10 μέρη που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τοποθετείς το κινητο σου! - Μπορεί να βλάψει την υγεία σου

Το κινητό μας τηλέφωνο πρόκειται για ένα από τα πιο χρήσιμα και απαραίτητα πλέον, αντικείμενα στη καθημερινότητα μας. Κυριολεκτικά, χωρίς το κινητό νιώθουμε σχεδόν ανίκανοι να λειτουργήσουμε μέσα στην ημέρα. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να ξεχάσεις το κινητό σου σπίτι και να γυρίσεις τρέχοντας διακινδυνεύοντας να αργήσεις στο ραντεβού σου γιατί δεν μπορείς χωρίς αυτό.

Το κινητό βοηθάει στην επικοινωνία, στη δουλειά αλλά και στην διασκέδαση. Το γεγονός ότι το έχουμε τόσες ώρες μαζί μας, οδηγεί σε μερικά τραγικά λάθη. Πάνω στη βιασύνη ή την απροσεξία μας το τοποθετούμε σε μέρη που δεν θα έπρεπε.

Ορισμένα από αυτά τα μέρη μπορεί να είναι επικίνδυνα για το κινητό ενώ μερικά άλλα είναι επικίνδυνα ακόμη και για την υγεία μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέρη που θα αναφέρουμε παρακάτω είναι ως επί το πλείστον τα πιο διαδεδομένα μέρη που τοποθετούμε συνήθως το κινητό μας τηλέφωνο.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά ποια είναι τα 10 μέρη που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βάζουμε το κινητό μας τηλέφωνο σε αυτά. Διαβάστε παρακάτω και μην επαναλάβετε το ίδιο λάθος:

Στη πίσω τσέπη

Η τοποθέτηση του κινητού τηλεφώνου στην πίσω τσέπη του παντελονιού είναι μια συχνή και διαδεδομένη συνήθεια στους περισσότερους από εμάς. Παρόλα αυτά, αυτή η θέση είναι απαγορευτική για τα κινητά τηλέφωνα. Καταρχάς, μπορεί να σπάσεις την οθόνη σου κατά λάθος, αφού πολύ συχνά είναι τα φαινόμενα, ανθρώπων που κάθονται πάνω στο κινητό τους επειδή ξεχάσαν ότι το είχαν βάλει στη πίσω τσέπη.

Επίσης τα smartphones εκτός από πολύ ευαίσθητη οθόνη έχουν και την λειτουργιά της αφής. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχεις ενεργοποιήσει μοτίβο μπορεί να ξεκλειδώνεις κατά λάθος το κινητό σου και να καλείς τηλέφωνα που δεν θα έπρεπε. Οι περισσότερες κλήσεις στο 100 και το 166 έγιναν κατά λάθος.

Τέλος, το κινητό στη πίσω τσέπη επιβαρύνει και την υγεία σας. Αν έχεις αυτή την κακή συνήθεια είναι πολύ πιθανό να έχεις συχνούς πόνους στο στομάχι και στα πόδια. Αυτό γίνεται κατά πάσα πιθανότητα εξαιτίας της ακτινοβολίας που εκπέμπει το κινητό σου.

Στην μπροστινή τσέπη

Αυτή είναι μια συνήθεια που αναπτύσσουν κυρίως οι άντρες αφού είναι εκείνοι που συνήθως δεν έχουν τσάντα μαζί τους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους επιστήμονες όταν τοποθετείς το κινητό σου στην μπροστινή τσέπη εκθέτεις τον οργανισμό σου σε μεγάλη ποσότητα ακτινοβολίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεις την ποσότητα και την ποιότητα του σπeρματος.

Στο σουτιέν

Μια συνήθεια που μπορεί να μην την ακούς συχνά, αλλά υπάρχει. Πρώτα από όλα να σημειώσουμε ότι η συσχέτιση της ακτινοβολίας με τον καρκίνο δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμη από την επιστημονική κοινότητα. Παρόλα αυτά ένα μεγάλο ποσοστό γιατρών δέχονται ότι η έκθεση μας σε ακτινοβολία προκαλεί καρκίνο. Όπως καταλαβαίνεις, η άμεση επαφή του κινητού με το στηθoς σου, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού.

