Τραγανές & πεντανόστιμες Μυζηθρόπιτες – Δεν έχετε φάει πιο νόστιμες

Συνταγή για παραδοσιακές Κρητικές Μυζηθρόπιτες με όλα τα μυστικά τους. Δεν έχετε φάει πιο νόστιμες! Παραδοσιακές μυζηθρόπιτες με ένα φύλλο τραγανό και πεντανόστιμο. Φτιαγμένο με ρακί, μαγιά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Είναι απλά υπέροχο!

    Για το σερβίρισμα

  • μελι Κατά βούληση

Η γέμιση από την άλλη, είναι με μυζήθρα και φέτα, δυόσμο, κανέλα, αυγό! Είναι απλά υπέροχη και αυτή η γέμιση είναι που ολοκληρώνουν αυτά τα υπέροχα μυζηθροπιτάκια! Αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Δείτε ακόμα Παραδοσιακά Κρητικά μυζηθροπιτάκια με μέλι!

Ιδανικό ορεκτικό για το τραπέζι σας και μοναδική λιχουδιά για το Κυριακάτικο τραπέζι! Είναι απλά αξεπέραστα και αξίζει να τα φτιάξετε. Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για την ζύμη

Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το νερό, την μαγιά, την ρακί, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει λείο, μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε για μία ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί.

Εκτέλεση για τις μυζηθρόπιτες

Αναμειγνύουμε την γλυκιά μυζήθρα, την φέτα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, την κανέλα, το αυγό και ζυμώνουμε την γέμισή μας πολύ καλά. Μοιράζουμε το ζυμάρι σε τρία μέρη. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο. Πρέπει να είναι σχετικά λεπτό. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μείγμα από την μυζήθρα.

Το βάζουμε κατά σειρά αφήνοντας ένα κενό δύο δάχτυλα ενδιάμεσα. Γυρίζουμε το φύλλο πάνω στη μυζήθρα και έπειτα κάνουμε μία τούμπα και κόβουμε με το ροδάκι. Πατάμε πάνω έτσι ώστε να φύγει ο αέρας και ενδιάμεσα εκεί που κόβουμε.

Κόβουμε το ροδάκι σύριζα όλη την σειρά και μετά ενδιάμεσα ένα ένα τηγανίζουμε τα πιτάκια μας σε μπόλικο ελαιόλαδο.

Συνταγή για παραδοσιακές Κρητικές Μυζηθρόπιτες με όλα τα μυστικά τους Μυζηθρόπιτες παραδοσιακές συνταγή Μυζηθρόπιτες παραδοσιακές συνταγή Μυζηθρόπιτες παραδοσιακές συνταγή Μυζηθρόπιτες παραδοσιακές συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Marina Hatzidaki

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close