Δίκη Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε», λέει ο Αλέξης Κούγιας – Έξαλλος ο Μάνος Δασκαλάκης

Λίγο πριν την έναρξη της δίκης ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, αναφέρθηκε στο σενάριο από την υπεράσπιση, ότι η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε, δεν άκουγε και ότι είχε νοητική υστέρηση. Όπως είπε ο πελάτης του, Μάνος Δασκαλάκης, είναι εξοργισμένος.

Δίκη Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε», λέει ο Αλέξης Κούγιας – Έξαλλος ο Μάνος Δασκαλάκης

Δείτε ακόμα: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις  Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη σε μια αναφορά του Αλέξη Κούγια ότι η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας, Αλέξης Κούγιας, λίγη ώρα πριν τη συνέχιση της δίκης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, μίλησε στους δημοσιογράφους.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται σήμερα και ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης, Μάνος Δασκαλάκης. Λίγο πριν την έναρξη της δίκης ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, κ. Γεωργακόπουλος, αναφέρθηκε στο σενάριο από την υπεράσπιση ότι η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε, δεν άκουγε και ότι είχε νοητική υστέρηση. Όπως ανέφερε ο πελάτης του, Μάνος Δασκαλάκης, είναι εξοργισμένος: «Είναι ξεκάθαρος. Η Τζωρτζίνα έβλεπε, άκουγε και είχε πλήρη αντίληψη.

Αντιδρούσε στα εξωτερικά ερεθίσματα και μάλιστα μου ζήτησε επίσης να μεταφέρω ότι απορεί και οργίζεται ότι η κατηγορούμενη επιτρέπει να διακινούνται τέτοια σενάρια για την κόρη της στον βωμό της υπεράσπισης της».

Δείτε ακόμα: Αμαλιάδα: Θρίλερ με τον θάνατο 29χρονου  Η εξαφάνισή και η αυτοκτονία

Από την πλευρά του ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το παιδί δεν έβλεπε, τα έχει πει στην κατάθεσή της η κυρία Παπαθεοδωροπούλου από την ανάκριση. Άρα ο κ. Γεωργακόπουλος έχει γίνει εκπρόσωπος Τύπου του κ. Δασκαλακη; Το καταθέτει η κυρία Παπαθεοδωροπούλου και εκεί το βρήκα εγώ διαβάζοντας την κατάθεση, γιατί ο δικηγόρος πρέπει να διαβάζει την δικογραφία. Το λέει η κυρία εντατικολόγος. Η κυρία Παπαθεοδωροπούλου ρητώς το λέει: “Στην αρχή είμαστε σίγουροι ότι δεν έβλεπε καθόλου, μετά νομίζουμε ότι κάτι μπορεί να βλέπει”».

Δείτε ακόμα: Έφυγε απο την ζωή ο Παύλος Μυροφορίδης

Ο Αλέξης Κούγιας σύμφωνα με το www.newsbomb.gr αναφέρθηκε και σε συμμορία γιατρών, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της παρουσιάστριας Σίσσυς Χρηστίδου.

Η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω κωλύματος της έδρας. Στην έναρξη της ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι
έχει κάνει εδω και καιρο ένα αίτημα για να του δωθεί το αίμα της Τζωρτζίνας και το θέλει σύντομα γιατί θα έρθει ένας ειδικός γιατρός που έχει καλέσει και το θέλει. “Είναι ένα αποδεικτικό μέσα και θα έπρεπε να είναι ηδη μέσα στη δικογραφία γιατί εμεις τις αμφισβητούμε τις εξετάσεις του κ. Ράικου που υπάρχουν μέσα. Ο Αλέξης Κούγιας έκανε αναφορά στον Οθωνα Παπαδόπουλο λέγοντας ότι ενώ είχε πάρει χρήματα δεν είχε βρει ούτε πραγματογνώμονες ούτε τοξικολόγους.

Πρόεδρος
Δικονομικά που το στηρίζετε;

Κούγιας
Δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση

Πρόεδρος
Ενταξει

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι θέλει να υποβάλλει μήνυση στην νοσηλεύτρια Παπανικου γιατί απέκρυψε ότι είναι η πρώτη ξαδέρφη του πρώτου ξαδέρφου του Μάνου και στενή του φίλη.

