Παραδοσιακή κρητική συνταγή για λαχτατιστά μυζηθροπιτάκια με αφράτο φύλλο και νωπή μυζήθρα. Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά γλυκίσματα της Κρητικής κουζίνας. Τα μυζηθρόπιτακια γίνονται εύκολα και άπλα, ακόμα και αν δεν είστε και πολύ πεπειραμένες στην κουζίνα, θα έχετε γρήγορα ένα φανταστικό γλυκό με χειροποίητο φύλλο στο τραπέζι σας.
Στην σημερινή μας συνταγή εκτός από τον κλασικό τρόπο εκτέλεσης στο τηγάνι μπορούμε και να τα ψήσουμε στον φούρνο και να γίνουν εξίσου τελεία.
Και μιας και μιλάμε για παραδοσιακή Κρητική κουζίνα ας θυμηθούμε και τα υπέροχα Κρητικά Καλτσούνια ανεβατά με γέμιση σπανάκι και τυριά!
Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό γλυκό σνακ για όλες τις ώρες τις ημέρας άλλα και σαν επιδόρπιο στα Κυριακάτικα τραπέζια σας.
Αν πάλι δεν θέλετε ή δεν έχετε χρόνο να ανοίξετε φύλλο δείτε την συνταγή μας για μυζυθροπιτάκια με φύλλο κρούστας και μέλι.
Δοκιμάστε τα και πείτε μας την γνώμη σας.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το ζυμαράκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο έως ότου ετοιμάσουμε τη γέμιση ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά φιλαράκια διαμέτρου 8 με 10 εκατοστά. Βάζουμε 1 γεμάτο κουταλάκι μυζήθρα και κλείνουμε τσιμπιτά. Αν θέλουμε τα φουρνίζουμε πάνω σε λαδόκολλα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ή τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία αν θέλουμε τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.
Πολύ νόστιμα και αγαπημένα
Την ιδέα για τη μαγιά την πήρα από το “γαστρονομικό Περίπλους ” και ομολογώ γίνεται ένα πολύ αφράτο και τραγανό φύλλο τα οποία μπαίνουν και στο φούρνο…την επόμενη φορά θα τα φουρνίσω.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Marina Hatzidaki
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του