάζουμε την φέτα σε ένα πυρέξ και από πάνω ντομάτα και πιπεριά σε κύβους.
Στην συνέχεια ριχνουμε πιπέρι ρίγανη και θυμάρι αν θέλουμε και στο τέλος λίγο ελαιόλαδο!!!!
Πρώτος τρόπος ψησίματος
βάζουμε το πυρέξ στο μικροκυμάτων στο 2 για 20 περίπου λεπτά και σερβίρουμε ζεστό το μπουγιουρντί μας
Δεύτερος τρόπος ψησίματος

Για όσους δεν θέλουν τα μικροκύματα
τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για περίπου μισή ωρίτσα.
Αν θέλετε το βάζετε σε μια λαδόκολλα όταν το κάνετε στον φούρνο!!!!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

 

Μπουρέκια παστουρμά
Μια βόλτα στο κέντρο του Πειραιά και τα βήματα μου βρέθηκαν μπροστά σε ένα από τα καλύτερα καταστήματα αλλαντικών ΜΙΡΑΝ
Αν αγαπάτε τον παστουρμά αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή να τον απολαύσετε.

Υλικά

(για 12 μπουρέκια)

1 πακέτο φύλλο κρούστας
15 φέτες παστουρμά
250 γραμ ανθότυρο
250 γραμ κασέρι
2 πιπεριές σε κυβάκια
2 ντομάτες σε κυβάκια
φυτικά έλαια Άριστον
μπόλικο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσιμένι και τον ψιλοκόβουμε.
Το τσιμένι δεν το πετάμε μπορεί να μπει σε σάλτσες καφτεδάκια κλπ
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε κυβάκια.
καθαρίζουμε την ντομάτα από τα σποράκια και την κόβουμε σε κυβάκia
Τρίβουμε το κασέρι.
πολτοποιούμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι.
Όλα μαζί τα βάζουμε σε ένα δοχείο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και αν θέλετε και λίγο κύμινο.
Αλείφουμε τις δυο άκρες των φύλλων με Άριστον.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας σαν μπαστουνάκι.
Κλείνουμε τις δυο πλευρές από το φύλλο να συναντηθούν.
Αλείφουμε ξανά το κέντρο στο μάκρος με άριστον και ρολάρουμε όχι πολύ σφιχτά.
Τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα περίπου 45 λεπτά!!!!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Μπουτάκια κοτόπουλο & χοιρινές λαιμού

Υλικά

5 μπριζόλες λαιμού χοιρινές
5 μπούτια κοτόπουλο
2 πιπεριές σε κυβάκια
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές μαγιονέζα
3 κουταλιές γιαούρτι
μπόλικο αλατοπίπερο
μανιτάρια αν θέλετε

Εκτέλεση

Από το βράδυ πλένουμε καλά τις χοιρινές και τα μπούτια αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν λιγάκι.
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκανίτσα εκτός από τα μανιτάρια και τα αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα.
Την επόμενή μέρα τα βάζετε όλα σε ένα ταψί και τα ψήνετε στους 180 για μια ώρα περίπου.
Μετά την μια ώρα βγάζετε αρκετά από τα μισά υγρά που έχουν βγει στο ταψί σας και τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι.
που αν θέλετε λίγο πριν έχετε σοτάρει τα μανιτάρια.
Προσθέτετε και το υγρό από το ταψί να βράσει μέχρι να δέσει μια ωραία σαλτσούλα.
Την ώρα αυτή έχετε γυρίσει τα κρεατικά και τα αφήνετε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά είναι έτοιμα!!!!!
<< μην αφαιρέσετε όλα τα υγρά από το ταψί γιατί θα ξεραθούν τα κρεατικά σας>>
Τα συνοδεύετε με ρύζι πατάτες η’ ζυμαρικά!!!!!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Παιδάκια κοτόπουλο στα κάρβουνα

Υλικα

8 μπούτια κοτόπουλο σε παιδάκι
5 κσ μουστάρδα
2 κσ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
αλάτι πιπέρι ρίγανη

Εκτέλεση

καθαρίζουμε και πλένουμε τα παιδάκια μας.
τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
προσθέτουμε όλα τα υλικά μας.
σκεπάζουμε με μεμβράνη και τ’ αφήνουμε στο ψυγείο.
ψήνονται στα κάρβουνα και είναι ένα υπέροχο μεζεδάκι.

