8 ψυχολογικοί λόγοι_που_κάνουν_μερικούς_ανθρώπους_πιο_ελκυστικούς_

8 ψυχολογικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος φαίνεται πιο ελκυστικός σε εμάς. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στον κεραυνοβόλο ερòτα. Είτε πιστεύεις ότι υπάρχει είτε όχι, σίγουρα έχεις βρεθεί πολλές φορές γοητευμένη ή γοητευμένος από την πρώτη στιγμή με έναν άνθρωπο.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους τόσο ελκυστικούς προς εμάς; Είναι η στάση του σώματος; Η αύρα που αποπνέουν; Ο τρόπος που μιλάνε; Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε τους ψυχολογικούς λόγους που κάνουν μερικούς ανθρώπους πιο ελκυστικούς προς εμάς.

Δείτε ακόμα Σε προσβάλει σε κακομεταχειρίζεται ,σε βρίζει μπροστά στα παιδιά- Όχι άλλες φωνές και κλάματα

Ίσως το σημερινό άρθρο να βοηθήσει και τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να κάνουν γνωριμίες. Είναι λοιπόν ένα άρθρο που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας κερδίζει σε μερικούς ανθρώπους αλλά μπορεί να μας δώσει και μερικές ιδέες, για να αντιγράψουμε συμπεριφορές. Διαβάστε παρακάτω: 

Είναι μαθητές

Πολλές φορές οι άνθρωποι γοητεύονται από άλλους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν από αυτούς. Οι άνθρωποι γενικότερα νιώθουν όμορφα όταν πιστεύουν ότι οι γνώσεις τους σε μερικά θέματα είναι σημαντικές. Πόσο μάλλον όταν μπαίνουν στην διαδικασία να διδάξουν άλλους ανθρώπους.

Έτσι αν θέλεις να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε μία παρέα ή θέλεις να εκτιμήσει μία καινούρια γνωριμία την παρέα σου, προσπάθησε να ρωτάς πράγματα για την δουλειά του, να ρωτάς την άποψή του πάνω σε μερικά ζητήματα και να δείχνεις θαυμασμό και τις γνώσεις του και τις ασχολίες του.

Τι είναι αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους τόσο ελκυστικούς προς εμάς;

Η αναλογία της μέσης μπορεί να σε πιο κάνει ελκυστικό

Η αναλογία της μέσης με τους γοφούς ήταν πάντα ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Και όπως δείχνει κάποια έρευνα, όσο χαμηλότερη είναι η αναλογία μέσης-ισχίου, τόσο πιο ελκυστική φαίνεται μια γυναίκα σε έναν άνδρα.

Η αναλογία της μέσης μπορεί να σε κάνει ελκυστικό

Η συμμετρία προσώπου παίζει ρόλο

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι εκτιμούμε τα συμμετρικά πρόσωπα ως πιο ελκυστικά σε σύγκριση με εκείνα που έχουν λιγότερη συμμετρία, επειδή οι οπτικοί υποδοχείς μας μπορούν να τα επεξεργαστούν πολύ πιο εύκολα. Ένας άλλος λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι ότι συνδέουμε με βάση το ένστικτο τα συμμετρικά πρόσωπα με τα καλά γονίδια.

Η συμμετρία προσώπου

Μέσος όρος

Όπως υποστηρίζει μια μελέτη, προτιμούμε μια εμφάνιση που μας φαίνεται πιο μέτρια. Και αυτό μπορεί να έχει διαφορετικές εξηγήσεις: είτε το συνδέουμε με βιολογικά πλεονεκτήματα όπως τα καλά γονίδια, είτε ο εγκέφαλός μας προτιμά απλώς πιο τυπικά πρόσωπα.

Μέσος όρος

Η Διατροφή κάνει μερικούς ανθρώπους τόσο ελκυστικούς προς εμάς

Υπάρχει μια μικρή μελέτη που δείχνει ότι οι προτιμήσεις στο φαγητό μπορούν πραγματικά να κάνουν έναν άνδρα πιο ελκυστικό για μια γυναίκα. Η μυρωδιά των ανδρών που έφαγαν πρόσφατα φρούτα και λαχανικά θεωρήθηκε πολύ όμορφη από την μυρωδιά των ανδρών που έφαγαν πρόσφατα ψωμί ή ζυμαρικά.

Τι είναι αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους τόσο ελκυστικούς προς εμάς;

Η φωνή

Σύμφωνα με έρευνα οι γυναίκες θεωρούν ότι η μπάσα φωνή στον άντρα είναι πιο ελκυστική. Αξίζει να σημειωθεί ότι άνδρες και γυναίκες, πολλές φορές γοητεύονται από το άλλο τους μισό, αποκλειστικά από την φωνή. Πολλές φορές έχουμε απορρίψει κάποιον πολύ όμορφο μόνο και μόνο επειδή η φωνή του ακουγόταν περίεργη.

η μπάσα_ φωνή_ στον _άντρα _είναι_ πιο _ελκυστική_

Η μυρωδιά κάνει μερικούς ανθρώπους τόσο ελκυστικούς προς εμάς

Το άρωμα μιας γυναίκας μπορεί πραγματικά να επηρεάσει το πόσο ελκυστική φαίνεται στους άντρες. Αυτό ισχύει όμως για μια συγκεκριμένη μυρωδιά: αυτή που βασίζεται στις αναπαραγωγικές ορμόνες των γυναικών.

Όπως δείχνει η έρευνα, οι γυναίκες είναι πολύ πιο ελκυστικές για τους άνδρες κατά το στάδιο της ωορρηξίας, διότι το επίπεδο των ορμονών αυτή τη στιγμή είναι υψηλότερο στο μέσο του κύκλου, δείχνοντας τη γονιμότητά τους.

8 ψυχολογικοί λόγοι_που_κάνουν_μερικούς_ανθρώπους_πιο_ελκυστικούς_

Η γεύση

Η γεύση του δέρματος ή των χειλιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όταν φιλιόμαστε ή φιλάμε ερχόμαστε σε επαφή με χιλιάδες βακτήρια. Έτσι το ένστικτό μας, θέλοντας να προστατεύσει την υγεία μας, μας απομακρύνει από τους ανθρώπους που έχουν άσχημη ή περίεργη γεύση.

8 ψυχολογικοί λόγοι_που_κάνουν_μερικούς_ανθρώπους_πιο_ελκυστικούς_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: brightside.me

Close