Ξυπνάτε κουρασμένοι ενώ κοιμάστε πολύ ώρα; Γιατί συμβαίνει αυτό & πως να το αντιμετωπίσετε

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτών, που ενώ κοιμούνται πολλές ώρες έχουν μόνιμα ένα νυσταγμένο βλέμμα στο πρόσωπό τους. Δεν αποδίδουν καλά στη δουλειά και όλη τη μέρα σκέφτονται, πότε επιτέλους θα ξανά βρεθούν στο κρεβάτι τους.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων μην βιαστείτε να βγάλετε το συμπέρασμα, ότι απλά αγαπάτε τον ύπνο λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Δείτε τους παρακάτω λόγους. Αν κάνετε κάποια από τα λάθη που θα αναφερθούν παρακάτω, είναι καιρός να τα διορθώσετε και θα δείτε σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα.

Αναβάλλετε το ξυπνητήρι

Πολλοί πιστεύουν ότι όταν αναβάλλουν το ξυπνητήρι για άλλα 5 ή 10 λεπτά, εξοικονομούν λίγες ακόμη στιγμές ύπνου που θα τους χαρίσουν περισσότερη ενέργεια. Αυτό όμως δεν ισχύει, διότι σε 5 με 10 λεπτά, ο οργανισμός μπαίνει στη διαδικασία να αποκοιμηθεί αλλά δεν τα καταφέρνει όπως θα πρεπε. Έτσι, όταν είναι καιρός να σηκωθείτε νιώθετε ακόμη πιο κουρασμένοι από όταν χτύπησε το ξυπνητήρι για πρώτη φορά.

Πίνετε κρασί ή καφέ πριν τον ύπνο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πριν κοιμηθούν απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί για να χαλαρώσουν, ή πίνουν λίγες τζούρες από τον καφέ που είχαν φτιάξει από το απόγευμα για να μην…πάει χαμένος. Ως γνωστόν όμως, η καφεΐνη δημιουργεί υπερένταση και το κρασί μπορεί να σας δημιουργήσει πονοκέφαλο και αφυδάτωση το πρωί.

Ξενύχτι.

Ένας άνθρωπος για να ξεκουραστεί χρειάζεται τουλάχιστον 8 ώρες βραδινού ύπνου.

Κακός φωτισμός δωματίου

Το σκοτάδι βοηθάει στο να αποκοιμηθείς πιο γρήγορα. Παρόλα αυτά το δωμάτιό σου, πρέπει να είναι σε θέση να δεχτεί το φως του ήλιου όταν ξημερώσει. Αυτό, διότι οι άνθρωποι είναι “κατασκευασμένοι” να κοιμούνται το βράδυ και να μένουν ξύπνιοι την ημέρα. Έτσι, όταν το δωμάτιό σου δεν φωτίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο εγκέφαλός σου χάνει την αίσθηση του χρόνου και δεν στέλνει τα απαραίτητα μηνύματα, που θα σε κάνουν να ξυπνήσεις για τα καλά.

Κακή ψυχολογική διάθεση πριν τον ύπνο

Ο ύπνος δεν είναι απλά μια μικρή και απολαυστική λιποθυμία. Περιλαμβάνει μέσα του την χαλάρωση. Όταν σε παίρνει ο ύπνος με άγχος, νεύρα ή οποιαδήποτε ανησυχία, αυτό περνά στο υποσυνείδητό σου και παρόλο που ο εγκέφαλος κοιμάται, δεν μπορεί να χαλαρώσει. Αυτό οδηγεί σε έναν κακό ύπνο.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close