Να γιατί σήμερα θέλω να κάνω εμετό!

Μια νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην Αθήνα, ενώ σχηματίστηκε άμεσα δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ενός 40χρονου Έλληνα.

Οι κατηγορίες σε βάρος του 40χρονου αφορούν κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ η υπόθεση ξεκίνησε ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer (P2P).

Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο, προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της ελληνικής επικράτειας.

Μετά ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης Διαδικτύου.
Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε χθες το πρωί, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του 40χρονου στην Αθήνα.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 40χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων, 1.170, αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας κάτω των 15 ετών σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους και με ενήλικες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δράστης με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Close