Σε δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας παραπέμπεται η Ρούλα Πισπιρίγκου

“Μηνύσεις για την διαρροή συνομιλίας” – Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου να πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου άφησε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Του Νίκου Νικολετάκη

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών στην κατάθεση του δέχθηκε μια σειρά ερωτήσεων σήμερα από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου από την αρχή της διαδικασίας για το Σύνδρομο Μινχάουζεν. Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε άμεσα να διακοπεί η δίκη με σκοπό να οριστούν δύο πραγματογνώμονες οι οποίοι θα εξετάσουν την κατηγορούμενη αν πάσχει από αυτό το σύνδρομο.

Η έδρα του ζήτησε να υποβάλλει γραπτώς το αίτημα αυτό.

Αφορμή για την παρατήρηση ήταν ότι ο Ανδρέας Ηλιάδης έδειχνε σε έναν δημοσιογράφο ένα από τα πολλα βίντεο που του είχε στείλει η Ρούλα Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα. Σε κάποια από αυτά φαίνεται ότι το κοριτσάκι παρακολουθεί προσεκτικά την μητέρα του. Χαμογελά και ανταποκρίνεται σε αυτά που της λέει ο άνθρωπος που κατηγορείται για τη δολοφονία της.

Δείτε επίσης : Δίκη Πάτρα: «Αισθάνθηκα ότι άγχος της μητέρας ήταν μήπως η Τζωρτζίνα μιλούσε»  Όσα κατέθεσαν οι νοσηλεύτριες

Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Ο Ανδρέας Ηλιάδης επανεξετάζεται από τον συνήγορο της κατηγορουμένης. Η πρώτη ερώτηση αφορά το σύνδρομο Μινχάουζεν:

Κ : στην καριέρα σας την ιατρική έχετε κάνει κάτι αντίστοιχο; Αν έχετε προβληματιστεί ξανά ότι μια μητέρα πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν .

Η : Ηδη έχω ξεκινήσει. Η διαταραχή δια αντιπροσώπου είναι μια διαταραχή που περιγράφεται στα συγγράμματα που έχουν να κάνουν με τον χώρο των παιδιών της ιατρικής. Και επειδή η διαταραχή αυτή αφορά παιδί και θεωρείται κακοποίηση παιδιού, υπάρχουν δύο μορφές. Εγώ δεν ασχολήθηκα με την κατηγορούμενη αυτή κάθ αυτή αλλά με το παιδί. Με την περίπτωση που αφορά την μικρή Τζωρτζίνα .
Ήμουν παρών σε δύο τέτοιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια παραμονής μου και εκπαίδευσης μου στο Αγλαΐα Κυριακού.

Η : Οι περιπτώσεις αυτές είναι αρκετά περίπλοκες δύσκολες. Ήμουν μάρτυρας αυτών των δύο περιστατικών.

Κ : Είδατε καμία μητέρα να σκοτώνει το παιδί της;

Η : Ήμουν παρών σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κ : Θέλω να μας πείτε, σε τι ήσασταν μάρτυς και ποιος έθεσε τους προβληματισμούς.

Η : Περιστατικά ήπιας μορφής μέσα στις κλινικές. Η μία μητέρα κοκκίνισε τα ουρά του παιδιού, έβαζε χρωστική. Η σπανιότητα των περιστατικών δεν σημαίνει ότι μας αφήνει αμέτοχους.

Κ : Άλλο σας ρώτησα!

Προεδρος : ήσασταν μάρτυς κάποιου περιστατικού ; σε τι πράγμα ήσασταν μάρτυς;

Η : Αυτό το περιστατικό ήταν στη διαφορική διάγνωση και τελικά βρέθηκε η κόκκινη χρωστική. Ήμουν γιατρός στο Παίδων τότε .

