Ζευγάρια _ Λάθη που κάνουν _και καταστρέφουν _την σχέση τους_

Ζευγάρια : Λάθη που κάνουν και καταστρέφουν την σχέση τους! Μπορεί να έχεις μία ευτυχισμένη σχέση αλλά κάποια μικρά καθημερινά λάθη μπορεί να την καταστρέψουν.  Στο σημερινό άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε για εσάς τα 7 λάθη που κάθε ζευγάρι κάνει και μπορεί να καταστρέψουν την σχέση τους.

Είναι λάθη απλά και καθημερινά που όμως μπορεί να φέρουν μεγάλη ρήξη στο ζευγάρι όταν γίνονται μαζεμένα, ή όταν γίνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν λοιπόν θέλεις να βρεις την αιτία που τελευταία με το άλλο σου μισό περνάτε κρίση ή αν θέλεις να προστατεύσεις την σχέση σου γενικότερα, αυτό το άρθρο σε αφορά.

Δείτε ακόμα Γιατί τσακώνονται τα αδέρφια όταν μεγαλώνουν – Οι λόγοι

Προσπαθήστε διαβάζοντας το άρθρο να μην είστε αυστηροί κριτές με τον εαυτό σας ούτε να σας πιάσει πανικός, αν αναγνωρίσετε κάποια από τα λάθη σας παρακάτω. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη και τα λάθη γίνονται για να τα διορθώνουμε. Διαβάστε παρακάτω:

Ζευγάρια : Λάθη που κάνουν και καταστρέφουν την σχέση τους:Δεν περνάτε δημιουργικό χρόνο μαζί

Σίγουρα δεν γίνεται ένα ζευγάρι να περνάει συνεχώς δημιουργικό χρόνο με το άλλο του μισό. Παρόλα αυτά, όταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε φορά που βρίσκεστε οι δυο σας, ο ένας ασχολείται με το tablet και ο άλλος ακούει μουσική, κάτι πάει λάθος.

Αυτό που φέρνει κοντά δύο ανθρώπους είναι η επικοινωνία. Και στις μακροχρόνιες σχέσεις αυτή η επικοινωνία ανά διαστήματα χάνεται. Αν λοιπόν θεωρείς ότι δεν τα βρίσκετε στην επικοινωνία, την επόμενη φορά αφιέρωσε χρόνο στο άλλο σου μισό. Κάνε του το τραπέζι, ρώτησέ τον τα νέα του, παίξτε παιχνίδια μαζί.

Λάθη που_ κάνουν τα ζευγάρια_ και καταστρέφουν_ την σχέση τους_Δεν περνάτε χρόνο μαζί__

Εκμεταλλεύεσαι το άλλο σου μισό!

Σε μία σχέση πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Σε μερικές περιπτώσεις όμως αυτό χάνεται. Αυτή η κατηγορία, δεν αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή β@α, που εκεί θεωρούμε αυτονόητο, ότι η σχέση καταστρέφεται. Και όχι μόνο η σχέση.

Σε μερικές περιπτώσεις εκμεταλλευόμαστε άθελά μας το άλλο μας μισό. Δεν βοηθάμε τον σύντροφό μας στις δουλειές του σπιτιού, τον αφήνουμε να τρέχει μόνο αυτός για τις υποχρεώσεις κι άλλα. Αυτό καταστρέφει την σχέση, οπότε ξεκινήστε να μοιράζεται τις δουλειές πιο δίκαια.

Λάθη που_ κάνουν τα ζευγάρια_ και καταστρέφουν_ την σχέση τους_Το εκμεταλλεύεσαι_

Σου λείπει η τρυφερότητα

Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες και σίγουρα μέσα στην μέρα δεν μπορείς να είσαι πάντα τόσο τρυφερός. Παρόλα αυτά, υπάρχουν φορές που το άλλο σου μισό έχει ανάγκη από ένα χάδι, μία αγκαλιά, μία καλή κουβέντα. Όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στερείς αυτές τις ανάγκες από τον σύντροφό σου, δημιουργείται χάσμα μεταξύ σας.

Σου λείπει η τρυφερότητα

Δεν σέβεσαι τα όρια του συντρόφου σου

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα όρια εκείνου που έχουν απέναντί τους. Μπορεί εσύ να θες εκείνη την στιγμή να τον πάρεις αγκαλιά ή να κάνεις κάτι που εκείνον θα τον ενοχλήσει. Θα πρέπει όταν τον δεις να μην του αρέσει αυτή η κίνηση να την σταματήσεις.

Δεν σέβεσαι τα όρια του συντρόφου σου_ 

Δεν προσέχεις τον εαυτό σου

Σε μία σχέση πρέπει πάντα να δίνουμε προσοχή στην εξωτερική μας εμφάνιση, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σίγουρα όταν μπαίνουν τα παιδιά στην μέση δεν είναι πάντα τόσο εύκολο, όμως και πάλι δεν πρέπει να παραιτηθείς πλήρως.

Όταν προσέχεις την εξωτερική σου εμφάνιση είναι ένα σημάδι διεκδίκησης. Μπορεί λοιπόν να χάσει το ενδιαφέρον του το άλλο του μισό, γιατί με το να παραμελείς τον εαυτό σου, του δείχνεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι πια να του αρέσεις.

Ζευγάρια_ Λάθη που κάνουν_ και καταστρέφουν_ την σχέση τους__Δεν προσέχεις _τον εαυτό σου_

Έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση

Οι ζήλειες και η κτητικότητα γενικότερα μπορεί να είναι το αλατοπίπερο της σχέσης όταν γίνονται σε μικρές δόσεις. Όταν η ανασφάλειά σου όμως, υπερβαίνει τα όρια και καθημερινά κάνεις παράπονα, ζηλεύεις και αμφισβητείς το άλλο σου μισό, τότε αυτό γίνεται κουραστικό και τοξικό.

Το άλλο σου μισό θα αναζητήσει σύντομα την ηρεμία του και θα θελήσει να ζήσει μακριά από εσένα και τις καταπιεστικές σου συμπεριφορές.

Ζευγάρια_ Λάθη που κάνουν_ και καταστρέφουν_ την σχέση τους_Έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση_

Δεν έχεις επικοινωνία μαζί του

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μία καλή σχέση. Όταν γυρνάτε σπίτι και ουσιαστικά αποφεύγετε ο ένας την παρουσία του άλλου μέσα στον χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό καταστρέφει την σχέση. Κι εκτός αυτού, από μόνο του είναι ένα σημάδι ότι η σχέση ή ο γάμος σας περνάει μεγάλη κρίση.

Δεν υπάρχει επικοινωνία_

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: brightside.me

 

Close