Έχετε συχνούς πονοκεφάλους; Μήπως σας λείπει αυτή η βιταμίνη;

Ο πονοκέφαλος είναι ένα ιδιαίτερα κοινό σύμπτωμα που εκδηλώνεται σε όλους τους ανθρώπους σε κάποια στιγμή της ζωής τους.

Οι περιστασιακοί πονοκέφαλοι περνούν γρήγορα και δεν επανέρχονται. Κάποιοι άνθρωποι όμως υποφέρουν από πονοκεφάλους που εκδηλώνονται συχνά, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά τους.
Υπάρχουν πολλά είδη πονοκεφάλων, αλλά γενικά χωρίζονται σε πρωτοπαθείς και δευτεροπαθείς.

Οι πρωτοπαθείς πονοκέφαλοι (ημικρανία, αθροιστική κεφαλαλγία, κεφαλαλγία τάσης) είναι οι πιο συχνοί.

Δείτε ακόμα: Πότε πρέπει να σας οδηγήσει στο γιατρό ο παιδικός πονοκέφαλος

Οι δευτεροπαθείς πονοκέφαλοι είναι αυτοί που οφείλονται σε κάποια σοβαρή πάθηση του εγκεφάλου (π.χ. όγκος εγκεφάλου, εγκεφαλική αιμορραγία κλπ.).

Έχετε συχνούς πονοκεφάλους; Μήπως σας λείπει αυτή η βιταμίνη;

Οι πονοκέφαλοι θα μπορούσαν να είναι προειδοποιητικό σύμπτωμα έλλειψης βιταμινών και συγκεκριμένα της βιταμίνης Β12.

Ο πονοκέφαλος είναι ένα ιδιαίτερα κοινό σύμπτωμα που εκδηλώνεται σε όλους τους ανθρώπους σε κάποια στιγμή της ζωής τους.

Επίμονοι πονοκέφαλοι και ημικρανίες μπορούν να προκληθούν από την καταστροφή των κυττάρων του περιφερικού νευρικού συστήματος, μια παρενέργεια της ανεπάρκειας βιταμίνης Β12.

Δείτε ακόμα :5 είδη πονοκεφάλων και πως να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από αυτούς!

Η Β12 είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Βοηθά επίσης το νευρικό σύστημα να μείνει υγιές, καθώς και στην παραγωγή DNA.

Τα συμπτώματα ανεπάρκειας της βιταμίνης Β12 περιλαμβάνουν συχνούς πονοκεφάλους, αίσθημα κούρασης, απώλεια βάρους και δυσκολία στην αναπνοή. Άλλες ενδείξεις της συγκεκριμένης έλλειψης είναι τα συχνά «φτερουγίσματα» της καρδιάς και το «κουδούνισμα» στα αυτιά, οι διαταραχές της όρασης, το μούδιασμα των άκρων, τα στοματικά έλκη.

Όλοι οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 1,5mcg βιταμίνης Β12 καθημερινά. Οι περισσότεροι λαμβάνουν επαρκή ποσότητα από τη διατροφή.

Ανεπάρκεια Β12 μπορεί να προκληθεί από κακοήθη αναιμία, κατά την οποία το ανοσοποιητικό επιτίθεται σε υγιή κύτταρα του στομάχου. Μπορεί επίσης να προκληθεί από κακή διατροφή.

Καλές πηγές βιταμίνης Β12 είναι το βόειο κρέας, το συκώτι, ο σολομός, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Δείτε ακόμα: Ξεφορτωθείτε το πονοκέφαλο σε μόλις 5 λεπτά χωρίς τη χρήση φαρμάκων!

Η ανεπάρκεια Β12 αντιμετωπίζεται εύκολα με αλλαγές στη διατροφή ή λήψη συμπληρωμάτων.

Πηγή: express.co.uk

To διαβάσαμε στο onmed.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close