Κ : Εχει καμία σχέση με την περίπτωση της κατηγορούμενης αυτό; Αυτό είναι σύνδρομο μινχάουζεν για εσάς;

Δείτε επίσης : Δίκη Πάτρα  Αλέξης Κούγιας : «Μήπως οι γιατροί ήθελαν το παιδί νεκρό;»

Η : Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά υπάρχει διαβάθμιση. Διαβάθμιση των ήπιων μορφών και αν προσχωρήσει κάποιος στην πιο δύσκολη μορφή, είναι ακριβώς ο θάνατος του παιδιού.

Κ : Αυτό που λέτε ότι είναι το ίδιο που μια μητέρα έβαλε χρώμα στα ουρά του παιδιού, γιατί είναι σύνδρομο μινχάουζεν αυτό;

Η : μα έτσι λέει η ιατρική.

Κ : αφήστε την ιατρική δεν είστε ψυχίατρος. Εδώ σε λίγο θα πάμε εμείς στον ψυχίατρο με αυτά που ακούμε.

Τη δίκη σήμερα παρακολουθεί και ο Μάνος Δασκαλάκης. Η πρόεδρος έκανε παρατήρηση στον Αλέξη Κούγια για το έντονο ύφος που απευθύνεται στον μάρτυρα.

Η : Είναι στην ίδια κατηγορία.

Κ : Ποιος το καθορίζει ότι είναι συνδρομο Μινχάουζεν; Οι ψυχίατροι ή οι παιδίατροι; Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχετε υπηρετήσει σε πολλά, πείτε μου έναν ψυχίατρο που έχει διαπιστώσει σε
μια μητέρα το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Η: Στη διαταραχή εμπλέκονται πολλές ειδικότητες και διαφορετικά πόστα. Εννοείται ψυχίατρος, παιδίατρος, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος κλπ. Είναι αρκετά περίπλοκο και γι αυτό προσπάθησα να ξεδιαλύνω.

Πρόεδρος : Αυτό το έχετε ξαναπεί. Σας ρώτησε αν ξέρετε αν υπάρχει κάποιος ψυχίατρος που έχει διαγνώσει το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Η: Όχι βέβαια δεν γνωρίζω!

Κ: Ξέρετε κάποια μητέρα στην Ελλάδα να έχει οδηγηθεί σε ψυχίατρο για αυτό;

Η: Αν ανοίξει βιβλιογραφία κάποιος, θα μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Κ: Σε άλλη περίπτωση, πήγατε εσείς ο ίδιος στον ψυχίατρο;

Η : Οχι.

Κ : Είχατε πει στην κατάθεση σας ” επισκέφθηκα δύο ψυχιάτρους. Το σύνδρομο αφορά μητερες…”

Η : οι συνεδρίες αφορούσαν την ασθενή μου. Είπα όλο το ιστορικό της ασθενούς μου και ζήτησα τρόπους, επειδή είναι δύσκολο και ευαίσθητο θέμα, να το συζητήσουν.

Κ : Για ποιο λόγο είπατε να κάνει συνεδρίες; Συνεδρίες κανουν γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν αποτοξίνωση, προβλήματα με ναρκωτικά. Και άλλα. Εσείς τι ρόλο θα παίζατε; Δεν ήσασταν συγγενείς με την κατηγορούμενη!

Η : Ο πιο κοντινός άνθρωπος που θα μπορούσε να δώσει το αποτέλεσμα , ήταν οι ίδιοι οι ψυχίατροι.

Κ : Σε αυτές τις συνεδρίες μιλήσατε για συγκεκριμένο πρόσωπο;

Η : Ναι πήγα ως γιατρός της Τζωρτζίνας.

Δείτε επίσης : Δίκη Πάτρα  Αλέξης Κούγιας : «Μήπως οι γιατροί ήθελαν το παιδί νεκρό;»

Κ: Επιτρέπεται αυτό πουθενά; Ή είναι παράβαση για το ιατρικό απόρρητο;

Η : Νομίζω επιβάλλεται. Κάθε γιατρός που σέβεται τον όρκο του Ιπποκράτη, θα ήθελα να μην μπλέκεται η διαταραχή αυτή, από την διαταραχή δια αντιπροσώπου όπου ο στόχος ήταν η μικρή Τζωρτζίνα!

Ο Κούγιας ρωτά τον Ηλιάδη αν διάβασε την κατάθεση που είχε δώσει και ποιος του την έδωσε γιατί ανέφερε συγκεκριμένο απόσπασμα. “Κάποιοι τους δίνουν τις καταθέσεις” είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Η : Όταν πήρα τις πληροφορίες μου όσον αφορά την κατάσταση της οικογένειας και όταν έλαβα τις πληροφορίες από την γιατρό κ. Μπάκα, και στο μυαλό μου είχα εικόνα για τα δύο παιδάκια, τέθηκε στο μυαλό μου η διάγνωση.

Κ : Πότε;

Η : Μέσα στη βδομάδα

Κ : Λέτε στην κατάθεση σας “περνώντας οι μέρες…..” Πόσες φορές συναντήσατε τη μητέρα τις πρώτες μέρες ;

Η : Οι δύο αιφνίδιοι θάνατοι και η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή…

Κ: Έχουν σχέση οι θάνατοι με την συμπεριφορά της μητέρας;

Κ : Τι συζητούσετε μια ώρα; Έχετε ένα παιδί σε καταστολή. Τι ενημέρωση μπορεί να τους κάνατε δηλαδή μία ώρα;

Η: Είναι τόσα πολλά και περίπλοκα τα θέματα που αφορούν τους ασθενείς που έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή με το νευρολογικό κλπ. Όλα αυτά πρέπει να εξηγηθούν στους γονείς.

Κ : Την πρώτη μέρα τους κάνατε ενημέρωση;

Η : Από την πρώτη μέρα.

Κ : Κάθε μέρα τους λέγατε τα ίδια δηλαδή;

Η: Ανάλογα την εξέλιξη

Κ : Ποια είναι τα τόσα θέματα που κρατούσε μια ώρα να τους τα πείτε; Και την επόμενη και τη μεθεπόμενη μέρα.

Η : Η πρώτη ενημέρωση είχε να κάνει με το ερώτημα της ζωής και του θανάτου. Η μικρή Τζωρτζίνα ήταν σε μια κλωστή πραγματικά. Τους εξήγησα τα πρώτα προβλήματα. Οτι μπορεί να έμπαιναν σε σύστημα αιμοκάθαρσης. Η ενημέρωση έχει να κάνει με αυτά τα δύσκολα θέματα. Πρέπει να βάζω τους γονείς όσο πιο απλά μπορώ, στις δύσκολες έννοιες, από την πρώτη ώρα. Οι γονείς ενημερώθηκαν από μένα για τον φόβο τον μεγάλο αν θα αποκτήσει η μικρούλα εγκεφαλικό οίδημα.

Κ : Γιατί δεν λέτε στους ανθρώπους αυτούς ότι η πιθανότητα το παιδί σας να βλέπει να μιλάει κλπ είναι μια στο δισεκατομμύριο;

Ο κ.Κούγιας απευθυνόμενος στην έδρα αναφέρθηκε στον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων: Είναι πονηρός τώρα , αγκαλιάζει τη λέξη. Δεν απαντάει ποτέ στις ερωτήσεις μου!

Η: Ένα θύμα καρδιακής ανακοπής που βρίσκεται σε καταστολή, βαθιά καταστολή, που σημαίνει ότι δεν έχεις καμία δυνατότητα για πληροφορίες σε οτιδήποτε νευρολογικό υπάρχει.

Πρόεδρος: Τις επόμενες μέρες, τι λέγατε;

Η : Κάθε μέρα εξηγούσαμε τα προβλήματα που έρχονταν. Πχ τους εξηγούσαμε ότι έχουμε διούρηση.

Κ : Μια ώρα τους λέγατε για τη διούρηση ;

Δείτε επίσης : Δίκη Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε», λέει ο Αλέξης Κούγιας  Έξαλλος ο Μάνος Δασκαλάκης

Η : Ένα πρόβλημα λυνόταν, ένα άλλο ξεκινούσε.
Θα την έβαζα στο κόκκινο επίπεδο περιπλοκότητας της δυσκολίας.

Κ : Πότε αρχίσατε να έχετε τον προβληματισμό; πρώτη μέρα ; δεύτερη; Πότε ;

Η επαφή μου με τους γονείς ήταν καθημερινή. Στη διάρκεια των ημερών, το ένιωσα.

Κ : Σε ποια μέρα της είπατε ότι “Δεν είσαι μόνη σου;”

Η: Δεν θυμάμαι

Κ: Με ποια αφορμή, ενώ λένε όλοι ότι ήταν απαθής, σας αναγκάζει σε αυτήν την απαθή μητέρα να πειτε ότι “Δεν θα είσαι μόνη σου” ;

Η : Είναι κάτι που πάντα λέω στους γονείς.

Κ : Εδώ υποτίθεται έχουμε μια “απαθή” μητέρα. Ο άντρας της τρέχει όλη μέρα και είναι μόνη της και της “Δεν θα είσαι μόνη σου”. Αφού είχατε νιώσει ότι αυτή δεν έχει συναισθήματα, ταιριάζει αυτό που λέτε ;

Η : Αν σκεφτεί κάποιος το πώς ταιριάζει να προσεγγίσεις τις οικογένειες. Είμαι κοντά πάντα σε όλες τις οικογένειες.

Κ : Γιατί, αφού είχατε κάνει συζήτηση και σας είχε πει ότι περνάει ένα δράμα, βγάλατε αυτό το συμπέρασμα;

Η : Δεν αναιρεί η μια κατάσταση την άλλη. Μπορεί στη διαταραχή αυτή, να σκέφτεσαι το ένα πράγμα, αλλά από την άλλη να είσαι κοντά στην οικογένεια.

Η : Με την διαταραχή, χαρακτηριστικά η μητέρα εχει στοχεύσει πιο πολύ στα τεχνοκρατικά σημεία της υπόθεσης. Φαίνεται ότι υπάρχει μια απόκλιση που βαρυνε πάρα πολύ, προς το τεχνοκρατικό κομμάτι. Γι αυτό είπα ότι ήταν διαφοροποιημένο το συναίσθημα της μητέρας.

Κ : Τους προβληματισμούς σας τους συζητήσατε με κάποιον;

Η : Με την ιατρική ομάδα.

Κ: Ποιοι είναι;

Η : Ο κ. Κοτσώνης … (λέει ονόματα )

Κ : Είχαν την ίδια άποψη αυτοί ; Οτι η γυναίκα είχε σκοτώσει τα παιδιά της κλπ ;
Ποιος έθεσε σαν αφετηρία το σύνδρομο Μινχάουζεν;

Η : Εγώ (ο Ηλιαδης) το έβαλε στο τραπέζι.

Δείτε επίσης : Δίκη Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε», λέει ο Αλέξης Κούγιας – Έξαλλος ο Μάνος Δασκαλάκης

Κ : Συμφώνησαν οι συνάδελφοι σας;

Η : Υπήρχαν προβληματισμοί σοβαροί για τους θανάτους και την αιφνίδια ανακοπή . Υπήρχαν σοβαρές σκέψεις για το αν. Εγώ, ήθελα να το αποκλίσω. Ήταν κάτι που μας προβλημάτισε όλους. Είπα, για να μην παρεξηγηθώ, ότι μπήκε στην διαφορική διάγνωση, όχι ότι είχε το σύνδρομο.

Κ : Για ποιο λόγο πρέπει να αποκλείσετε το σύνδρομο στην ΜΕΘ; Από τι κινδυνεύει το παιδί αν υπάρχει το σύνδρομο Μινχάουζεν;

Η: Επειδή αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί κάποιος να την απομονώσει. Έχει μια χρονική συνέχεια. Από τη στιγμή που μπαίνει αυτή η σκέψη….αν έφευγε το παιδί από κει, ήταν κάτι που πιθανόν να το ακολουθούσε.

Κ : Για ποιο λόγο την διδάξατε και επίμονα μάλιστα, το πώς θα τρέφει το παιδί;

Η : Το κάνουμε σε όλα τα παιδια και δεν μπορούσαμε να το απορριψουμε επειδή υπήρχε στη διαφορική διάγνωση.

 

Κ : Για αυτούς τους προβληματισμούς σας, για ποιο λόγο δεν ειδοποιήσατε τον εισαγγελέα;

Πρόεδρος: Την έχω κάνει αυτή την ερώτηση!

Ο Κούγιας κάνει λόγο ότι ο Ηλιάδης και άλλοι θεράποντες παγίδευσαν την κατηγορούμενη.

Η: Ο γιατρός δεν παγιδεύει, θεραπεύει!

Κ: Ευχαριστώ πολύ. Έμεινε 100 μέρες το παιδί. Όλη μέρα παρακολουθούσαν το παιδί. Υπήρξε καμια συζήτηση μαζί σας όταν τους “παγιδεύσατε” στα πλαίσια που είχατε προβληματισμούς ; Επιτρέπεται να στέλνετε έναν άνθρωπο στον ψυχίατρο και να την “παγιδεύετε” επειδή εσείς έχετε υποψίες με τα συγγράμματα που έχετε διαβάσει ;

Η : Οι γιατροί δεν παγιδεύουν, θεραπεύουν. Ήταν μια ορθή αντιμετώπιση. Για να καταλάβεις αυτό το σύνδρομο πρέπει να το αγκαλιάσεις. Είναι περίπλοκο.

Πρόεδρος: Πήγε με το ζόρι η μητέρα;

Η : Της είπα ότι θα είναι καλό, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα βοηθιόμαστε. Σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες με τους θανάτους των άλλων παιδιών κλπ.

Προεδρος: Σας είπε ότι δεν θέλει να πάει;

Η : Όχι. Κλείστηκε το ραντεβού. Με είχε πάρει και τηλέφωνο και ένιωσα ότι ήθελε να πάει με το σύζυγο.
Κ : έγινε συζήτηση με τους γονείς την επόμενη μέρα;

Η : ναι

Κ : τη μαγνητοφωνήσατε;

Η : όχι

Κούγιας: “Βρωμοεκπομπή”

Κ : Μπορείτε να μου πείτε αν μια συζήτηση που είχατε με τον κ Δασκαλάκη, έπαιξε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου; Στις 11.5.22 . Εγώ δεν έχω δει ποτέ την βρωμοεκπομπή!

(Μεταφέρει την απομαγνητοφώνηση από συνομιλία που έπαιξε στην εκπομπή TLiVE και αφορούσε διάλογο γιατρού με τον Μάνο Δασκαλάκη. Όπως είπε μάλιστα, θα ζητήσει να επανεξεταστεί ο πατέρας των νεκρών παιδιών. “Κάποιος καλός άνθρωπος μας έστειλε το απόσπασμα ” είπε.

Δείτε επίσης : Δίκη Πάτρα : Ολόκληρη η κατάθεση της νοσηλεύτριας της Τζωρτζίνας και το σχόλιο για τα μαθήματα εγκληματολογίας

Η Τατιάνα Στεφανίδου, ο άντρας της και η Ζηνα Κουτσελίνη ήθελαν να την βγάλουν κατηγορούμενη.

Κ : την εκπομπή της Στεφανίδου την έχετε πληροφορηθεί ποτέ;

Η : Ο αποκλεισμός της διαταραχής οφείλει να μπει. Βεβαίως εγώ ήμουν ενδεχομένως ο πρώτος.

Κ : Εδώ έχει καταθέσει και η κ Νικολούλη. Θα φέρουμε και την κ. Στεφανίδου ως μάρτυρα να καταθέσει
Ο διάλογος έχει γίνει;

Η : Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς το είπαμε με τον Δασκαλάκη.

Κ: Οξύ ψυχωτικο σύνδρομο, έχεις την ώρα της μανίας. Αυτές είναι ιατρικές αρλούμπες. Τι πήγε να δει ο Αλεξόπουλος; Αν έχει ψυχωτικο σύνδρομο ή σύνδρομο Μινχάουζεν; Για τι από τα δυο την στείλατε εκεί;

Η : Ο Αλεξόπουλος μου είπε κιόλας στο τέλος ότι η μητέρα δεν πάσχει από οξύ ψυχωτικο σύνδρομο, το οποίο ξέρω ότι δεν έχει σχέση με το Μινχάουζεν.

Κ : Εχουμε μπλέξει με τρελούς. Θέλετε ψυχίατρο όλοι σας. Έχουμε μπλέξει εδώ πέρα. Εχω εδώ μια αθώα πελάτισσα. Κάνω αίτημα να κριθούν και ο Υποδιευθυντής και ο Διευθυντής του Ρίου.
Και ο Αλεξόπουλος, ο ψυχίατρος, να κριθεί όπως και οι υπόλοιποι.

Η : Ο τρόπος που θα έπρεπε να γινει η επικοινωνία, να γίνει σε έκτακτο περιστατικό. Να πάει η μητέρα να δει τον γιατρό στην εφημερία. Είναι μια επαφή που θα ανοίξει τον δίαυλο επικοινωνίας ώστε στη συνέχεια να έχουμε από κοντά την μητέρα

Μου ζητήθηκε από τον διευθυντή να μην ανακατευτώ. Απλώς της είπα “Ρούλα να είσαι εκεί την τάδε ώρα”.

Η δίκη συνεχίζεται μετά από διακοπή 50 λεπτών.

Κ: Δεν σας ενδιέφεραν λεπτομέρειες για τον ψυχίατρο;

Η: Δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα.

Κ : Εσείς ξεκινήσατε τη διαδικασία για τις συνεδρίες. Ούτε αυτό ήταν αρμοδιότητά σας. Δεν έχετε απαντήσει σήμερα σε μια ερώτηση. Πώς σας είπαν ότι χρειάζεται χρόνο για να διαγνωστεί;

Η: Μου είπαν ότι είναι πολύ δύσκολη διαταραχή, χρειάζεται πολλή εμπειρία εξειδικευμένες γνώσεις. Μου είπαν θα της πεις της μητέρας να έρθει στα εξωτερικά ιατρεία.

Δείτε επίσης : Δίκη Πάτρα: Εντατικολόγος -Ψυχρή και αποστασιοποιημένη η μητέρα συζητήσαμε για εξωγενή παράγοντα

Κ : Σας είπαν ποτέ τι του είπαν του ψυχιάτρου;

Η : Όχι

Κ: Εσείς τους είπατε ότι υποψιάζεστε τη γυναίκα και ότι μπορεί να σκοτώσει και το τρίτο παιδί της ;

Η : Όχι

Κ : Αντιλαμβανεστε ότι δεν έγινε καμία έρευνα από τον Αλεξόπουλο για το Μινχάουζεν;

Η : Προφανώς!

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζητά ακόμα να γίνει ψυχιατρική διερεύνηση της προσωπικότητας της κατηγορούμενης.
Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι επιφυλάσσεται να υποβάλει μήνυση σε βάρος του Ανδρέα Ηλιάδη για τις αναφορές στο Σύνδρομο Μινχάουζεν αλλά και για την διαρροή της συνομιλίας που προβλήθηκε τον Μάιο του 2022 στην εκπομπή του TLive.

“Επιφυλάσσομαι να κάνω μήνυση για παραβίαση ιατρικού απορρήτου, επιφυλάσσομαι επίσης και για το ότι κάποιος απομαγνητοφώνησε διάλογο και παρέδωσε στην κ Στεφανιδου η οποία έχει επίσης ευθύνες” είπε ο συνήγορος της κατηγορουμένης.

