Άγιος Παΐσιος : Η Ευλογιά μιλά για την σειρά που μας έχει συγκλονίσει

Άγιος Παΐσιος : Η Ευλογία μιλά για την σειρά που μας έχει καθηλώσει, αλλά και για το πως βιώνει αυτή την εμπειρία με την συμμετοχή της στη σειρά.    

Η Ευλογία Εζνεπίδη της εμβληματικής σειράς του MEGA «Αγιος Παΐσιος-Από τα Φάρασα στον Ουρανό» είναι μία ηρωίδα που συγκινεί και καθηλώνει τα βράδια της Πέμπτης με την ερμηνεία της. Η κατά κόσμον Χριστίνα Παυλίδου αποκαλύπτει μυστικά και λεπτομέρειες για τη μεγάλη αυτή παραγωγή και τον ρόλο της, μοιράζεται σκέψεις και κάνει τον δικό της προσωπικό απολογισμό.

Ζήσατε τη συγγραφή του σεναρίου και την έρευνα που έγινε για τη σειρά, λόγω του ότι είστε παντρεμένη με τον κ. Τσιάκκα. Τι κρατάτε από αυτό το «ταξίδι»;

Άγιος Παΐσιος : Η Ευλογιά μιλά για την σειρά που μας έχει συγκλονίσει

Ήταν ένα συγκλονιστικό ταξίδι. Κρατάω, σίγουρα, τη γνωριμία μας με ανθρώπους του περιβάλλοντος του Αγίου Παϊσίου, με τα ανίψια του, τους συγχωριανούς του, αλλά και τους πνευματικούς γέροντες που τον έζησαν. Ετσι, καταφέραμε να μάθουμε σημαντικές λεπτομέρειες γι’ αυτόν τον τόσο ξεχωριστό άνθρωπο. Σημαντικά στοιχεία που δεν έχουν γραφτεί στα βιβλία και δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε.

Δείτε επίσης : Άγιος Παΐσιος επόμενα επεισόδια : 7

Από τα λόγια τους, δηλαδή, ποια ήταν αυτά που σας προκάλεσαν τη μεγαλύτερη εντύπωση;

Ο Αγιος Παΐσιος, παρά τον πνευματικό πλούτο που απέκτησε μέσα από αιματηρούς αγώνες άσκησης, ήταν ένας άνθρωπος τόσο ταπεινός που πίστευε ότι είναι ο τελευταίος των ανθρώπων. Επίσης, είχε απίστευτο χιούμορ. Δεχόταν τους πάντες κοντά του, χωρίς καμία διάκριση. Ολοι τους έφευγαν ήρεμοι και αναπαυμένοι.

Όταν ο σύζυγός σας σας πρότεινε τον ρόλο της μητέρας του Αγίου Παϊσίου, ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις;

Καταρχάς, χάρηκα πολύ που το άκουσα. Σκέφτηκα, όμως, αν θα μπορούσα να αποδώσω το ήθος αυτής της γυναίκας, της Ευλογίας Εζνεπίδη. Η μητέρα του Αγίου Παϊσίου ήταν μία γυναίκα άλλης εποχής και σίγουρα άλλου πνευματικού ύψους. Χαίρομαι, όμως, που ήμουν μέλος αυτού του τόσο ξεχωριστού «ταξιδιού».

Μία γυναίκα λοιπόν του σήμερα, όπως εσείς, πώς προσέγγισε τον ρόλο της Ευλογίας;

Μελέτησα πάρα πολύ. Προσπάθησα να δώσω έμφαση περισσότερο στην απλότητα του χαρακτήρα της. Ηταν μία ταπεινή γυναίκα που δεν είχε μορφωθεί, όμως κουβαλούσε τεράστια σοφία που ήταν εδραιωμένη στη βαθιά της πίστη. Και το σίγουρο είναι ότι είχε μέσα της πολλή αγάπη.

