Τρούφες με ινδοκάρυδο και nutella!

Φρέσκα , αξιολάτρευτα γλυκάκια είναι τόσο νόστιμα που, όταν τα προετοιμάζω, εξαφανίζονται μαγικά σε 5 λεπτά. Τέλεια όταν είναι πραγματικά δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το φούρνο όταν χρειάζεστε γρήγορα γλυκάκια σε 5 λεπτά και θέλετε να τους εντυπωσιάσετε όλους με απόλυτη απλότητα.
Λιγα υλικά για να τα προετοιμάσετε, μόνο 3 συστατικά και σε 10 λεπτά είναι έτοιμα. Η γέμιση με το μασκαρπόνε τα κάνει τόσο κρεμώδη που λιωνουν στο στόμα, η φρέσκια και εξωτική γεύση καρύδας επίσης παντρεύεται τόσο θαυμάσια με τη σοκολάτα που γίνεται πραγματικά δύσκολο να αντισταθείς.

 

 

Υλικά για περίπου 10-12 τρούφες

250 γρ μασκαρπόνε

100-120 γρ ινδοκάρυδο

70 γρ ζάχαρη (μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τη δόση)

Nutella

Ινδοκάρυδο για την επικάλυψη

Οδηγίες

Σε ένα μπολ μαλακώνετε το μασκαρπόνε μαζί με την ζάχαρη, με τοχέρι μαστίγιο ή ένα κουτάλι.
Προσθέστε την καρύδα και ανακατέψτε.

Προσθέστε ακόμα λίγο καρύδα εάν είναι απαραίτητο ωστε τα τρουφάκια να πλάθονται.

Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο και ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

Σχηματίστε μπαλακια και βάλτε το ξανά στο ψυγείο ενώ θερμαίνετε την Nutella στο bain-marie.

Η Nutella πρέπει να είναι υγρή , για να περάσετε κάθε μπάλα στην Nutella και στη συνέχεια στην καρύδα

Κάνετε αυτό για όλα τα μπαλακια . Τοποθετείστε στο ψυγείο για μία ώρα.
Πριν τα σερβίρετε 5-10 λεπτά βγάλτε τα από το ψυγείο, θα μαλακώσουν και θα λιώσουν στο στόμα.

Το μασκαρπόνε μπορεί να αντικατασταθεί με ricotta για ελαφρώς ελαφρύτερη έκδοση.

πηγή και φώτο από εδώ hovogliadidolce.it