Συνταγή για χυλωμένο ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας για ορεκτικό στους γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς
- μανιταρια 100 γραμμάρια φρέσκα Portobello
- μανιταρια 100 γραμμάρια φρέσκα λευκά
- αλατι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- σκορδο 1 σκελίδα
- θυμάρι 1 κλαράκι
- δενδρολίβανο 1-2 πρέζες
- ρυζι 1μιση κούπα για ριζότο
- κρεμμυδι 1 ξερό
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό
- κύβος κότας 1
- λάδι τρούφας 2-3 σταγόνες μαύρης τρούφας
Υλικά
Χριστουγεννιάτικο ριζότο με τηγανιά κοτόπουλο
Χυλωμένο ριζότο με λάδι τρούφας και μανιτάρια που θα γίνει το αγαπημένο σας ορεκτικό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά σίγουρα θα γίνει και ένα φαγάκι που θα το φτιάχνετε όλο τον χρόνο. Το λάδι τρούφας είναι ένα υπέροχο υλικό που δίνει μία ιδιαίτερη γεύση και μεθυστικό άρωμα που θα λατρέψετε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιορτινό ριζότο με λάδι τρούφας:
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε τα μανιτάρια Portobello και τα λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Αφήνουμε μερικά μανιτάρια στην άκρη και τα υπόλοιπα τα περνάμε από το μούλτι μαζί με το αλάτι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν χυλός.
Παίρνουμε ένα τηγάνι από γρανίτη ιδανικά ή αλλιώς αντικολλητικό και σοτάρουμε χωρίς λάδι το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θυμάρι ολόκληρο και το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια που βάλαμε προηγουμένως στην άκρη και τα σοτάρουμε και αυτά.
Έπειτα βάζουμε το ρύζι για ριζότο και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το ρύζι να λαδωθεί και το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Vegan Χριστουγεννιάτικο ριζότο
Από πριν έχουμε βάλει περίπου 450 ml νερό να βράσουν με τον κύβο κότας. Αφού λοιπόν εξατμιστεί το αλκοόλ, ξεκινάμε να ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό κότας (με μία κουτάλα της σούπας). Περιμένουμε να απορροφηθεί κάθε φορά και συμπληρώνουμε.
Στην τρίτη κουτάλα της σούπας ζωμού ρίχνουμε τον χυλό μανιταριών και συνεχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό, σιγοβράζοντας για περίπου 17 λεπτά μέχρι να χυλώσει. Αφού το ριζότο είναι έτοιμο προσθέτουμε το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε. Δένουμε εκτός φωτιάς με το βούτυρο και τη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Tips
Μπορείτε να βάλετε και παραπάνω λάδι τρούφας, ανάλογα τα γούστα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σπιτικό ζωμό κότας.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Giannis A Rachos
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές