Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ: Άγνωστες λεπτομέρειες από την θυελλώδη σχέση τους

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ σου κάνει;», είχε ρωτήσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη με χιούμορ την Μαλβίνα Κάραλη σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που της είχε παραχωρήσει, το 1993. «Όχι δεν μου κάνει! Γιατί όταν θυμώνει σε βρίζει», της είχε απαντήσει η δημοσιογράφος. «Τον αγαπάω πολύ αλλά με βρίζει ο γλυκούλης μου», απάντησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Με το πηγαίο χιούμορ που τη χαρακτήριζε, η Αλίκη μοιράστηκε με τη Μαλβίνα ένα περιστατικό για τον Δημήτρη, στην ίδια συνέντευξη. «Έβλεπα μία ταινία, τις »Διπλοπενιές» και τον πήρα να του πω: »Δημητράκη, έχω συγκινηθεί που βλέπω την ταινία. Κούκλε μου». Και μου λέει: »Να μου χαθείς. Να μου χαθείς. Που βγήκες στην τηλεόραση στον ΑΝΤ1 και με έβριζες με τη μάνα σου». Και μου το κλείσε», είπε γελώντας η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ: Άγνωστες λεπτομέρειες από την θυελλώδη σχέση τους

«Σαν τον σκύλο με τη γάτα»
Αυτή ήταν η σχέση της Αλίκης και του Δημήτρη. Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν στη σχολή «”τρώγονταν” σαν τον σκύλο με την γάτα». Ανταγωνιστικοί, διεκδικούσαν και οι δύο την πρωτιά και οι καβγάδες τους έμειναν στην ιστορία. Η σχέση τους δεν άλλαξε ακόμη και όταν ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν τον γιο τους, Γιάννη. Ο συνδυασμός τους ήταν εκρηκτικός αλλά κανείς δεν αμφισβητεί ότι εκτός από τον γιο τους, Γιάννη, τους ένωνε μία μεγάλη αγάπη.

Όταν είχαν συναντηθεί στον «Πρωινό καφέ» το 1995, η Αλίκη και ο Δημήτρης είχαν πει με μία φωνή ότι στη ζωή τους μπορεί να μοιράστηκαν «πικρούς ή γλυκούς καφέδες, μέτριους όμως ποτέ!».

Η πρώτη συνάντηση στο φουαγιέ του Εθνικού
Ο Παπαμιχαήλ είχε μιλήσει για την πρώτη φορά που είχε συναντήσει την Αλίκη στη σχολή του Εθνικού, τον Οκτώβριο του 1952. Περίμεναν και οι δύο στο φουαγιέ για να δώσουν τις πρώτες τους εξετάσεις. «Μου λέει από που είσαι; Της λέω από τον Πειραιά. Εγώ είχα φύγει κρυφά από τον πατέρα μου. Από τον Πειραιά, με ρώτησε κάπως υποτιμητικά. “Γιατί εσύ που μένεις;”τη ρώτησα .”Κοντά στον Άγιο Παύλο” μου είπε. Α! Κοντά στα τρένα της είπα» είχε πει ο ηθοποιός στην τηλεοπτική του εμφάνιση «Το καλλιτεχνικό καφενείο» του Κώστα Φέρρη.

«Ούτε μου έδινε σημασία. Ήμουν εκεί με τα σοσόνια. Ασχημόπαππο ήμουνα; Μικρή ήμουνα; Δεν ξέρω! », είχε εκμυστηρευτεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την πρώτη τους συνάντηση στην σχολή του Εθνικού, στην συνέντευξη της στο Ενώπιον Ενωπίω το 1993. «Ξανασυνάντηθηκα με τον Δημήτρη στη Αστέρω. Και θυμάμαι του λέω: “Εσύ πήρες το Άριστα, αλλά εγώ μπαίνω πρώτη στους τίτλους. Σφαχτήκαμε!».

Γρήγορα, αισθάνθηκαν μία αμοιβαία αντιπάθεια. Όντας φοιτητές πια, δεν είχαν πολλές σχέσεις ενώ στην πρώτη τους κινηματογραφική συνάντηση, στην «Αστέρω», το 1958, καλά καλά δεν μιλούσαν μεταξύ τους .

Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ: Άγνωστες λεπτομέρειες από την θυελλώδη σχέση τους

Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ: Άγνωστες λεπτομέρειες από την θυελλώδη σχέση τους

Οι ομηρικοί καβγάδες και οι ξυλοδαρμοί στον γάμο τους
Ο πρώτος καβγάς, όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στην Αλίκη και τον Δημήτρη, έγινε αμέσως μετά τον γάμο τους, στους Δελφούς, στις 18 Ιανουαρίου του 1965. Στο εκτενές αφιέρωμα της lifo.gr για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με αφορμή την επέτειο θανάτου της, αναφέρεται για την πρώτη νύχτα γάμου τους: «Στο γλέντι που ακολούθησε στο ξενοδοχείο «Βούζα», παρουσία αρκετών κοσμικών φίλων τους και συναδέλφων του θεάτρου που ταξίδεψαν από την Αθήνα, οι νεόνυμφοι άργησαν να εμφανιστούν. Κρατώντας την παράδοση των πλατό, ξεκίνησαν τον έγγαμο βίο με έγγαμη βία, με έναν μεγαλοπρεπή καβγά, τον οποίο όλοι πήραν χαμπάρι. Αυτό που δεν πήραν χαμπάρι και πολλά χρόνια αργότερα θα το εξομολογιόταν η ίδια η Αλίκη ήταν ότι εκείνη την πρώτη νύχτα έφαγε και το πρώτο της ξύλο. Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ο πολλά βαρύς Παπαμιχαήλ έριξε ένα ζεϊμπέκικο».

