Οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στην εκπαίδευση από την επόμενη σχολική χρονιά

Μετά την ολοκλήρωση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές που θα λάβουν χώρα στην εκπαίδευση τόσο το προσεχές χρονικό διάστημα όσο και από την επόμενη σχολική χρονιά, 2019-2020.

Δείτε ακόμα: Καλύτερες επιδόσεις, λιγότερες απουσίες: Τι λένε οι ερευνητές για την ώρα έναρξης του σχολείου

Αυτές είναι οι αλλαγές στην εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υλοποίηση τριετούς προγράμματος 15.000 μόνιμων διορισμών για τις ανάγκες της εκπαίδευσης σε συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Συγκεκριμένα:
– 4.500 το 2019 στην Ειδική Αγωγή
– 5.250 το 2020
– 5.250 το 2021

Δείτε ακόμα: Έκκληση μαμάς: «Μην αφήνετε τα άρρωστα παιδιά να έρχονται στο σχολείο»

«Το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ορίζεται από το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας η πρόταση μας έχει τρεις άξονες υλοποίησης» ανέφερε ο κ. Τσίπρας:

1.Την ανάληψη ευθύνης διαδικασίας από το ΑΣΕΠ με σύστημα μοριοδότηση κριτηρίων
2.Η ισχύς ενός ενιαίου συστήματος μοριοδότηση και κατάταξης για μόνιμους διορισμούς, αλλά και για προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών οπού χρειάζεται
3.Το σύστημα μοριοδότησης έχει τρεις πυλώνες:

-Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών
-Ακαδημαϊκά προσόντα
-Κοινωνικά κριτήρια

Δείτε ακόμα: To παιδί έχει άλλη συμπεριφορά στο σχολείο και άλλη στο σπίτι;Τι συμβαίνει;

Με βάση την ήδη θεσμοθετημένη δίχρονη προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση ή αλλιώς θεσμοθέτηση της πρόσβασης όλων των παιδιών 4-6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο εκκινεί η λειτουργία του θεσμού από την νέα σχολική χρονιά 2019-2020 σε 300 δήμους.
«Από την επόμενη σχολική χρονιά προχωράμε στη μείωση του μεγίστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα από τους 25 μαθητές που είναι σήμερα για νηπιαγωγείο και δημοτικό στους 22 και θεσμοθέτηση του μέγιστου αριθμού 25 μαθητών σε κάθε τμήμα της Γ΄ Λυκείου».

Πηγή: infokids
Close