Το γλυκό της Κυριακής: Cheesecake μπακλαβάς

Το γλυκο της Κυριακής το θέλουμε σιροπιαστό και λιγωτικό. Ετσί σας έχουμε συνταγή για Cheesecake μπακλαβάς και θα αναστενάξουν τα πιρούνια.

Ο μπακλαβάς  και  στην Ελλάδα τον τιμάμε δεόντως αφού είναι πεντανόστιμος. Σιροπιασμένος, με τραγανό φύλλο, μπαχαρικά και τριμμένα καρύδια. Πώς να αντισταθεί κανείς;

Αν έχεις λίγη φαντασία μπορείς ακόμη και τον μπακλαβά να τον δοκιμάσεις κάπως αλλιώς. Ας πούμε σαν…cheesecake. Το κολασμένο γλυκό της Κυριακής Cheesecake μπακλαβάς δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους. Να περιμένετε την ζυγαριά σας να ανέβει γιατί θα τον…τσακίσετε!

Δείτε ακόμη Παραδοσιακός μπακλαβάς από την Μικρά Ασία- Συνταγή με όλα τα μυστικά της

Το γλυκό της Κυριακής: Cheesecake μπακλαβάς

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το cheesecake μπακλαβάς παρακάτω:

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

 

Εκτέλεση για το cheesecake μπακλαβάς

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

Αρχικά λαδώνουμε με πινέλο ένα φύλλο κρούστας και το διπλώνουμε στην μέση και άλλη μία φορά μέχρι να έχουμε μία φαρδιά λωρίδα. Την λαδώνουμε και την τοποθετούμε σε μία λαδωμένο φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Ένα μέρος το τοποθετούμε των φύλλων το αφήνουμε να προεξέχει και συνεχίζουμε με όλα τα άλλα φύλλα μέχρι να καλύψουμε όλα τα φόρμα.

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

Έπειτα αλέθουμε τα καρύδια αλλά και τα φιστίκια Αιγίνης. Έτσι προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και αλέθουμε και πάλι για πολύ λίγο, μέχρι να υγρανθούν. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας και απλώνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα, πάνω από τα φύλλα.

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το τυρί κρέμα, το στραγγιστό γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε την βανίλια, τον χυμό λεμονιού και τα αυγά. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα καρύδια, μέσα στην φόρμα.

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

Σε αυτήν την φάση, τα φύλλα που προεξέχουν τα φέρνουμε πάνω στην κρέμα και τα λαδώνουμε. Ψήνουμε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά περίπου. Όσο ψήνεται φτιάχνουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι βάζοντας την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το λεμόνι.

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι με ένα κουτάλι της σούπας μόλις ψηθεί ο μπακλαβάς. Αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα να κρυώσει, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

Tips για το cheesecake μπακλαβάς

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

Αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε εκχύλισμα βανίλιας.

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

cheesecake-μπακλαβάς-συνταγή-

Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας σελίδας Helena’s Greek cooking

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close