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Παϊδάκι κοτόπουλο στο τηγάνι

Υλικά

1 κοτόπουλο σε παϊδάκια
2 καρότα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού κρασί
4 κσ μουστάρδα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 κουτάκι μανιτάρια κονσέρβα
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παϊδάκια κοτόπουλο.
τ’ αφήνουμε να στραγγίσει.
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα παϊδάκια.
Μόλις είναι όλα τηγανισμένα αφαιρείτε το περισσότερο λάδι από το τηγάνι.
Το βάζετε πάλι στην φωτιά μαζί με τα παϊδάκια και μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τα καρότα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
Αφήνετε να βράσουν περίπου 10 λεπτάκια να εξατμιστεί το κρασί.
Βάζετε την μουστάρδα λιωμένη σε 1/2 ποτήρι νερό και κουνάτε συχνά το τηγάνι.
Αλατοπιπερώνετε και περιμένετε σε μέτρια φωτιά να φύγουν τα περισσότερα υγρά από το τηγάνι.
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε λιγάκι ακόμα να δέσει η σαλτσούλα σας!
σερβίρετε με ρυζάκι!
Προσοχή να βγάλετε το λάδι γιατί αλλιώς δεν θα είναι ωραία η εμφάνιση στο φαγάκι σας
καλή επιτυχία!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Μπιφτέκια Μπύρας

Στην προσπάθεια μου να αλλάζω συνέχεια τις γεύσεις στα φαγητά μου έχουν βγει απίστευτα πιάτα.
Εδώ και πολύ καιρό πάντα ότι μπαγιάτικο ψωμί έχω το τρίβω στο μουλτι και το βάζω στην κατάψυξη.
Κάθε φορά το μουσκεύω με διάφορα υγρά Πχ γάλα τριμμένη ντομάτα.
Αυτή την φορά δοκίμασα με μπύρα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε.
Απίστευτα αφράτα μπιφτεκάκια με λίγα υλικά.

Υλικά
1 κιλό κιμά σπάλα
1 κουτάκι μπύρα
2 αυγά
400 γραμ τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί.
2 μέτρια κρεμμύδια περασμένα από το μουλτι
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες από την φύτρα γιατί είναι πικρή και κάνει βαρύ το φαγάκι μας
Μπόλικο δυόσμο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ρίγανη

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το τριμμένο ψωμί με την μπύρα.
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο όσο περισσότερη ώρα μπορούμε.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια.
Ραντίζουμε με λίγο λάδι.
ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα από την μια πλευρά και γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη.
Καλή επιτυχία!!!!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Χοιρινό με μοσχάρι σε γλυκόξινη σάλτσα

Σήμερα δημοσιεύω μια συνταγή που δεν είχα σκοπό να την βάλω.
Είχα λίγο μοσχάρι και λίγο χοιρινό και είπα ας τα παντρέψω.
Η γεύση που βγήκε από αυτό τον γάμο με τρέλανε και έτσι αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας!

Υλικά

700 γραμ μοσχάρι
700 γραμ χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κγ γκαράμ μασάλα << ινδικό μπαχαρικό >>
υπάρχει στα σούπερ μάρκετ από την captain’s
2 κγ μέλι
2 κσ μουστάρδα
2 πιπεριές σε λουριδίτσες
2 λεμόνια τον χυμό
2 κγ κορν φλαουρ
αλατι πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μερίδες τα κρετικά μας τα πλένουμε και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λαδάκι και σοτάρουμε το κρεατάκι μας.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν και αυτά λιγάκι.
προσθέτουμε το γκαράμ μασάλα την μουστάρδα το μέλι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
προσθέτουμε 2 ποτήρια νεράκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Τότε ρίχνουμε τις πιπεριές και το αλάτι και βράζουμε ακόμα 15 με 20 λεπτά.
Τέλος λιώνουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και το περιχύνουμε πάνω από το φαγάκι μας να πάρει δυο τρείς βράσεις και το σβήνουμε!!!
Μην ξεχνάτε να κουνάτε συχνά την κατσαρόλα και να προσθέτετε νεράκι αν χρειάζεται!
συνοδεύεται τέλεια με πουρέ!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Χοιρινό με μανιτάρια

Yλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
3 σκελίδες σκόρδο
ποτηράκι κρασί
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
1 κομμάτι βούτυρο
100 γραμ φέτα
1 κγ σκόνη μουστάρδα
αλατι πιπέρι

Eκτέλεση

σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μας!! τα αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να σοτάρουμε τις μπουκίτσες του κρέατος, όταν είναι έτοιμο ριχνουμε και το κρεμμυδι με το σκόρδο την σκόνη μουστάρδας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα και τέλος όταν δεν υπάρχουν υγρά στο τηγάνι μας σβήνουμε με το κρασάκι μας και το αφήνουμε να εξατμίστη!!!
προσθέτουμε πολύ λίγο αλατι μπόλικο πίπερι και νεράκι και βράζουμε όσο χρειάζεται να μαλακώσει το κρεατάκι μας!!!!
τέλος όταν είναι έτοιμο μαλακό ριχνουμε τα μανιτάρια και την φέτα και το βράζουμε για ακόμα 10 λεπτάκια προσέχοντας και ανακατεύοντας συνέχεια!!!! συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές πιλαφάκι η πουρέ!!! καλή σας επιτυχία!!!!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Μπιφτέκια με σουτζούκι στα κάρβουνα
και οχι μόνο!!!
σε όσους αρέσουν τα πικάντικα!!!!

