Οι 4 παιδικές αρρώστιες που είναι σε έξαρση το καλοκαίρι- Τι πρέπει να προσέξετε

Μπορεί τους τελευταίους μήνες να ασχολούμαστε όλοι με τον κορονοϊό, όμως υπάρχουν κι άλλες αρρώστιες που οφείλουμε να προσέξουμε και φυσικά κάθε τόσο βρίσκονται σε έξαρση. Έτσι, σαν γονείς πρέπει να προετοιμαστούμε.

Ένας σωστός τρόπος έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι και να προλάβουμε τις ιώσεις που βρίσκονται σε έξαρση στο αρχικό τους στάδιο, είναι να γνωρίζουμε πολύ καλά τα συμπτώματα. Αυτή τη περίοδο, σύμφωνα με τον παιδίατρο Χρήστο Χ. Τζορμπατζάκη, η γαστρεντερίτιδα, η φαρυγγίτιδα και ο στρεπτόκοκκος βρίσκονται σε πλήρη έξαρση.

Τα παιδιά, προσβάλλονται πολύ εύκολα από τις παραπάνω ιώσεις και σίγουρα σαν παιδιά, όλοι έχουμε μνήμες από κάποιο Καλοκαίρι, που αντί να κάνουμε μπάνιο και να τρώμε παγωτά, ήμασταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι με πόνους στην κοιλιά και στο στομάχι από την γαστρεντερίτιδα.

Για να μην περάσουμε…μαύρο Καλοκαίρι γονείς και παιδιά λοιπόν, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την δημοσίευση του παιδιάτρου σχετικά με τις 4 αυτές αρρώστιες και φυσικά να αναλύσουμε τα συμπτώματα της κάθε ίωσης. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε προετοιμασμένοι και όλοι θα περάσουμε ένα ξέγνοιαστο και υγιές Καλοκαίρι. Διαβάστε παρακάτω:

Η δημοσίευση του παιδιάτρου για τις 4 αρρώστιες

Ο παιδίατρος Χρήστος Χ. Τζορμπατζάκης όπως πολλοί άλλοι παιδίατροι, έχουν αποφασίσει μέσω των social media να προσφέρουν τις συμβουλές τους και να προειδοποιούν τους γονείς δωρεάν. Κάτι, που δυστυχώς οι παλιότεροι γονείς δεν το είχαν. Έτσι πριν λίγες μέρες προχώρησε στην παρακάτω δημοσίευση:

Αγαπητοί γονείς! Αυτή τη περίοδο κυκλοφορούν 2 ιώσεις: Φαρυγγίτιδα με υψηλό πυρετό που κρατάει 3 μέρες και γαστρεντερίτιδα. Κυκλοφορεί επίσης στρεπτόκοκκος στα μεγαλύτερα παιδιά (άνω των 3 ετών). Δώστε μεγάλη προσοχή στο πλύσιμο των χεριών καθώς είναι η εποχή που ο σταφυλόκοκκος στα μέρη που πάμε περίπατο, κάνει πάρτυ…

Δείτε την αρχικη του δημοσιευση:

Οι 4 παιδικές αρρώστιες που είναι σε έξαρση το καλοκαίρι- Τι πρέπει να προσέξετε

Ποια είναι τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας; 

Η φαρυγγίτιδα είναι μια σύνηθες λοίμωξη που προσβάλλει μικρούς και μεγάλους. Τα συνηθέστερα συμπτώματα της, είναι το κλείσιμο της φωνής, η αίσθηση ότι κάτι γαργαλάει τον λαιμό του ασθενή και φυσικά ο πόνος. Ειδικότερα, όταν ο πόνος εντοπίζεται στο πίσω μέρος του λαιμού και το παιδί έχει βραχνάδα και πυρετό τότε μιλάμε για ιογενή φαρυγγίτιδα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας;

Τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας εμφανίζονται άξαφνα. Είναι κυρίως πόνοι στη κοιλιά και στο στομάχι, διάρροια, εμετοί που είναι ιδιαίτερα κάκοσμοι και έχουν πρασινωπές βλέννες και πυρετός. Επίσης, ένας ασθενής μπορεί να εμφανίσει κόπωση, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους και ρίγη.

Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μόνα τους χωρίς την βοήθεια της φαρμακευτικής αγωγής και είναι ήπια. Παρόλα αυτά, χρειάζεται να δείξετε επιπλέον προσοχή στα παιδιά και στα βρέφη. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν μετά την πρώτη εβδομάδα, πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό διότι το παιδί κινδυνεύει από αφυδάτωση.

Ποια είναι τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου;

Είναι ένα πολύ κοινό βακτήριο που δημιουργεί λοιμώξεις σε πολλά σημεία του σώματος. Η πιο επικίνδυνη μορφή του είναι η σηψαιμία. Οι λοιμώξεις που δημιουργεί στο αναπνευστικό αναγνωρίζονται πολύ εύκολα από τον παιδίατρο. Όταν η λοίμωξη χτυπάει το αναπνευστικό, το παιδί εμφανίζει μια άσπρη κρουστά στον λαιμό και χλωμά χείλη.

Ακόμη μπορεί να δημιουργήσει εξανθήματα και σκούρες ζώνες στο πρόσωπο και τα μάγουλα, όπου είναι συμπτώματα οστρακιάς.

Ποια είναι τα συμπτώματα του σταφυλόκοκκου;

Ο σταφυλόκοκκος ξεκινάει συνήθως από ένα μικρό σημείο στο δέρμα που είναι πολύ ερεθισμένο. Πολλές φορές ξεκινάει και με ανοιχτή πληγή. Άλλες φορές μοιάζει με μια κοινή λοίμωξη και παρουσιάζει συμπτώματα όπως, ο πυρετός, η ερυθρότητα, το οίδημα και ο πόνος.

Κάθε πληγή στο δέρμα ή έλκος θα μπορούσε να μολυνθεί και αν η λοίμωξη εξαπλωθεί εκδηλώνει ρίγη, πυρετό, εφίδρωση και πρήξιμο στην περιοχή που μολύνθηκε. Ο σταφυλόκοκκος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, εξαιτίας των ύπουλων συμπτωμάτων του.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close