Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν δεν αλλάζεις συχνά εσώρουχο

Μοιραστείτε στο facebook
Ήταν από τα πράγματα που σου έλεγε συνέχεια η μαμά σου και είναι *πιθανώς* η συμβουλή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ- να αλλάζεις κάθε μέρα εσώρουχο, και δύο φορές αν χρειαστεί. Καλά τα έλεγε η μαμά σου, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Όλες κάποια στιγμή φορέσαμε το ίδιο εσώρουχο δύο συνεχόμενες μέρες γιατί βαρεθήκαμε να αλλάξουμε ή γιατί ήμασταν πολύ κουρασμένες.

 

Αν όμως είναι κάτι που κάνεις συχνά και για περισσότερες από δύο μέρες συνεχόμενα, τότε συνέχισε να διαβάζεις, γιατί αυτή σου η συνήθεια ενδέχεται να σου προκαλέσει προβλήματα.

Θα σε πιάσει φαγούρα
Τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στο ύφασμα του εσωρούχου μεταφέρονται στην επιδερμίδα της ευαίσθητης περιοχής σου με αποτέλεσμα να νιώθεις την ανάγκη να ξύσεις, σαν τρελή, το σημείο εκείνο. Μην το κάνεις γιατί μπορεί να προκαλέσεις ερεθισμούς.

Μπορεί να ερεθιστεί η περιοχή
Εκτός από την ενοχλητική φαγούρα, τα βακτήρια προκαλούν και ερεθισμούς/ κοκκινίλες, αν μάλιστα ξύσεις έντονα την ευαίσθητη περιοχή τότε οι πιθανότητες να καταλήξεις με ερεθισμένο δέρμα είναι πολλές. Για αυτό καλό είναι να πλυθείς με ειδικό σαπούνι και να αλλάξεις αμέσως εσώρουχο.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.


Close