Υλικά

1 κιλό κιμά σπάλα
1 – 2 αβγά
6-8 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο
μια χούφτα μαϊντανό
αλατι
πιπέρι με προσοχή
λίγο λάδι
θυμάρι η’ ρίγανη
ένα σουτζούκι καθαρισμένο
απο την μεμβράνη και λιωμένο
στο μουλτι

Εκτέλεση

Ζυμώνετε ολα τα υλικά μαζί και στο τέλος
ρίχνετε το λιωμένο σουτζούκι και ζυμώνεται ξανά,
Αφήνετε αρκετές ώρες τον κιμά στο ψυγείο
να βγάλει το σουτζούκι τ’ αρώματα του.

Σε ένα πιατάκι βάζετε λίγο λάδι και κάθε φορά που πλάθεται ένα μπιφτέκι ακουμπάτε τα δάχτυλά σας στο λαδάκι!

Δεν μπορείτε να φανταστείτε γεύση!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Μπιφτέκια με πιπεριά και φέτα
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
μια κούπα μπαγιάτικο ψωμί

1 ποτηράκι του κρασιου γάλα
150 γραμ φέτα τριμμένη
1 πιπεριά σε μικρά κυβάκια
1 αυγό
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν σας αρέσει
αλατοπίπερο
ρίγανη
2 κσ φυτικά ελαία άριστον

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για όσο περισσότερη ώρα μπορούμε.
Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι η’ σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα από την μια πλευρά και τα γυρίζουμε να ψηθούν για ακόμα 15 λεπτά.
καλή επιτυχία.

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Μπιφτέκια κοτόπουλο
Τόσο νόστιμα και τόσο υγιεινά!!!!

Υλικά

1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
1 κολοκυθάκι τριμμένο
2 καρότα τριμμένα
1 ντομάτα τριμμένη χωρίς τα σποράκια της
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο αν θέλετε
2 αυγά
6-8 κσ φρυγανιά τριμμένη αν είναι μαλακή η ζύμη σας ρίχνετε λίγο ακόμα φρυγανίτσα
μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κσ ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο
1/2 κγ κάρυ
1 σφηνάκι ούζο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα.
Ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα
Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
Τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά.
Τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
καλή σας όρεξη!!!!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Σας έχει τύχει σίγουρα πολλές φορές να μην έχετε διάθεση να κάνετε ούτε βραστό αυγό.
Σήμερα ένοιωθα έτσι ακριβώς.
Είπα θα κάνω κάτι γρήγορο και πρόχειρο.
Άνοιξα τον καταψύκτη μου και είχα έτοιμα ζυμωμένα μπιφτέκια και υπέροχο μοσχοβολιστό λουκανικάκι Μάνης.
Τα πάντρεψα με πατατούλες και ντοματοχυμό και ιδού το αποτέλεσμα.

Υλικά
8-10 μπιφτέκια
4-5 πατάτες σε χοντρές ροδέλες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 φύλλα δάφνης
1 κγ σκόνη σκόρδο
λίγο θυμάρι
1 ποτήρι ντοματοχυμό
μπόλικο αλατοπίπερο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο.
Και ένα ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί τις πατάτες σε ροδέλες χοντρές.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο σκόνη, την δάφνη, τα λουκάνικα σε ροδέλες , και τα κρεμμύδια.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ακουμπάμε από πάνω τα μπιφτέκια.
Περιχύνουμε με τον ντοματοχυμό και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200.
Μόλις τα μπιφτέκια μας παίρνουν χρώμα τα γυρίζουμε.
Όταν φύγουν όλα τα υγρά από το φαγάκι μας και μείνει μόνο το λαδάκι με λίγη σαλτσούλα σβήνουμε τον φούρνο και βγάζουμε το φαγάκι μας.
Μην το αφήσετε στον ζεστό φούρνο γιατί θα στεγνώσει πολύ!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Λουκάνικα στην λαδόκολλα
Ένα εύκολο και γρήγορο μεζεδάκι

