15 απροσδόκητοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο!

 

Το ελαιόλαδο έχει χρησιμοποιείτε ως φυσικό προϊόν ομορφιάς για αιώνες, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.Εδώ θα σας δείξουμε 15 απροσδόκητους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο!

Εντατική μάσκα μαλλιών

side view of a woman combing her hair

Εξοικονομήστε χρήματα από τις ακριβές μάσκες μαλλιών και κάνετε αυτό μία φορά την εβδομάδα για  δωρεάν περιποίηση των μαλλιών. Κάντε μασάζ με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε στεγνά μαλλιά, χτενίστε και  τυλίξτε το κεφάλι σας σε μεμβράνη. Αν μπορείτε να το αφήσετε μια ολόκληρη νύχτα το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό.

Για τέλεια νύχια

ελαιολαδο

 

Τρίψτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στα νύχια σας και απαλλαγείτε από το ξηρό δέρμα και τα πετσάκια. Μπορείτε επίσης να δώσετε ένα τέλος στα ταλαιπωρημένα χέρια με ένα χαλαρωτικό μασάζ ελαιόλαδου στα χέρια σας και φορώντας γάντια μια ολόκληρη νύχτα. Το ωμέγα-6 και ωμέγα-3 που βρίσκονται στο ελαιόλαδο έχουν καταπληκτικές ιδιότητες λείανσης του δέρματος  και θα κρατήσουν τα χέρια σας  νέα και απαλά.

Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

ελαιολαδο

Ενυδατώστε και θρέψτε το δέρμα σας ρίχνοντας ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο στην γεμάτη μπανιέρα. Είναι γεμάτο με βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από την πρόωρη γήρανση.

Θρέψη για το δέρμα

ελαιολαδο

Ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα; Το ελαιόλαδο μπορεί να δημιουργησεί μια λεία, απαλή επιδερμίδα. Κάντε μασάζ με μερικές σταγόνες στο δέρμα σας χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι και απαλά ξεπλύνετε με νερό.

Για περισσότερη ενυδάτωση, αφήστε το λάδι στο πρόσωπό σας και σκεπάστε με ένα ζεστό βρεγμένο ύφασμα. Η θερμότητα θα συνεργαστεί με το λάδι για να θρέψει το δέρμα βαθιά.

Φυσική  ανακούφιση ωταλγίας

ελαιολαδο

Λίγο ελαιόλαδο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα γρήγορο και αποτελεσματικό μέσο για την ανακούφιση της ωταλγίας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο τοποθετώντας το μπουκάλι σε ένα μπολ με ζεστό νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μερικές σταγόνες στην πληγείσα περιοχή.

Λεύκανση  δοντιών  με φυσικό τρόπο

ελαιολαδο

Για την καλύτερη στοματική υγιεινή,  πιο λευκά δόντια  και πολλά άλλα οφέλη για την υγεία,κάντε γαργάρες με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο γύρω στα 5 λεπτά την ημέρα, και μετά φτύστε το.

Αφαιρέστε το χρώμα από τα μαλλιά και το δέρμα σας

ελαιολαδο

Αν έχετε  χρώμα στα μαλλιά ή το δέρμα σας από καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τα ζουζούνια σας , αφαιρέστε εύκολα  μουσκεύοντας ένα βαμβάκι με ελαιόλαδο και τρίβοντας απαλά προς τα έξω. Λειτουργεί και για τους μικρούς μας καλλιτέχνες!

Πόρτες που τρίζουν

ελαιολαδο

Λιπάνετε τους μεντεσέδες με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να σταματήσετε το τρίξιμο της πόρτας.

Κολλημένο φερμουάρ

ελαιολαδο

Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου στα δόντια του κολλημένου φερμουάρ σας. Θα  λειτουργήσει ως λιπαντικό, απελευθερώνοντας απαλά τη λαβή.

Μείωση του ροχαλητού

ελαιολαδο

Αυτό δεν έχει αποδειχθεί, αλλά μερικοί λένε ότι η λήψη μια γουλιάς ελαιόλαδου πριν από τον ύπνο μπορεί να λιπάνει τους μυς του λαιμού, και να  σταματήσει  το ροχαλητό  κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αξίζει μια προσπάθεια?

Αφαίρεση τσίχλας από τα μαλλιά

ελαιολαδο

Εάν το παιδί σας είχε  ατύχημα με κάποια τσίχλα  μην εκνευρίζεστε. Βάλτε το ψαλίδι κάτω και πιάστε λίγο ελαιόλαδο … Εφαρμόστε το γενναιόδωρα στην περιοχή και  αφήστε για 5-10 λεπτά πριν τραβήξετε απαλά προς τα έξω.

Κατοικίδια : Πρόληψη τριχόπτωσης

ελαιολαδο

Βοηθήστε τα κατοικίδια σας να μην μαδάνε γρήγορα και εύκολα, απλά προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στα γεύματά τους.

Αφαίρεση αυτοκόλλητου από τις σόλες των παπουτσιών

ελαιολαδο

Βρέξτε με λίγο ελαιόλαδο το σκληρό αυτοκόλλητο ή τη ετικέτα στην σόλα του παπουτσιού για μερικά λεπτά. Το αυτοκόλλητο θα ξεκολλήσει χωρίς  τρίψιμο.

Γυαλίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας

ελαιολαδο

Εάν δεν έχετε βερνίκι παπουτσιών, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο ως εναλλακτική λύση για να γυαλίσετε τα δερμάτινα παπούτσια σας και να τους δώσετε λάμψη. Απλά ταμπονάρετε  τα παπούτσια σας με ένα καθαρό πανί εμποτισμένο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Καθαρά κηροπήγια

ελαιολαδο

Τρίψτε ένα λεπτό στρώμα από λάδι ελιάς πάνω στα κηροπήγια και αποτρέψτε κάθε κερί που στάζει από το να κολλήσει. Το κερί που έσταξε θα ξεφλουδίσει  πολύ εύκολα.

Close