Δείτε επίσης : Άγιος Παΐσιος  Δέσποινα Γκάτζιου : Επαθε κάτι εντελώς σωματικό, σπασμούς στη κοιλιά της και έκλαιγε γοερά

Τι σας δυσκόλεψε;

Αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο όταν υποδύθηκα τον ρόλο της Ευλογίας, ήταν ότι κλήθηκα να τον ερμηνεύσω σε ένα μεγάλο ηλικιακό εύρος. Συγκεκριμένα, από τα 38 μέχρι και περίπου τα 70 έτη. Αυτό δεν είχε δυσκολίες μόνο ως προς την εξωτερική μου όψη, αλλά κυρίως επειδή έπρεπε να αποδώσω ερμηνευτικά τα στοιχεία της ψυχολογίας του χαρακτήρα σε διαφορετικές ηλικιακές φάσεις.

Άγιος Παΐσιος : Η Ευλογιά μιλά για την σειρά που μας έχει συγκλονίσει

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;

Όταν έχασα τη μητέρα μου. Εμαθα τα δυσάρεστα νέα, ενώ ήμουν στην Κόνιτσα. Η μητέρα μου έφυγε από τη ζωή μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Έπρεπε να βρω τη δύναμη, μετά την κηδεία, να επιστρέψω για να συνεχίσω τα γυρίσματα. Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα και την οικογένειά μου.

Ποια στοιχεία της ηρωίδας μίλησαν στην καρδιά σας και θεωρείτε ότι θα σας ακολουθούν από εδώ και στο εξής;

Η Ευλογία Εζνεπίδη ήταν μία γυναίκα με απίστευτη ψυχική δύναμη και σθένος. Αντιμετώπισε τις δυσκολίες της ζωής της με θάρρος, υπομονή και ακράδαντη πίστη. Τη θαυμάζω και σίγουρα πήρα μαθήματα ζωής από εκείνη λέει σύμφωνα με το eleftherostypos.gr  .

Δείτε επίσης  : Άγιος Παΐσιος επόμενα επεισόδια : 6

Έχετε επηρεαστεί-παραδειγματιστεί από την ηρωίδα σας αλλά και από τα μηνύματα της σειράς;

Μέσω αυτής της συμμετοχής μας στη σειρά μάς δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα αυτούς τους ανθρώπους, να βιώσουμε κατά κάποιον τρόπο τις περιπέτειές τους, να επισκεφτούμε τα μέρη που έζησαν αλλά και να αρθρώσουμε τα δικά τους λόγια. Ήταν, σίγουρα, μια πρωτόγνωρη εμπειρία που δεν άφησε κανέναν μας ανεπηρέαστο! Και σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα.

Άγιος Παΐσιος : Η Ευλογιά μιλά για την σειρά που μας έχει συγκλονίσει

Πιστέψατε λίγο περισσότερα στα θαύματα;

Θαύμα για μένα είναι η απόδειξη ότι η πίστη μας είναι αληθινή. Και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίζω μπροστά με το κεφάλι ψηλά και να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες με δύναμη ψυχής.

Περιμένατε αυτή τη σαρωτική επιτυχία;

Για να είμαι ειλικρινής, όχι! Υπήρχαν όμως πολλοί άνθρωποι στο ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό, κοινωνικό περιβάλλον που μας ρωτούσαν για τη σειρά και έβλεπα ότι υπήρχε σχετικό ενδιαφέρον. Εχω χαρεί πολύ με την επιτυχία αυτή και αισθάνομαι ικανοποιημένη που η ζωή αυτού του ανθρώπου έχει αγγίξει τόσο μεγάλο αριθμό τηλεθεατών.

Δείτε επίσης : Άγιος Παΐσιος επόμενα επεισόδια : 5

Τελικά, θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος;

Ναι, ήταν προγραμματισμένος από την αρχή. Αλλωστε, δεν μπορεί η ζωή του Αγίου να μείνει στη μέση, σε αυτόν τον κύκλο παρακολουθούμε τον βίο του μέχρι και την απόφασή του να αφιερωθεί στον Θεό. Στον επόμενο θα δούμε τη συνέχεια της πορείας του.

