Εξαφανίστε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα!

Δεν έχει σημασία πόσο καθαρό είναι το σπίτι σας, οι δυσάρεστες οσμές στις ντουλάπες μπορούν να κάνουν την εμφάνιση τους,ακόμα και στα πιο καθαρά σπίτια.Οι ντουλάπες μπορούν να απορροφήσουν οσμές όπως, καπνός από τσιγάρο,μαγείρεμα ή και οσμές που μπορεί να αναπτυχθούν από μέσα, όπως μούχλα,και μύκητες.Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας δώσουν τη λύση για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα.

Δείτε ακόμη: Η ντουλάπα οργανώνεται σωστά σε 10 απλά βήματα 

Εξαφανίστε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα!

1:Αδειάστε την ντουλάπα και αφήστε την κενή

2:Ανοίξτε την πόρτα της ντουλάπας και αφήστε την να αεριστεί για αρκετές ημέρες έως μία εβδομάδα. Κρατήστε το δωμάτιο δροσερό και ξηρό. Ανοίξτε τα παράθυρα ή χρησιμοποιείστε και ένα ανεμιστήρα.

Δείτε ακόμη: Home Tip: Φτιάξε το δικό σου αρωματικό για να μοσχοβολάει η ντουλάπα σου!

3:Αναμειγνύετε 1 κουταλιά της σούπας χλωρίνη με 1 λίτρο νερό και το βάζετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέρος της ντουλάπας, και σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Αυτό σκοτώνει κάθε πιθανή εστία μικροβίων που μπορούν να προκαλέσουν τη δυσάρεστη οσμή.

4:Κλείστε την πόρτα της ντουλάπας για μια ώρα, στη συνέχεια, ανοίξτε την και αν μυρίζει ακόμα, τοποθετήστε ένα μπολ με λευκό ξύδι ή ένα μπολ με μαγειρική σόδα στο κέντρο. Κλείστε την πόρτα και αφήστε τη έτσι όλη τη νύχτα.

Ψεκάστε, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέρος της ντουλάπας, και σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

5:Αν η οσμή επιμένει,αυτό συνήθως σημαίνει ότι η οσμή έχει ποτίσει το ξύλο της ντουλάπας.Γιαυτό περάστε με λίγο αστάρι και βάψτε τη με 100% ακρυλικό χρώμα shellac για να σφραγίσει την οσμή που υπάρχει μέσα.

6:Όταν η ντουλάπα στεγνώσει ,βάλτε της ένα φακελάκι με βότανα ή ποτ πουρί στο πίσω για να μυρίζει όμορφα.Εναλλακτικά,βάλτε σε μερικά κομμάτια βαμβάκι λίγο βανίλια ή αιθέριο έλαιο, λεμόνι ή λεβάντα. Τοποθετήστε τα στην πίσω γωνία της ντουλάπας. Αυτά θα κρατήσει την ντουλάπα σας αρωματισμένη,φρέσκια και καθαρή για πολλούς μήνες.

Δείτε ακόμη: Χειμερινά ρούχα: Λάθη και σωστά κατά την αποθήκευσή τους!

Tips:

Περιστασιακά ανοίγετε τις πόρτες της ντουλάπας για λίγες ώρες για να αεριστεί.

Μην αναμειγνύετε ποτέ χλωρίνη με άλλα απορρυπαντικά,γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει τοξικές αναθυμιάσεις ή χημικά εγκαύματα.

Πηγή: beauty-secrets.gr/

Close