Γιατί δεν πρέπει να κρεμάμε την πετσέτα στην λαβή του φούρνου-Οι επιπτώσεις στην υγεία μας

Ένα λάθος που κάνουμε οι νοικοκυρές στην κουζίνα μας είναι να κρεμάμε την πετσέτα στο χερούλι της πόρτας του φούρνου. Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι είναι εύχρηστο ειδικά την ώρα του μαγειρέματος γιατί είναι διπλά μας όποτε την χρειαστούμε.

Γιατί δεν πρέπει να κρεμάμε την πετσέτα στην λαβή του φούρνου-Οι επιπτώσεις στην υγεία μας

Δείτε ακόμαΔείτε πως μπορείτε να διακοσμήσετε τους κενούς λευκούς τοίχους της κουζίνας σας! 

Όμως αν σκεφτούμε λίγο θα δούμε ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Σκεφτείτε λοιπόν ποσά υπολείμματα τροφών επομένως και μικρόβια έχει η λαβή του φούρνου, αφού την πιάνουμε αρκετά συχνά με λερωμένα χεριά.

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι οι περισσότεροι φούρνοι βρίσκονται χαμηλά, έτσι όταν ανοίγουμε την πόρτα η κρεμασμένη στο χερούλι πετσέτα ακουμπάει στο γεμάτο μικρόβια πάτωμα και τα μεταφέρει στα χεριά μας την ώρα που σκουπιζόμαστε. Επίσης πολλές είναι οι φόρες που ανοίγοντας την πόρτα του φούρνου η πετσέτα πέφτει τελείως κάτω και αναγκαζόμαστε να την βάλουμε στα άπλυτα ακόμα και αν την έχουμε βγάλει μόλις απ το συρτάρι.

Ακόμα και αν ακουμπήσουμε όμως την πετσέτα μας διπλωμένη στο πάγκο της κουζίνας αυτή πιθανότατα να καταλήξει πάλι στα άπλυτα αφού θα μπερδευτεί με άλλες πετσέτες όχι και τόσο καθαρές.

Η λύση που έχουμε να σας προτείνουμε είναι κρεμαστράκια στα πλακάκια, όπου σας εξυπηρετεί καλύτερα είτε διπλά στην κουζίνα, είτε διπλά στον νεροχύτη. Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά σχέδια στο εμπόριο ή μπορείτε να φτιάξετε και τα δικά σας, όπως κάναμε και μεις.

Δείτε ακόμα Αλλάξτε τα ντουλάπια της κουζίνας με αυτούς τους μοναδικούς τρόπους και κάντε τα πιο όμορφα από ποτέ! 

Πήρα άπλα ξύλινα μανταλάκια και μαζί με τα παιδιά τα βάψαμε με νερομπογιές, αφού στεγνώσαν καλά έβαλα ταινία διπλής όψεως και τα τοποθέτησα. Έτσι οι πετσέτες μας είναι πάντα κρεμασμένες για να στεγνώνουν και δεν γεμίζουν μικρόβια τόσο εύκολα.

  Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα


Close