Στο βήμα ανέβηκε η γιατρός Ευστρατία Σαγκενίδου.
“Κλήθηκα στις 10 το βράδυ από τον κ. Κοτσώνη. Πήγα άμεσα στο νοσοκομείο και είχαν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες οι γιατροί. Αμέσως μετά το παιδί διασωληνώθηκε και έγινε ένας υπέρηχος για να δούμε κάποια βασικά πράγματα. Ξεκινήσαμε την σταθεροποίηση του παιδιού για να υπάρξει σωστή αιμάτωση των οργάνων. Αφού το σταθεροποιήσαμε ειδοποιήσαμε τους γονείς. Την ίδια ώρα στείλαμε αιματολογικό και τοξικολογικό έλεγχο. Ο τοξικολογικός έλεγχος ήταν αρνητικός και από τον αιματολογικό, ήταν ανεβασμένη η τροπονίνη η οποία οφειλόταν στο στρες. Τις επόμενες ημέρες μειώθηκε και η τιμή της τροπονινης.

Το παιδί έμεινε 12 μέρες και δεν έδειξε δομικές βλάβες της καρδιάς. Την επόμενη μέρα είδαμε ότι είχε υγρό και κάναμε μια παρακέντηση. Για την προστασία του εγκεφάλου χορηγήσαμε Κέπρα που είναι αντιεπιληπτικό. Τις επόμενες μέρες το αναπνευστικό δεν είχε πρόβλημα. Είχαμε καθημερινές καταγραφές στο μόνιτορ, αϋπνίες δεν φάνηκαν στο μόνιτορ. Το παιδί ήταν σε μόνιμο εγκεφαλογράφο.

Στην μαγνητική εγκεφάλου φάνηκαν οι ανοξικές βλάβες μετά την ανακοπή. Παρουσίαζε κλάματα το παιδί και τριγμό των δοντιών και ξεκινήσαμε θεραπεία. Στείλαμε για γονιδιακό έλεγχο επειδή είχαμε ενημερωθεί ότι είχαν πεθάνει άλλα δυο παιδιά και το ένα πρόσφατα. Ο κ. Παπαγιάννης ενημερώθηκε από εμάς και συμφώνησε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των γονιδίων να μεταφερθεί στο Ωνάσειο και να μπει βηματοδότης και απινιδωτής. Τελικά το παιδί στις 5/6 γύρισε στο Ρίο.

Πρόεδρος
Η θεραπευτική υποθερμία είναι αναγκαστική για να την κάνετε;

Είναι κάτι που κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις για να μην υπάρξει επιδείνωση της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Στη συνέχεια η παιδοχειρουργός αναφέρθηκε στα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο του 2022. Όπως είπε το παιδί δεν παρουσίαζε πρόβλημα όταν βρισκόταν στη ΜΕΘ.
“Ηταν καταγραμμένη συνεχώς σε monitoring. Μπήκε εγκεφαλογράφος. Παρέμεινε 24 ώρες σε εμάς χωρίς πρόβλημα. Το παιδί επέστρεψε στον θάλαμο όπου παρουσίασε ξανά πρόβλημα. Ξαναπήγε στη ΜΕΘ και πάλι δεν είχε πρόβλημα” είπε μεταξύ άλλων. Μετά τα συνεχή επεισόδια που παρουσίαζε στον θάλαμο αποφασίστηκε η μεταφορά της στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου άφησε και την τελευταία της πνοή.

Πρόεδρος: Υπάρχει κάποια ιατρική εξήγηση ένας άνθρωπος να παρουσιάζει κάτι στην παιδιατρική και όχι στην ΜΕΘ.

Μάρτυρας: Αν υπάρχει κάποιο μικρόβιο σε ασθενή θα φανεί στις εξετάσεις.
Στο σύνολο της παραμονής της Τζωρτζίνας δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ούτε αποκορεσμούς, ούτε σπασμούς, ούτε κάτι άλλο. Υπήρχε διαρκής παρακολούθηση.

Πρόεδρος: Η ανακρίτρια σας ρωτάει για την αντίδραση των γονέων. Λέτε ότι σας έκανε εντυπωση η συμπεριφορά της μάνας. Γιατί το λέτε αυτό; Υπήρξε κάποιο περιστατικό;

Μάρτυρας: Αυτό το είπα σαν αποτέλεσμα όλων τών φορών που ήρθαν. Ήταν τυπικοί σε όλες τις επισκέψεις. Ο πατέρας ήταν πιο συναισθηματικός έκλαιγε πάνω στο παιδί ενώ η μητέρα ήταν απόμακρη.