Μιλώντας για τη μικρή οθόνη, ξεχωρίζετε κάποια άλλη σειρά ή αισθάνεστε ότι το 2ο μισό της σεζόν έχει τη σφραγίδα του «Παϊσίου»;

Άγιος Παΐσιος : Η Ευλογιά μιλά για την σειρά που μας έχει συγκλονίσει

Σίγουρα, υπάρχουν πολλές σειρές που έχουν ξεχωρίσει και είναι ενθαρρυντικό ότι η μυθοπλασία έχει επιστρέψει στην πρώτη προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού. Η δική μας σειρά σίγουρα είναι μια διαφορετική πρόταση που βρήκε όμως την ανταπόκριση και την αγάπη που της αξίζει.

Τα τέσσερα παιδιά σας τι σας λένε για τον ρόλο σας αλλά και για τη δουλειά του μπαμπά και της μαμάς που φέτος τράβηξε όλα τα βλέμματα;

Σίγουρα το γεγονός ότι η δουλειά μας γίνεται γνωστή και στην Ελλάδα τούς έδωσε μεγάλη χαρά. Είναι πολύ περήφανα για εμάς και πολλές φορές συζητάμε για όσα συνέβησαν πίσω από τις κάμερες, στα γυρίσματα της σειράς.

Πώς συνδυάσατε την καριέρα και τον ρόλο της μητέρας 4 παιδιών;

Δείτε επίσης : O Άγιος Παΐσιος διδάσκει: Η γκρίνια είναι κατάρα

Ήταν δύσκολος ο αγώνας. Οπως για κάθε γυναίκα άλλωστε, η οποία προσπαθεί να συνδυάζει την επαγγελματική με την προσωπική ζωή. Είμαι πραγματικά ευτυχής που και εγώ κατάφερα να είμαι συνεπής τόσο στη δουλειά μου, που πραγματικά αγαπώ, όσο και στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά και στον σύζυγό μου. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να είμαι σωστή μάνα και σύζυγος.

Κάνετε απολογισμό;

Πολλές φορές, θα έλεγα. Ολοι δεν χρειάζεται να τον κάνουμε; Για εμένα είναι μια διαδικασία που με βοηθάει να εντοπίζω τα λάθη και τις αδυναμίες μου, να τα διορθώνω, να βελτιώνομαι και να πηγαίνω παρακάτω.

Άγιος Παΐσιος : Η Ευλογιά μιλά για την σειρά που μας έχει συγκλονίσει

Θα αλλάζατε κάτι στη μέχρι τώρα πορεία σας;

Σε όλη μου τη ζωή, το μότο που ακολουθώ είναι πως όσα γίνονται δεν αλλάζουν, δεν ακυρώνονται. Το παρελθόν, καλώς ή κακώς, έχει περάσει και δεν μας ανήκει πλέον. Από την άλλη πλευρά, το μέλλον είναι άγνωστο και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το ορίσουμε. Οπότε, το μόνο που είναι πραγματικά δικό μας είναι το παρόν. Ετσι, λοιπόν, σε αυτό το δικό μου παρόν, προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Η οικογένεια Εζνεπίδη ετοιμάζεται για τον γάμο της Αμαλίας. Ο Ελληνοϊταλικός, όμως, πόλεμος έρχεται να ανατρέψει τα σχέδια και τις ζωές όλων των Ελλήνων. Ο Ραφαήλ και ο Χαράλαμπος πηγαίνουν στον πόλεμο και ο Αρσένιος προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένειά του να σταθεί όρθια στις πολύ δύσκολες στιγμές. Ακολουθεί η γερμανική Κατοχή και οι μεγάλες δυσκολίες που φέρνει. Εχοντας σαν παράδειγμα τη μάνα του και τον πατέρα του, ο Αρσένιος προσπαθεί να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Ερχεται η απελευθέρωση αλλά πολύ γρήγορα αρχίζει η μεγάλη πληγή της Ελλάδας, ο Εμφύλιος. Ο Αρσένιος καλείται να καταταγεί στον στρατό. Καταφεύγει στην Παναγία και την παρακαλεί να τον βοηθήσει να μην σκοτώσει άνθρωπο. Παίρνει την ειδικότητα του ασυρματιστή και γίνεται παράδειγμα για τους συστρατιώτες του με την αυταπάρνηση, τη μεγάλη πίστη και τη θυσιαστική του αγάπη.

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την σειρά Άγιος Παΐσιος με ένα κλικ εδώ

Close