Οι ειδικοί μίλησαν: Μια εκδρομή με τις φίλες σου είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχική σου υγεία

Μια εκδρομή με τις φίλες σου είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχική σου υγεία, λένε οι ειδικοί

Μετά την έρευνα που θέλει τις γυναίκες που βγαίνουν έστω δύο φορές την εβδομάδα με τις φίλες τους να είναι πιο υγιείς, μερικές ακόμα μελέτες αποδεικνύουν ότι ο ποιοτικός χρόνος με τις φίλες μας μόνο καλό κάνει στην ψυχολογία μας.

Το 2016 ερευνητές απέδειξαν ότι το να κάνεις παρέα με τους φίλους σου αυξάνει την παραγωγή της οξυτοκίνης, της ορμόνης που γεμίζει τον οργανισμό μας όταν είμαστε χαρούμενοι.

Δείτε επίσης: Αυτοί οι φίλοι μας που είναι καλύτεροι από πράκτορες του FBI

Η οξυτοκίνη απελευθερώνεται στη διάρκεια θετικών, κοινωνικών συναναστροφών και μας κάνει να νιώθουμε περισσότερη εμπιστοσύνη, γενναιοδωρία και φιλική διάθεση.

Επιπλέον, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που διεξήχθη το 2017, έδειξε ότι οι δυνατές φιλίες είναι πιο σημαντικές όσο μεγαλώνουμε. Σχεδόν 280,000 άνθρωποι συμμετείχαν με τους ερευνητές να καταλήγουν στο συμπέρασμα που θέλει τις φιλίες πιο σημαντικές ακόμα και από τις οικογενειακές σχέσεις.

Γιατί να κάνουμε μια εκδρομή με τις φιλές μας
Τέλος, πρόσφατες μελέτες τονίζουν τη σημασία των ταξιδιών που κάνουμε με τους φίλους μας, ακόμα και αν αυτά είναι μικρά σε διάρκεια. Οι εκδρομές με την παρέα μας, λένε οι επιστήμονες, βελτιώνουν την ψυχική μας υγεία και το αίσθημα ευτυχίας μας μακροπρόθεσμα.

Δείτε επίσης: Τι σημαίνει να ανήκεις σε μια αγαπημένη οικογένεια

Οπότε, κορίτσια, η κατακλείδα είναι μία: Πάμε εκδρομές και βόλτες με τις φίλες μας. Είμαστε μαμάδες, δουλεύουμε και τρέχουμε από το πρωί ως το βράδυ. Ένα μικρό διάλειμμα το δικαιούμαστε. Μόνο που στην περίπτωσή μας αυτό το διάλειμμα πρέπει να οργανωθεί χωρίς κανένα λάθος και από πολύ νωρίς. Τηλεφωνήστε στις φιλενάδες και αρχίστε να το οργανώνετε από τώρα, ακόμα κι αν πρόκειται να γίνει την επόμενη χρονιά. Είναι για το καλό σας…

Πηγή: infokids.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.


Close