Στο ίδιο αφιέρωμα, αναφέρεται ότι η Αλίκη πριν γεννήσει τον Γιάννη, είχε αποβολές επειδή ο Παπαμιχαήλ τη χτυπούσε. «Στο σπίτι όμως η κατάσταση δεν ήταν και τόσο ρόδινη. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ακολουθούσε το μοντέλο του παραδοσιακού άντρα που θέλει τη γυναίκα στη θέση της νοικοκυράς. Πώς ήταν δυνατό η Βουγιουκλάκη να είναι νοικοκυρά; Ήταν σίγουρα δυνατό στις φωτογραφίες που έβγαζαν στο παλατάκι τους για τα μάτια του κόσμου, πότε με φόντο το σαλόνι και πότε με την κουζίνα πάνω από κατσαρόλες. Κι όταν τα φώτα των φωτογράφων έσβηναν, ακολουθούσαν ομηρικοί καβγάδες που συχνά κατέληγαν σε ξυλοδαρμούς. «Δεν μπόρεσε ποτέ του να ξεχάσει πως είναι Πειραιώτης, όχι με την ουσιαστική αλλά με τη γραφική έννοια» θα έλεγε μετά από χρόνια στη φίλη της Μαλβίνα Κάραλη. Το μόνιμο ζήτημα ήταν ποιος ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, τόσο στη ζωή όσο και στο πανί. Εκείνον τον ενοχλούσε αφάνταστα που δεν ήταν πρώτος στους τίτλους των ταινιών αλλά δεύτερος, ακολουθώντας την εθνική σταρ, κάτι που τα επόμενα χρόνια θα γιγαντωνόταν, ενώ αρκετές φορές το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ειδοποιήθηκε να τη σώσει από το μένος του. Όλοι ήλπιζαν ότι αυτή την κατάσταση θα την άλλαζε ένα παιδί − η γνωστή ελληνική λανθασμένη αντίληψη για το πώς να κρατηθεί ένας αποτυχημένος γάμος. Αλλά παιδί δεν ερχόταν, κι έφτασε μέχρι την Τήνο για να κάνει τάμα. Είχε τρεις αποβολές και η μία τουλάχιστον από αυτές οφειλόταν σε ξυλοδαρμό», αναφέρεται στη lifo.gr.

Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ: Άγνωστες λεπτομέρειες από την θυελλώδη σχέση τους

Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ: Άγνωστες λεπτομέρειες από την θυελλώδη σχέση τους

O Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε πει πολλά χρόνια αργότερα «Ενώπιος Ενωπίω» για τον χωρισμό τους,: «Αν η επιτυχία ήταν μικρότερη, αν ήμασταν ένα φυσιολογικό ζευγάρι, θα είχαμε σώσει τον γάμο μας».

Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ: Άγνωστες λεπτομέρειες από την θυελλώδη σχέση τους

Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ: Άγνωστες λεπτομέρειες από την θυελλώδη σχέση τους

«Μαζί θα τελειώσουμε!»
Ο γάμος τους τελείωσε το 1974. Η σχέση τους όμως κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής της Αλίκης. Με τα γνωστά σκαμπανεβάσματά της. Σε μία τηλεοπτική εμφάνιση της Αλίκης και του Δημήτρη το 1990, στην εκπομπή του Ζάχου Χατζηφωτίου, ο ένας κοιτούσε τον άλλον με βουρκωμένα μάτια. «Θυμάσαι πώς αρχίσαμε; Πώς σταματήσαμε σε ένα σημείο; Πώς ξαναρχίσαμε; Και ένα σου λέω και να το θυμάσαι, εμείς οι δύο μαζί θα τελειώσουμε! Δεν ξέρω ποιος θα φύγει πρώτος αλλά θα ήθελα να φύγουμε μαζί κάποια στιγμή! Μην μου το κάνεις και μου τι σκάσεις! Με ακούς;», του είχε πει η Αλίκη με τρεμάμενη φωνή.

«Σήκω Πίπη να φύγουμε»
Η τελευταία πράξη της σχέσης τους παίχτηκε στο δωμάτιο του Ιατρικού Κέντρου, τρεις ημέρες πριν η Αλίκη φύγει από κοντά μας. Δεν είχε τις αισθήσεις της, ήταν διασωληνωμένη και ο Παπαμιχαήλ έχυσε πικρά δάκρυα επάνω στο κρεβάτι της. «Σήκω ρε ”Πίπη” να φύγουμε….»,τον άκουσαν να λένε.

 

 

Πηγή: apithano.gr
Close