Γιαννιώτικος μπακλαβάς με κανταΐφι – Το γλυκό των Χριστουγέννων

Γιαννιώτικος μπακλαβάς με κανταΐφι. Το γλυκό των Χριστουγέννων που μας έκανε να ανέβουμε δύο κιλά στη ζυγαριά μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά άξιζε τον κόπο! Γιαννιώτικος μπακλαβάς με κανταΐφι σκέτη γλύκα. Μέσα στο σιρόπι και στη νοστιμιά!

Κι επειδή κάθε Χριστούγεννα τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού έχουν την τιμητική τους αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτή την συνταγή μαζί σας. Ένας μπακλαβάς που συνδυάζει το νόστιμο φύλλο κρούστας, το καρύδι, την κανέλα και το πεντανόστιμο και αγαπημένο μας φύλλο κανταΐφι.

Δείτε ακόμα Μπακλαβάς χωριάτικος με ελαιόλαδο !!! Θεϊκός!

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου που αποφάσισε για άλλη μία φορά να μας κάνει να πάρουμε κιλά με τον πιο νόστιμο τρόπο! Χαλάλι! Δείτε την συνταγή παρακάτω:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το κανταΐφι πάρα πολύ καλά σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μουσκευτεί. Λαδώνουμε το ταψί και αρχίζουμε την διαδικασία για το γλυκό μας.

Βάζουμε τρία φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα ανάμεσά τους καλά. Βάζουμε το κανταΐφι και τα καρύδια. Τα καρύδια στο μεταξύ τα έχουμε ανακατέψει με την κανέλα προτού τα τοποθετήσουμε στο κανταΐφι. Στρώνουμε άλλα τρία φύλλα κρούστας τα οποία και πάλι τα έχουμε λαδώσει μεταξύ τους.

Βάζουμε και πάλι το κανταΐφι και τα καρύδια. Τελειώνουμε και πάλι βάζοντας τρία φύλλα τα οποία τα έχουμε λαδώσει και πάλι. Τα κόβουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε το γλυκό μας στους 160 βαθμούς Κελσίου μέχρι να κοκκινίσει το γλυκό μας καλά.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη, το λεμόνι και το μέλι για 4 λεπτά. Σιροπιάζουμε το καυτό μας γλυκό με κρύο σιρόπι. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Tips

Τα υλικά αντιστοιχούν σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 30×27.

Γιαννιώτικος μπακλαβάς με κανταΐφι συνταγή

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close