Του παίρνουν την κόρη επειδή δεν έκανε μια απλή αναζήτηση στο Google.

Δυστυχώς όμως, με μόνο λίγες ώρες προειδοποίηση, του πήραν την κόρη του, Kaylee, παρά τη θέληση του.

Του παίρνουν την κόρη επειδή δεν έκανε μια απλή αναζήτηση στο Google. Που να φανταζόταν ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με το KFOR, ένας νόμος της Utah επιτρέπει να δίνονται τα παιδιά για υιοθεσία από τη βιολογική τους μητέρα χωρίς να ειδοποιηθεί ο πατέρας.

Προκειμένου να διατηρήσει τα γονικά του δικαιώματα, ο βιολογικός πατέρας είναι υποχρεωμένος να υποβάλει μια πράξη πατρότητας και ειδοποίηση έναρξης τουλάχιστον μία μέρα πριν υπογράψει η μητέρα τα έγγραφα της υιοθεσίας.
Ο Nielson νόμιζε ότι είχε κάνει τα απαραίτητα βήματα – υπέβαλε μια πράξη πατρότητας και στο πιστοποιητικό γέννησης της Kaylee προστέθηκε το όνομα του σαν βιολογικός της πατέρας. Επιπλέον, είχε συζητήσει την κατάσταση με τη μητέρα της Kaylee, και πίστευε ότι είχε συμφωνήσει να κρατήσει ο Nielson μόνος τους την κηδεμονία της κόρης τους.

Αλλά οι γονείς της μητέρας, που ήταν ταραγμένοι στη σκέψη της κόρης τους σαν ανύπαντρης μητέρας, την έπεισαν να υπογράψει τα χαρτιά της υιοθεσίας, παραχωρώντας έτσι την κόρη τη δική της και του Nielson σε οικογενειακούς φίλους. Και με ειδοποίηση μόλις λίγων ωρών, ο Nielson δεν μπορούσε να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να σταματήσει τη διαδικασία της υιοθεσίας.
Αυτές οι πράξεις ήτα απλά απαράδεκτες για τον στοργικό πατέρα, που έχει προσλάβει δικηγόρο.

«Του πήραν την κόρη χωρίς να το γνωρίζει ή να δώσει την συγκατάθεσή του. Αυτό στην ουσία είναι κλέψιμο, εκ ορισμού», λέει ο δικηγόρος του Nielson, Wes Hutchins.

Hutchins πιστεύει ότι το νομοθέτημα είναι «στρεβλωμένο κατά των βιολογικών πατεράδων», και σκοπεύει να παλέψει γι’ αυτή την υπόθεση μέχρι να φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αν χρειαστεί.

Του παίρνουν την κόρη επειδή δεν έκανε μια απλή αναζήτηση στο Google. Που να φανταζόταν ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;
Δυστυχώς, πολλές πολιτείες έχουν παρόμοια νομοθετήματα τα οποία περιορίζουν τα δικαιώματα του πατέρα. Πράγματι, αν και δεν το γνωρίζουν πολλοί άντρες, πολλά νομοθετήματα απαιτούν από τους πατέρες να εγγράφονται σε ένα Φερόμενο ως Μητρώο Πατέρων, μια βάση δεδομένων η οποία καταγράφει την αναγνώριση της πατρότητας για παιδιά εκτός γάμου.

Ο γερουσιαστής της Utah Todd Weiler λέει ότι μια «απλή αναζήτηση στο Google» παρέχει στους υποψήφιους πατέρες αυτές τις πληροφορίες, αλλά στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα για τον Nielson.

Και τώρα; Απλά θέλει την κόρη του πίσω.

Credit: liftbump.com
pestomou.info

Close