Τσουρεκοκεικ με ζαχαρη και κανελα απο τη Μαρία Μαρδα

 
 

 

 

Τσουρεκοκεικ με ζαχαρη και κανελα! Εγω μόνο που το βλέπω θέλω να μπω στην οθόνη!!!Πολύ λαχταριστό!!!

Για τη ζύμη….
100 γρ ζαχαρη,
125 γρ λιωμενο βούτυρο,
2 μεγαλα αυγα,
200ml χλιαρο γαλα
,2 κουταλακια κανελα,
2 βανιλιες,
1 φακελακι μαγια,
1/2 κουταλακι αλατι,
1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις,(ισως και λιγο παραπανω )

Με τον γατζο του μιξερ χτυπαμε το βουτυρο.τη ζαχαρη.τα αυγα,το χλιαρο γαλα,τη μαγια,την κανελα και τις βανιλιες.
Αφου τα χτυπησουμε καλα προσθετουμε το αλατι και λιγο ,λιγο το αλευρι και χτυπαμε για 5 λεπτα περιπου.Η ζυμη πρεπει να ειναι αφρατη και να μην κολλαει στα χερια.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε μια ωρα σε ζεστο μερος να φουσκωσει.

Αφου φουσκωσει η ζυμη την παταμε να ξεφουσκωσει και φτιαχνουμε μπαλακια μεχρι να τελειωσει η ζυμηΣε ενα μπολ βαζουμε μια φλυτζανα ζαχαρη και αρκετη κανελα

!Σε ενα αλλο σκευος λιωνουμε 100 γρ βουτυρο και βουταμε τα μπαλακια ενα,ενα μεσα στο βουτυρο και μετα μεσα στην κανελοζαχαρη
Βαζουμε τα μπαλακια μεσα σε φορμα για κεικ και αφηνουμε μιση ωρα περιπου σε ζεστο μερος να φουσκωσουν
Ψηνουμε στους 170 βαθμους στις αντιστασεις για 45 λεπτα περιπου!

Τσουρεκοκεικ με ζαχαρη και κανελα απο τη Μαρία Μαρδα

Τσουρεκοκεικ με ζαχαρη και κανελα απο τη Μαρία Μαρδα

Μαρία Μαρδα
Μαρία Μαρδα

Είμαι η Μαρία Μαρδα και ζω στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Είμαι 36 ετών παντρεμένη και έχω δυο γιους 7 και 9 χρόνων. Μου αρέσει η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική γιατί μέσα από αυτές δημιουργώ και ηρεμώ. Πολλές φορές μέσα από τις γεύσεις, έρχονται στο μυαλό μου αναμνήσεις που με κάνουν χαρούμενη! Ξεκίνησα να μαγειρεύω όταν ήμουν 14 χρονών και από τότε το κάνω συνέχεια. Στην κουζίνα μου διασκεδάζω, εκτονώνομαι, ηρεμώ.


Close