Πρόεδρος Ενδιαφερόταν για το παιδί; Είχε αγωνία για το επόμενο στάδιο;

Μ: Εμείς ενημερώναμε τους γονείς κάθε μέρα. Ο πατέρας ρωτούσε πιο πολλά πραγματα, η μητέρα άκουγε προσεκτικά αλλά έκανε λίγες ερωτήσεις. Πρόεδρος: Υπέπεσε στην αντίληψη σας παράπονα για τους χειρισμούς για το παιδί; Μ: Όταν παίρναμε αποφάσεις ενημερώναμε κατευθείαν τους γονείς. Δεν έπεσε κάτι στην αντίληψη μου να είναι αρνητικοί σε κάτι.

Κούγιας: Ρωτά για το βιογραφικό της ιατρού.

Μ: Είμαι παιδοχειρουργός, σπούδασα στο Βελιγράδι.

Κ: Είχατε ακούσει τίποτα για τα άλλα δύο παιδιά της κατηγορουμένης πριν βγει αυτή η ιστορία στα κανάλια;

Μ: Όχι

Κ: Όταν έχετε εφημερία είστε στο νοσοκομείο; Μπορείτε να μου πείτε γιατί βρέθηκε εκεί ο κ. Ηλιάδης;

Μ: Η ενημέρωση του διευθυντή γίνεται για τέτοια βαριά περιστατικά. Κ: Πόσες περιπτώσεις ανακοπών συναντάτε;

Μ: Συχνά

Κ: Είναι συνήθης η ανακοπή των παιδιών;

Μ: Είναι. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανακοπών είναι υποξαιμία, ένα ξένο σώμα που φράζει την αναπνοή. Οι συγγενείς καρδιοπάθειες συνήθως διαγιγνώσκονται μετά τη γέννηση του παιδιού.

Η μάρτυρας αναφερόμενη στην κεταμίνη είπε ότι μεταβολίζεται πλήρως. Όπως είπε μετά τη χορήγηση της το άτομο που την παίρνει παρουσιάζει μεταξύ άλλων και σιελόρροια.

Εισαγγελέας: Το παιδι πήγε για μια προγραμματισμένη εξεταση. Ποια θα ήταν η εξέλιξη του παιδιού με βάση αυτή την εξέταση;

Μ: Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Αυτό θα το βλέπαμε μέσα από την κλινική εικόνα και αυτό μετά από καιρό.

Ε: Υπήρχε κάποια εξέλιξη στο παιδί με τον καιρό;

Μ: Ναι το παιδι όταν βρισκόταν με τον μπαμπά ή την μαμά έκανε ένα χαμόγελο. Δ. Γεωργακόπουλος Είπατε ότι η κεταμίνη αποβάλλεται μέσω των ούρων. Σε τι χρόνο;

Μ: Δεν ξέρω Γεωργακοπουλος Αυτό γίνεται με την πρώτη ούρηση;

Μ: Αυτό δεν το ξέρω αν είναι από την πρώτη ή την δεύτερη.

K: Ένα συγκοπτικό επεισόδιο θα μπορούσε να προκαλέσει σπασμούς;

Μ: Ναι

Κούγιας: Ξέρετε αν το βάρος παίζει ρόλο για την καλή λειτουργία της καρδιάς;

Μ: Δεν το ξέρω αλλά για να λειτουργεί σωστα πάει να πει ότι όλα τα υπόλοιπα είναι σωστά.

Ο Κούγιας ρωτά από τη μάρτυρα να σχολιάσει τα πρώτα δύο 24ωρα της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο.
Την χαρακτηρίζει μάλιστα αξιόλογη. Η ίδια είπε ότι διάβασε το ενημερωτικό από το Καραμανδάνειο αλλά απέφυγε να πάρει θέση. Στη συνέχεια κάνει λόγο για έναν εμετό που έκανε η Τζωρτζίνα.
Η πρόεδρος του λέει ότι έχει αναφερθεί και ότι έγινε στις 9/4.

Κούγιας: Αυτά τα επεισόδια μπορούν να εξηγηθούν χειρουργικά; Μπορεί να είναι συνέχεια αυτών που ανέφερε η μητέρα πριν όσον αφορά τα επεισόδια;

Μ: Δεν μπορώ να σας απαντήσω

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close