Κοντά στον γοφό

Σύμφωνα με μελέτες η τοποθέτηση των κινητών τηλεφώνων κοντά στον γοφό μας έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν τα οστά της περιοχής εξαιτίας της ακτινοβολίας.

Στο δέρμα μας

Τα handsfree δεν είναι χρήσιμα μόνο για να ακούμε μουσική αλλά και για να προστατεύσουμε το δέρμα μας από την ακτινοβολία και τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω στο κινητό μας τηλέφωνο. Όταν λοιπόν δε τα χρησιμοποιούμε και παράλληλα ακουμπάμε το κινητό μας τηλέφωνο στο πρόσωπό μας, όλα τα μικρόβια και η ακτινοβολία επιβαρύνουν το δέρμα μας. Αν δεν έχετε handsfree τότε μπορείτε να μιλήσετε στο τηλέφωνό σας τοποθετώντας το σε απόσταση 0,5-1,5 cm μεταξύ συσκευής και δέρματος.

Στην φόρτιση

Πολύ συχνό είναι το φαινόμενο να αφήνουμε το κινητό μας να φορτίζει ολόκληρο το βράδυ. Παρόλα αυτά, αυτό είναι λάθος, διότι επιβαρύνει την μπαταρία του κινητού και μειώνει την διάρκεια ζωής της. Επίσης, αν η φόρτιση του κινητού γίνεται κοντά στο μέρος όπου κοιμόμαστε, τότε είμαστε εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία που εκπέμπει.

Σε πολύ κρύα μέρη

Όταν βρίσκεστε σε μέρη τα οποία είναι πολύ κρύα τότε καλά θα κάνετε να έχετε το κινητό σας σε ένα σημείο που θα το προστατεύει. Όταν πάλι μεταφέρετε το κινητό σας από το πολύ κρύο στο πολύ ζεστό τότε υπάρχει πιθανότητα να βλάψετε τις εσωτερικές του λειτουργίες.

Θερμά μέρη

Το ίδιο ισχύει και με τα θερμά μέρη. Σε συνθήκες καύσωνα καλά θα κάνετε να μην αφήνετε το κινητό σας εκτεθειμένο στον ήλιο. Στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί ότι εξαιτίας του ηλίου το κινητό ξεκινά να κολλάει και πολλές φορές καταστρέφεται η οθόνη. Να το έχετε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Στο καρότσι του παιδιού

Είναι πολύ συχνή συνήθεια των μαμάδων που δε το κάνουν από κακό αλλά από άγνοια. Παρόλα αυτά, η ακτινοβολία του κινητού επιβαρύνει πολύ σοβαρά την υγεία των παιδιών μας. Γι’ αυτό όταν πηγαίνουμε με τα παιδιά μας μια βόλτα, καλό θα ήταν να το έχουμε σε μέρος μακριά από αυτά.

Κάτω από το μαξιλάρι που κοιμόμαστε

Το να βάζεις το κινητό κάτω από το μαξιλάρι θέτεις τον εαυτό σου σε μεγάλο κίνδυνο. Έχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα που είχαν αναπτύξει αυτή τη συνήθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπέφεραν μετά από λίγο, από πονοκέφαλο και ζάλη. Επίσης δεν είναι σπάνια τα φαινόμενα όπου κινητά τηλέφωνα έχουν εξερράγη στο παρελθόν. Οπότε, δεν θα ήθελες να συμβεί κάτι τέτοιο την ώρα που κοιμάσαι.

Τέλος, επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου, αφού αν έρχονται ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σου, ανάβει η οθόνη και αυτό επηρεάζει την παράγωγη μελατονίνης.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close