Υλικά

Οι ποσότητες είναι ανάλογα για πόσα άτομα εσείς θέλετε
Λουκάνικα χωριάτικα
Κρεμμύδι χοντροκομμένο
Πιπεριές σε μακρόστενα στικ
Ντομάτα σε κύβους
Φέτα
ρίγανη
αλατοπίπερο
Λαδόκολλα
Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα.
Κόβουμε τα λουκάνικα στην μέση προς το μάκρος τους αφού πρώτα έχουμε βγάλει την πετσούλα που έχουν.
τα στρώνουμε στην λαδόκολλα.
Πρώτα ακουμπάμε επάνω τους τα κρεμμύδια τις πιπεριές την φέτα.
Στο τέλος την ντομάτα χωρίς σποράκια αλατοπίπερο και την ρίγανη.
κλείνουμε το πακέτο μας πλακέ όπως είναι στρωμένα τα υλικά μας.
προσοχή να μην βάλετε προς τα κάτω το άνοιγμα της λαδόκολλας θα φύγουν τα ζουμάκια.
ψήνουμε στους 180 με 200 για μια ώρα.
Με ένα μαχαίρι χαράζετε το δεματάκι σας και το βάζετε πάλι στον φούρνο για λίγη ώρα να πάρει χρώμα το μεζεδάκι σας.

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Σουβλάκι κοτόπουλο με συκωτάκια
ένα υπέροχο μεζεδάκι

Υλικά

(για 10 σουβλάκια)

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
20 συκωτάκια κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
1 ντομάτα σε ροδέλες
1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομματάκια
2 κσ μουστάρδα
1 κσ καρίνο
αλατοπίπερο
10 ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος σε κύβους.
Πλένουμε πολύ καλά το στήθος και τα συκωτάκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν
Όταν είναι αρκετά στεγνά τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε το αλατοπίπερο το καρίνο την μουστάρδα τ’ ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο καλύτερα για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα τα σουβλίζουμε βάζοντας εναλλάξ κρεμμύδι κοτόπουλο πιπεριά και σε κάθε σουβλάκι βάζουμε 2 κομμάτια συκωτάκι.
Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι βάζουμε από πάνω ροδέλες ντομάτας λίγη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 200 μέχρι να πάρουν χρώμα τα σουβλάκια μας.
Τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά και είναι έτοιμα

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Κοντοσούβλι κοτόπουλο και χοιρινό
μαρινάρισμα κοτόπουλο

Υλικά

2 στήθια κοτόπουλο κομμένα σε μεγάλους κύβους
2 κσ μουστάρδα
2 κσ κέτσαπ
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 κγ πάπρικα γλυκιά
1/2 κγ κόλιανδρο
αλατοπίπερο

Μαρινάρισμα χοιρινό
1 κιλό λαιμός χοιρινός κομμένος σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πιπεριά σε στικάκια
1 ντομάτα σε κύβους
1 σφηνάκι ξίδι μπαλσάμικο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο

θέλουμε και ένα κρεμμύδι και δυο πιπεριές για να βάζουμε ενδιάμεσα στα ξυλάκια.

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα κρεατικά μας και τα στραγγίζουμε.
Τα περνάμε στα ξυλάκια και ενδιάμεσα βάζουμε πιπεριά κρεμμύδι εναλλάξ.
Τα στρώνουμε σε ξεχωριστά ταψάκια.
Πάνω από κάθε κρεατικό βάζουμε την μαρινάδα του.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ψήνουμε στα κάρβουνα η’ στον φούρνο.

Σάλτσα μπάρμπεκιου
Ότι έμεινε από το μαρινάρισμα του χοιρινού έβαλα ένα κομματάκι βούτυρο στο τηγάνι.
Έριξα να σοταριστούν έβγαλαν τα υγρά πρόσθεσα και μια κουταλιά πελτέ ντομάτας 1 κσ μπαλσάμικο και 2 κσ κέτσαπ.
Τα άφησα να σιγοβράσουν 15 λεπτά.
Όταν δεν είχαν υγρά στο τηγάνι τα έλιωσα όλα με την ράβδο τα έβαλα ακόμα λίγα λεπτά στο τηγάνι και έδεσε η σάλτσα.
την συνοδεύετε με τα κοντοσούβλια σας.
Αν σας βγει πολύ ποσότητα μπορείτε να την βάλετε σε αποστειρωμένα βαζάκια και να συνοδέψετε υπέροχα τα ζυμαρικά.

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Μαρινάρισμα κρεατικών
Μια διαδικασία που θα κάνει πολύ νοστιμότατα τα μεζεδάκια μας!
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Υλικά
10 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
1 κρεμμύδι περασμένο από το μουλτι
θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
δεντρολίβανο αν σας αρέσει
λίγο ελαιόλαδο
εκτέλεση
πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπριζόλες.
τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και αλατοπιπερώνουμε.
περνάμε από το μουλτι το κρεμμύδι και το ρίχνουμε πάνω απο τις μπριζόλες.
προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων.
τις αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ωρίτσες και μετά στα κάρβουνα η’ στον φούρνο στους 180 βαθμούς!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Το πιο νόστιμο μενού για την Τσικνοπέμπτη για ορεκτικά και κρέατα!

Οι προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη είναι από την αγαπημένη μας γιαγιά Μαίρη εν δράση.

Close