Η: Μετά την καρδιακή ανακοπή της Τζωρτζίνας επανήλθε ο φλεβοκομβικός ρυθμός. Η μεγάλη μας αγωνία είναι η προστασία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Όσο μένει ένα θύμα χωρίς οξυγόνο, αυτές οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου πολλαπλασιάζονται. Όταν γίνεται προσπάθεια ανάνηψης όλες αυτές οι ελεύθερες ρίζες οδηγούνται στον εγκέφαλο με σοβαρότατες συνέπειες.Θέλαμε να μειώσουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις

Κούγιας: Συζητήσεις για τη δωρεά οργάνων κάνατε;

Πρόεδρος: Είναι θέση της κατηγορουμένης; Μπορείτε να μας πείτε τι απάντησε;

Κ: Αρνήθηκε κατηγορηματικά τη δωρεά οργάνων.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε νς κάνει μήνυση σε δύο γυναίκες που είναι στο ακροατήριο επειδή όπως είπε γελούσαν συνεχώς. Πρόκειται για δυο δικηγόρους , η μία εκ των οποίων είπε στον κ.Κούγια ότι θα του υποβάλουν κι αυτές μήνυση. Η Πρόεδρος ζήτησε να μην μιλήσει ουδείς ξανά από το ακροατήριο και ζήτησε από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν άμεσα όποιον το κάνει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κάνει αναφορά σε απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Μάνος Δασκαλάκης στον Πέτρο Κουσουλό. Ο Ανδρέας Ηλιάδης δείχνει στη συνέχεια φωτογραφίες από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας. Ο κ. Κούγιας ζήτησε να δώσει τις φωτογραφίες στην έδρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δείχνει μια φωτογραφία από την πρώτη προσπάθεια αποκατάστασης του παιδιού. Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι έχει 6 βίντεο στη διάθεση του δικαστηρίου από την νοσηλεία.
Ηλιάδης: Τρίτος θάνατος της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Αν δεν υπήρχε ο αναισθησιολόγος κ. Χασαπόπουλος η Τζωρτζίνα δεν θα είχε επιζήσει.

“Είχα πει ότι η ανακοπή ήταν μοιραία το παιδί δεν θα μπορούσε να περπατήσει ποτέ ξανά αλλά ακόμα και αν κάποιος μπορεί να κλωτσήσει μια μπάλα για καποιους γονείς θα ήταν σημαντικό, ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.
Ο κ. Κούγιας ζήτησε να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του μάρτυρα με την κατηγορούμενη.

Η πρόεδρος του είπε ότι μπορεί να γίνει μετά την απολογία της. “Αυτό εννοώ. Τι είμαστε, κομπογιαννίτες;” είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.
Ηλιάδης: Ένα από τα βασικά σημεία συναγερμού του συνδρόμου Μινχάουζεν είναι η χορήγηση ινσουλίνης και η πρόκληση βαριάς υπογλυκαιμίας. Απάντηση σε ερώτηση για τις εισαγωγές στη ΜΕΘ της Τζωρτζίνας τον Γενάρη του 2022.

Δείτε επίσης : Δίκη Πάτρα: Χαμός με Κούγια Ηλιάδη (Διάλογοι)

Ηλιάδης: Αν υπήρχε αιτία για την πρόκληση των επεισοδίων της Τζωρτζίνας αυτά θα συνεχίζονταν στη ΜΕΘ πράγμα που δεν συνέβη. Αυτό απάντησε σε επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια όσον αφορά τα επεισόδια που παρουσίασε η Τζωρτζίνα στην παιδιατρική του Ρίου. Ο γιατρός απέφυγε να πάρει θέση για τα συγκεκριμένα επεισόδια.
“Μην ξεχνάτε την τροπονίνη” είπε στον συνήγορο υπεράσπισης ο κ. Ηλιάδης.

Ο ίδιος είπε στο δικαστήριο ότι υπάρχει ένα μεγάλο βίντεο το οποίο πρέπει να προβληθεί με δική του επεξήγηση για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.
Η εξέταση του μάρτυρα διακόπτεται και θα συνεχιστεί σε μελλοντική ημερομηνία.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Μαΐου στην αίθουσα 1.

Με πληροφορίες απο το  ereportaz.gr

Close