Πέντε απίστευτες αληθινές ιστορίες!
 
 
Διαβάσαμε Πέντε απίστευτες αληθινές ιστορίες στο GoodStory.
 Ιστορίες που μπορούμε να διαβάσουμε μόνο σε κάποιο μυθιστόρημα.
 Ιστορίες που μπορούμε να δούμε σε κάποια κινηματογραφική ταινία με πολλά εφέ.
Οι ιστορίες που γράφονται στο GoodStory είναι αληθινές με πρωταγωνιστές όχι ηθοποιούς.
 Πρωταγωνιστές… ένας από όλους εμάς.   
 
 
 
 
Η πρώτη ιστορίας μας… και όμως τον έσωσε ο αναπτήρας του.
Σύμφωνα με τους γιατρούς το κάπνισμα σκοτώνει. Στην περίπτωση όμως ενός 25χρονου ορειβάτη από τη βόρεια Ουαλία, του έσωσε τη ζωή.
Ο άτυχος άντρας έπεσε σε βάθος 122 μέτρων στο Όρος Σνοουντάουν, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί σοβαρά. Μοναδική του ελπίδα για να τον εντοπίσει κάποιος. Αυτό κατάφερε με τον αναπτήρας του. Τον οποίο αναβόσβηνε.
Τη φλόγα είδαν διασώστες από ελικόπτερο, που πετούσε 8 μίλια μακριά. Σύντομα, τον απεγκλώβισαν και διακομίστηκε στο νοσοκομείο στην περιοχή Μπανγκόρ για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η δεύτερη ιστορία μας… ξεχασμένος «θησαυρός» σε γκαράζ.
Μία κλασσική Bugatti του 1937 πωλήθηκε έναντι 3.4 εκατομμυρίων ευρώ σε δημοπρασία στο Παρίσι. Οι συγγενείς του γιατρού Χάρολντ Καρ, ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, βρήκαν το αυτοκίνητο να σκονίζεται επί 50 χρόνια στο γκαράζ του σπιτιού του, όταν αυτός πέθανε το 2007.
Πρόκειται λοιπόν για μία Bugatti 57S, που θεωρείται ένα αυτοκίνητο πολύ μεγάλης συλλεκτικής αξίας από τους γνώστες του χώρου, καθώς είχαν κατασκευαστεί μόλις 17 αντίτυπα.
Το συγκεκριμένο το είχε πρωτοαγοράσει ο πρώτος πρόεδρος του βρετανικού κλαμπ οδηγών αγώνων, Ερλ Χάου, ενώ ο Καρ το πήρε το 1955 από τον Λόρδο Ρίντλεϋ. Τελευταία φορά που είχε οδηγήσει το αυτοκίνητο ήταν το 1960.
Η τρίτη ιστορία μας… δίδυμα με δύο μήνες διαφορά.
Ο Catalin και ο Valentin από τη Ρουμανία είναι δίδυμα αδέρφια με διαφορετική χρονολογία γέννησης. Ο Catalin γεννήθηκε τον Δεκέμβριο (2 μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο).
Οι γιατροί έφεραν στον κόσμο τον δίδυμο αδερφό του, Valentin, δύο μήνες αργότερα, το Φεβρουάριο, και απέδωσαν τη χρονική καθυστέρηση των τοκετών σε μία σπάνια συγγενή πάθηση, όπου η μητέρα έχει δύο μήτρες λόγω μίας συγγενούς ανωμαλίας απ’ όταν ήταν η ίδια έμβρυο στην κοιλιά της μητέρας της.
Υπολογίζεται ότι μία στις 50.000 γυναίκες έχουν διπλή μήτρα αλλά οι γιατροί του νοσοκομείου πιστεύουν πως ήταν η πρώτη περίπτωση όπου μία γυναίκα μένει έγκυος την ίδια χρονική στιγμή και στις δύο μήτρες και γεννά με δύο μήνες διαφορά.
Τα δύο αδέρφια είναι υγιή και βγήκαν από το νοσοκομείο την ίδια μέρα.
Η τέταρτη ιστορία μας… πήρε διαζύγιο από τον άνδρα της λόγω των Ολυμπιακών του Πεκίνου.
Τον είχε προειδοποιήσει αλλά εκείνος την αγνόησε. Όταν η γυναίκα του 56χρονου Ουάνγκ Γιούτιν τον απείλησε ότι αν έφευγε από το σπίτι για να προμοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο ίδιος δεν φάνηκε να την πήρε στα σοβαρά. Είχε ήδη πουλήσει το διαμέρισμά του για να χρηματοδοτήσει την “αποστολή” του.
Ξόδεψε τα χρήματα του διαμερίσματος σε ένα βανάκι- στο οποίο έγραψε τη φράση “Στηρίξτε τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου”- και σε έξι βοηθούς, αλλά μόλις γύρισε από το τουρ του, η γυναίκα του είχε γίνει ήδη καπνός! Ο ίδιος ποτέ δεν κατάλαβε γιατί τον άφησε, αφού υποστηρίζει ότι… απλά ήθελε να προωθήσει το ολυμπιακό ιδεώδες.
Η πέμπτη ιστοριά μας… απολύθηκε γιατι βοήθησε.
Όλα έγιναν όταν η υπάλληλος, που εργάζεται οκτώ χρόνια ( στον σιδηροδρομό της ΗΠΑ ) στην εταιρεία, παρατήρησε έναν επιβάτη, ο οποίος συμπεριφερόταν περίεργα. Πηγαινοερχόταν συνεχώς μέσα στο τραίνο και έδειχνε να είναι υπό την επήρρεια ναρκωτικών ουσιών και έπινε αλκοολούχα ποτά που πωλούνται εντός του τραίνου. Η γυναίκα, αφού είδε τα παραπάνω, παρακολουθούσε τον επιβάτη. Ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί ώστε να περιμένουν στον επόμενο σταθμό του τραίνου για να εξετάσουν τον επιβάτη. Μόλις το τραίνο έφτασε στο σταθμό, ο επιβάτης ξεκίνησε να κατρακυλάει από τη σκάλα του τραίνου. Η υπάλληλος μαζί με κάποιους ακόμη επιβάτες προσπάθησαν να πιάσουν τον άνθρωπο γιατί υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσει αρκετά, λόγω του ύψους της σκάλας. Στην προσπάθειά της, όμως, στραμπούληξε τον αγκώνα της και γρατζουνίστηκε στον καρπό της.
Όταν επέστρεψε στη δουλειά της, ανέφερε τα τραύματά της και οι προϊστάμενοί της τής είπαν να επισκεφτεί γιατρό. Χρειάστηκε περίπου ένα μήνα φυσικοθεραπεία μέχρι ο γιατρός να της επιτρέψει να εργαστεί ξανά. Πριν επιστρέψει ακόμη στη δουλειά, τής ήρθε ένα γράμμα από την εταιρεία, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για παράβαση του κώδικα ασφάλειας της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κώδικα, “οι υπάλληλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να προσπαθούν να αποτρέπουν τραυματισμούς άλλων και των εαυτών τους. Πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να αποφεύγουν τους τραυματισμούς“. Μέσα σε λίγες ημέρες έλαβε και δεύτερο γράμμα, η κοινοποίηση της απόλυσής της. Στο γράμμα έλεγε ότι οι τέσσερις τραυματισμοί της – στη διάρκεια των οκτώ ετών που εργάζεται – είναι απόδειξη της… απροσεξίας της. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να απολυθεί γιατί θεωρείται ότι έχει τάσεις τραυματισμού……
Η 34χρονη Rebecca είναι, φυσικά, σοκαρισμένη.

Close